İstanbul Kentsel Dönüşüm

is-ingilizcesi-kitaplari
Eskimiş ve hasar görmüş binaların yenilenip güçlendirilmesi çalışmalarını kapsayan kentsel dönüşüm, ülkemizin her yerinde bulunan binaları kapsamaktadır. Kentsel dönüşüm sürecinin işleyişinden kısaca bahsedecek olursak; dönüşüm kapsamında binasını yenilemek isteyen kişinin bakanlığın yetki verdiği kuruluşlara başvurup deprem risk raporunun alınması ile başlar. Rapor binanın riskli olduğunu belirtiyorsa bina kentsel dönüşüme girebilmektedir.
Kentsel dönüşüm kanununda belirtilen deprem risk raporu, binanın kentsel dönüşüm için uygun olup olmadığını belirlemeye yarayan teknik inceleme raporudur.
Bu raporu alarak kentsel dönüşüm kredisinden faydalanabilmek için yalnızca bakanlığın yetki verdiği kuruluşlara başvurmak gerekmektedir. Başvuru sonrasında yetkili kuruluşlar ekipleri ile binada gerekli çalışmaları yapmakta ve çeşitli numuneler alarak incelemektedir.
Deprem risk raporu için gerekli evraklar:
Başvuru dilekçesi, mülk sahibi tapu fotokopisi, mülk sahibi nüfus cüzdanı fotokopisi, tapudan alınmış TAKYİDAT belgesi.
İnceleme sonucunda oluşturulan raporda binanın sağlamlığı, takviye gerektirip gerektirmediği ve deprem riski olup olmadığı ile ilgili sonuçlar yer almaktadır. İncelemeler neticesinde bina için depreme karşı risklidir raporu verilmişse o zaman bu durum bakanlık tarafından tapuya bildirilir. Bundan sonraki süreç bina sakinleri olarak ortak bir karar vererek binayı yeniden istenilen bir firmaya istenilen şartlarda inşa ettirmektir. Bu süreçte bakanlığın anlaşmalı olduğu bankalardan kentsel dönüşüm kredisikullanılabilmekte. Kentsel dönüşüm kredisi çok düşük faizli olup uzun vadeye yayılabilmektedir.

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.