Memura bayramdan önce ödeme


Memura bayramdan önce ödeme

Kamu çalışanlarına 15 Ekim tarihinde ödenmesi gereken aylık ve ücretler 11 Ekim'de verilecek.
Kamu çalışanlarına 15 Ekim'de ödenmesi gereken aylık ve ücretler Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in onayı ile 11 Ekim'de verilecek. Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kamuda çalışanlara 15 Ekim tarihinde ödenmesi gereken aylık ve ücretlerin Bakan Şimşek'in onayı ile 11 Ekim'de verileceği belirtildi. Bu uygulamadan, kamu kurumlarında çalışan memur, sözleşmeli ve diğer personel ile işçi olmak üzere yaklaşık 3 milyon 200 bin kişi faydalanacak.

Eskişehirspor - Beşiktaş Maçı Özeti









Eskişehirspor ile Beşiktaş Eskişehir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geliyor. Mücadelenin canlı anlatımı, maçın özeti ve golleri bu sayfada.



Ligin 7. haftasında Eskişehirspor ile Beşiktaşkarşılaşıyor. Eskişehir Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayan mücadelenin canlı anlatımı, maçın özeti ve gollerini sitemizden takip edebilirsiniz. Süper Lig'de Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor, Gaziantepspor ve Bursaspor maçlarını kazandıktan sonra üst üste iki mağlubiyet alan Beşiktaş, 7. haftada zorlu Eskişehir deplasmanına çıkıyor. Atatürk Stadı'nda saat 19.00'da başlayan mücadeleyi Tolga Özkalfa yönetiyor. Özkalfa'nın yardımcılıklarını Cem Satman ve Baki Tuncay Akkın yapıyor.




ESKİŞEHİR 0-1 BEŞİKTAŞ

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR (CANLI)




90' Eskişehirspor sağ kanattan köşe vuruşu kullandı ve ceza alanı içinde tam bir karambol oluştu ama hakem Beşiktaş lehine serbest vuruş kararı verdi.




90' Bir oyuncu değişikliği de Beşiktaş'ta. Manuel Fernandes oyundan çıkarken Ersan Gülüm oyuna girdi.


90' Bu arada maçın sonuna 3 dakika ilave edildi.


90' Eskişehirspor'da oyuncu değişikliği. Erman Kılıç oyundan çıkarken Servet Çetin oyuna girdi.


89' Manuel Fernandes, topla birlikte rakip yarı alana geçip pasını sağdan ceza alanına giren Ömer'e gönderdi ama Boffin çıkıp topu aldı.




87' Eskişehirspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Veli, Aytaç'a faul yaptı.


86' Sağ kanattan çok tehlikeli gelişen Eskişehirspor atağında Kamara'nın kale sahasına yerden pasında Necati'nin vuruşu dışarıya gitti.


85' Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Gökhan Töre oyundan çıkarken Muhammed Demirci oyuna girdi.


84' Bu kez gelişen Beşiktaş atağında savunma arkasına topa hareketlenen Ömer, ceza alanı içinde topa yetişmeye çalıştı ama kaleci Boffin topun sahibi oldu.


83' Çok etkili gelişen Eskişehirspor atağında sol kanatta iki rakibinden sıyrılan Tarık'ın ceza alanındaki Kamara'ya pasında Kamara sol çaprazdan vuruşunda topu üstten dışarıya attı.




82' Eskişehirspor kendi yarı alanından serbest vuruş kullanacağı sırada Olcay topu engelledi ve sarı kart gördü.


81' Hızlı gelişen Beşiktaş atağında savunma arkasına koşu yapan Necip'e atılan pasta Veysel araya girip topu uzaklaştırdı.


80' Eskişehirspor beraberlik golünü bulabilmek için ataklarını sıklaştırmaya çalışıyor ama Beşiktaş savunması oldukça dikkatli.


79' Yine sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında ceza alanına yapılan ortada Ömer, kafa topu mücadelesinde rakibine faul yaptı.


78' Bu arada Eskişehirspor yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Necip ve Veysel çarpıştı ve oyun şu an için durdu.


76' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Tolga çıkıp topun kontrolünü sağladı.


75' Eskişehirspor, yine sol kanattan bu kez köşe gönderine yakın bir noktadan köşe vuruşu kullandı. Erman'ın ceza alanına ortasında top diğer kanada açıldı ve ardından Veysel, ceza alanına ortasını yaptı ve Necip topu kornere gönderdi.




74' Aynı noktadan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Ömer, topu uzaklaştırdı.


73' Eskişehirspor, rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu kornere gönderdi.


72' Bu arada Eskişehirspor serbest vuruş kullanacakken Necip engel oldu ve sarı kart gördü.


71' Eskişehirspor'da oyuncu değişikliği. Erkan Zengin oyundan çıkarken Özgür Çek oyuna girdi.




70' Gol sonrasında topun dışarıdan içeriye geldiği yönünde itirazlarda bulunan Aytaç, sarı kart gördü.


70' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Fernandes'in ceza alanına ortasında kale sahası ön çizgisi üzerinde topa yükselen Ömer, topu kafa vuruşuyla ağlara gönderdi.




70' GOL! Ömer


69' Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanı uzak noktasına yapılan ortada Olcan'ın şutu üstten dışarıya gitti.


68' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay, ceza alanına girip topu içeriye çevirmek istedi ama Akaminko topu kornere gönderdi.


67' Beşiktaş'ta Fernandes, kendi yarı alanında bir top kaybı yaşadı ve Eskişehirspor bir atak fırsatı yakaladı ama Sivok, son anda araya girdi.


66' Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Serdar'ın pasında topla buluşan Fernandes, baskı sonrası topu kaybetti.


65' Bu dakikayı Eskişehirsporlu oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.


64' Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda uzak kale direğine yapılan ortada Necip'in kafa vuruşu yandan dışarıya çıktı.


63' Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Michael Eneramo oyundan çıkarken Ömer Şişmanoğlu oyuna girdi.


62' Çok hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ çaprazdan ceza alanına giren Eneramo'nun şutunu kaleci Boffin kornere gönderdi.


61' Bu dakika itibariyle topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın Eskişehirspor'a oranla %53'e %47 üstünlüğü bulunuyor.


60' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Olcay'a atılan ara pasında Olcay topa hareketlendi ama Akaminko'ya faul yaptı.




58' Etkili gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Töre, ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşup rakibini geçti ve dar açıdan şutunu çekti ama kaleci Boffin, topu kurtardı.


57' Bu bölümde iki takım da çok fazla top kaybı yapıyor.


56' Gelişen Beşiktaş atağında Necip'in Eneramo'ya gönderdiği yüksek topta savunma araya girdi.




55' İkinci yarıya Beşiktaş daha etkili başlamıştı ama Eskişehirspor oyunda dengeyi sağladı.


54' Kullanılan serbest vuruşta Erman'ın dokunduğu topa Diego sert vurdu ama top farklı bir şekilde dışarıya çıktı.


53' Sağ kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Necati'nin pasında topu kontrol eden Erman, Necip'in müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


52' Gelişen Eskişehirspor atağında Veysel'in savunma arkasına gönderdiği topta kaleci Tolga, çıkıp topu uzaklaştırdı.


51' Kullanılan serbest vuruşta Manuel Fernandes, ceza alanına ortasını yaptı ama yardımcı hakem pozisyon için ofsayt bayrağını kaldırdı.


50' Eskişehirspor yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Erman, Necip'e faul yaptı ve karar serbest vuruş.




49' Manuel Fernandes'in kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde tam bir karambol oluştu ve sonunda savunma topu uzaklaştırdı.


48' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Hutchinson, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


47' İkinci yarının ilk atağı Beşiktaş'tan geldi. Necip'in ceza alanı dışından kaleyi karşıdan gören yerden vuruşu dışarıya çıktı.


46' İkinci yarı Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı.




D.A.İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.


45'Gelişen Eskişehirspor atağında Beşiktaş kalesine yaklaşık 25 metre mesafeden Aytaç kaleye çok sert bir şut gönderdi ama top üst direkle sağ direğin birleştiği yerden oyun alanına döndü.


45'İlk yarının sonuna 3 dakika uzatma eklendi.


45'Kullanılan serbest vuruşta Fernandes'in ceza alanına yaptığı ortada hakem Eskişehirspor lehine faulü tespit etti.


44'Eskişehirspor yarı alanında topla buluşan Olcay'a arkadan yapılan sert müdahale sonrası Akaminko sarı kart gördü.


43'Gelişen Beşiktaş atağında topla buluşan Eneramo, rakiplerinden sıyrıldı ve ceza alanına sert bir orta gönderdi ama ters kademeye giren Veysel, topu uzaklaştırdı.


42' Tolga Zengin çıkıyor ve topu kontrol ediyor.


42' Ceza sahasına doğru Erkan Zengin ortasını yapıyor.


42' Tarik Camdal faülü yapan oyuncu, Gökhan Töre rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.


40' Jerry Akaminko faülü yapan oyuncu, Michael Eneramo rakibi tarafından itiliyor ve faül atışı kullanılacak.


39' Eskişehirspor atağında Aytac Kara kafa vuruşunu yaptı ancak top dışarı gidiyor.


38' Köşe vuruşu için Diomansy Kamara topun başında, Eskişehirspor adına korneri şimdi kullandı.


38' Erman Kılıç topu önce düzeltti ve vuruşunu yaptı ancak etkili bir vuruş olmadı.


36'Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında ceza alanı içinde topla buluşan Gökhan Töre, kalabalık savunma arasından açısını düzeltip kaleye şutunu çekti ama savunmaya çarpan top kaleci Boffin'de kaldı.


35'Eskişehirsporlu oyuncular rakip yarı alanda topu kazanınca ani bir atağa çıktı ama Necati'nin pasında Erman, Necip'e sert bir müdahalede bulundu ve Erman Kılıç sarı kart gördü.


34'Kullanılan serbest vuruşta Fernandes, topu doğrudan kaleye gönderdi. Kale sahası içinde seken topu son anda kaleci Boffin, uzaklaştırdı.


33'Beşiktaş'ta Necip Uysal, sağ kanattan taşıdığı topla iki rakibinden çok şık sıyrıldı ve ardından Diego'dan sıyrılmak üzereyken yerde kaldı ve Diego da sarı kart gördü. Tehlikeli bir nokta.



32' Olcay Sahan topu eliyle kontrol ediyor.


32' Topu uzaklaştıran Diomansy Kamara.


30' Maç Eskişehirspor lehine kale vuruşu ile devam edecek.


29' Eskişehirspor'da sakatlık geçiren Henri Bienvenu, oyuna devam edemiyor. Bienvenu'nun yerine Necati Ateş oyunda.



27' Manuel Fernandes'in kullandığı köşe vuruşunda ceza alanı ön direğine gelen topu Veysel Sarı karşıladı.


26' Kısa paslarla rakip ceza alanı yakınlarına kadar giden Beşiktaş'ta Olcay'ın pasına hareketlenen Eneramo, ceza alanı içi sağ çaprazından şutunu çekti ama top savunmaya çarpıp kornere gitti.


25' Bu arada Eskişehirspor'da Henri Bienvenu, Veli Kavlak'la girdiği bir ikili mücadele sonrasında yerde kaldı ve bir sakatlık geçirdiği için de tedavisi için oyun alanının kenarına gitti.


24' Yine sol kanattan gelişen Eslişehirspor atağında Tarık, Erkan'dan aldığı topla son çizgiye kadar inip ortasını yaptı ama top doğrudan dışarıya gitti.


23' Eskişehirspor, rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Erman'ın ceza alanına ortasında Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.




22' Bu kez gelişen Beşiktaş atağında sağ iç bölgede topla buluşan Gökhan Töre, rakibinden çok şık sıyrılıp Serdar' ara pasını attı ama Eskişehirspor savunması topa daha yakındı.


21' Sol kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Tarık, topla birlikte son çizgiye kadar indi ama Serdar'dan sıyrılamadı ve top Tarık'tan dışarı çıktı.


20' Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Serdar'ın ceza alanına ortasında önce Eneramo ve ardından Veli, topa vuramadı.


19' Veli Kavlak'ın tedavisi yapıldı ve Beşiktaşlı oyuncular topu rakip yarı alana gönderdi.


18' Bu arada Eskişehirspor'un atak geliştirdiği bir anda Beşiktaş'ta Veli Kavlak, N'Diaye'yle ikili mücadeleye girip yerde kaldı ve oyun durdu.


17' Gelişen Eskişehirspor atağında ceza alanı içindeki Kamara'ya atılan yüksek topta Kamara, topu kontrol edip son çizgiye kadar indi ve kale sahasına topu çevirdi ama top kaleci Tolga'da kaldı.


16' Bu dakika itibariyle topla oynama oranlarında Beşiktaş'ın Eskişehirspor'a oranla %61'e %39 üstünlüğü bulunuyor.




14' Çok hızlı gelişen Beşiktaş atağında sol kanatta topla buluşan Eneramo, çok seri bir şekilde ceza alanına girdi ve dar açıdan şutunda kaleci Boffin direk dibinde topu kurtardı.


13' Manuel Fernandes, kullandığı serbest vuruşta topu ceza alanına ortaladı ve gelen topa kale sahası içinde Eneramo'nun kafa vuruşu üstten dışarıya gitti.


12' Beşiktaş'ın baskısı yavaş yavaş artıyor. Sol kanattan ceza alanına girmek isteyen Olcay, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.


12' Bir başka Beşiktaş atağında sağ kanatta topla buluşan Serdar'ın ceza alanına ortasında yine savunma topu karşıladı.


11' Gelişen Beşiktaş atağında sağ iç bölgede topla buluşan Veli'nin ceza alanına hareketlenen Eneramo'ya pasında savunma araya girdi ve top kaleci Boffin'de kaldı.


10' Eskişehirspor savunmasında topla buluşan Diego'nun rakip savunma arkasına gönderdiği uzun top doğrudan dışarıya gitti.


9' Her iki oyuncunun da tedavisi tamamlandı ve oyuna devam ediyorlar.


8' Eskişehirspor yarı alanında gerçekleşen kafa topu mücadelesinde Eskişehirspor'dan Aytaç Kara ve Beşiktaş'tan Necip Uysal sakatlık geçirdi. Aytaç'ın tedavisi tamamlanırken Necip'in tedavisi devam ediyor.


7' Sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Eneramo'nun Hutchinson'a pasında Hutchinson, sol çizgiye indi ama ardından rakibinden sıyrılamadı.




6' İlk 5 dakika itibariyle iki takımda birbirine üstünlük uygulamaya çalışıyor. Mücadele dozu oldukça yüksek.


5' Gelişen Beşiktaş atağında Gökhan rakip yarı alana girip pasını Fernandes'e verdi ama Eskişehirsporlu oyuncular baskıyla topu kazandı.


4' Bu kez sol kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Erkan'ın ceza alanına ortasında top herkesi aşıp doğrudan dışarıya çıktı.




3' Beşiktaş'ta Manuel Fernandes, bugün 100. kez Beşiktaş formasını giyiyor.


2' Sağ kanattan gelişen Eskişehirspor atağında Bienvenu, son çizgi yakınlarından Escude'den sıyrılmaya çalıştı ama başarılı olamadı.




1' Karşılaşma Eskişehirsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.




BEŞİKTAŞ'IN 11'İSiyah-beyazlılar, Eskişehirspor karşısına Tolga, Serdar, Sivok, Escude, Atiba, Veli, Necip, Gökhan, Fernandes, Olcay, Eneramo 11'i ile çıktı.


ESKİŞEHİRSPOR'UN 11'İBoffin, Osman Çamdal, Veysel Sarı, Akaminko, Diego, Kamara, Erkan Zengin, Aytaç, N'Diaye, Erman Kılıç, Bienvenu.




ALMEIDA İLE MOTTA ESKİŞEHİR'DE YOK Eskişehirspor'u yenerek milli maç arasına moralli girmek isteyen Beşiktaş, zorlu deplasmanda Hugo Almeida ve Ramon Motta'dan faydalanamıyor. Gribal enfeksiyon geçiren iki futbolcu Eskişehir'e götürülmedi. Sakatlıkları süren İsmail Köybaşı ve Oğuzhan Özyakup, henüz hazır olmayan Flip Holosko'nun yanı sıra Gökhan Süzen, Mehmet Akgün, Uğur Boral ve Sezer Öztürk de teknik direktör Slaven Bilic tarafından kadroya alınmadı. Özel uçakla Eskişehir'e giden siyah-beyazlı kafileyi başkan Fikret Orman'ın havaalanından uğurlaması dikkat çekti. Teknik direktör Slaven Bilic uzun süre sonra Eneramo, Franco ve Dentinho'yu kadroya alırken, yabancı kontenjanı gereği bu 3 isimden biri tribüne çıkmak zorunda kalacak.




TEK EKSİK HÜRRİYETLige kötü başlasa da son 2 maçını kazanarak morallenen ev sahibi Eskişehirspor'da ise cezalı Hürriyet dışında eksik bulunmuyor.

Kayserispor 0-1 Gaziantepspor Maçı Özet













Kayserispor Gaziantepspor maçı
canlı anlatım Kayseri Gaziantep maçı
canlı
Lig Tv.
Spor Toto
Süper
Lig de 7. haftası Kayserispor Gaziantepspor maçı ile
devam ediyor. Kayserispor Gaziantepspor maçı bu akşam
saat16.00 da. Kayseri
Kadir Has
stadındanoynanacak maçı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Kayserispor Gaziantepspor maçı bugün
saat 16.00'da
Lig TV'de naklen yayınlanacak.






Kayserispor 0-1 Gaziantepspor maçı
canlı anlatım


62' Kayserispor
karşılaşmadaki ilk
oyuncu değişikliği hakkını Okay Yokuşlu'nun
yerine Sinan Bakış'ı
oyuna alarak
kullanıyor.

59' Sol
kanattan
kazanılan köşe vuruşunda topun başına Pablo Mouche
geçiyor. Mouche'nin ortasını ön
direkte Bekir Ozan Has kafayla uzaklaştırıyor.

59' Bekir Ozan Has'ın Diego Biseswar'a yaptığı faulün ardından sol çaprazdan
kazanılan serbest vuruşta topun başına Diego Biseswar
geçiyor. Biseswar'ın ortası savunmadan sekip
kornereçıkıyor.

56' Muhammet Demir'in pasıyla ceza sahası yayının
hemen dışında topla buluşan Haris Medunjanin'in çektiği şut direğin
hemen üzerinden dışarı çıkıyor.

54' Şenol Can bu
sezon
ligdeki ilk asistini yapıyor.

54' GOOOLL!! Gaziantepspor, Serdar Özbayraktar'ın attığı golle 1-0
öne geçiyor. Cenk Tosun'un pasıyla sol
kanatta topla buluşan Şenol Can'ın ortasına arka
direkte
iyi yükselen Serdar Özbayraktar'ın kafa vuruşunda top
kaleci Ertuğrul Taşkıran'ın sağından ağlarla buluşuyor.

53' Cenk Tosun'un pasıyla ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Muhammet Demir'in
gelişine çektiği şut
farklı
şekilde yandan dışarı çıkıyor.

48' Sağ
kanattan Sefa Yılmaz'ın yaptığı orta ile
penaltı noktası üzerinde topla buluşan Okay Yokuşlu'nun kafa vuruşu
farklı
şekilde yandan dışarı çıkıyor.

48' Sol
kanattan
kazanılan köşe vuruşunda topun başına Pablo Mouche
geçiyor. Mouche'nin ortasını savunma kafayla uzaklaştırıyor.

48' Cleyton'un pasıyla ceza sahasının
hemen içerisinde sol çaprazda topla buluşan Diego Biseswar'ın çektiği şut, Zydrunas Karcemarskas'tan
kornere çıkıyor.

46' Hafif sağ çaprazda kaleye yaklaşık 30 metre mesafede topla buluşan Bekir Ozan Has'ın
yerdençektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

46'
Karşılaşmanın
ikinci yarısı Kayserisporlu
futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

45' Mustafa Kamil Abitoğlu'nun düdüğüyle
karşılaşmanın ilk
yarısı golsüz eşitlikle
sona eriyor.

45'
İlk yarının
sonuna en az 1
dakika ekleniyo

45' Bekir Ozan Has'ın pasıyla sağ çaprazda kaleye yaklaşık 30 metre mesafede topla buluşan Ekrem Dağ'ın
gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

44' Sol
kanattan Bekir Ozan Has'ın
kullandığı serbest vuruşu Sefa
Yılmaz kafayla uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza sahası yayı üzerinde bulunan Haris Medunjanin'e geliyor. Medunjanin'in
gelişineçektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

40' Savunmadan seken topla ceza sahası içerisinde sol çaprazda bomboş
pozisyonda buluşan Salih Dursun için ofsayt bayrağı kalkıyor.

40' Sol
kanattan
kazanılan köşe vuruşunda topun başına Pablo Mouche
geçiyor. Mouche'nin ortasına kimse dokunamıyor ve top ters
kanatta bulunan Henrique Sereno'ya geliyor. Sereno'nun ortası savunmadan sekip ceza sahasının
hemen dışında sol çaprazda bulunan Sefa Yılmaz'ın önüne düşüyor. Sefa'nın
gelişine çektiği şut savunmaya çarpıyor.

38' Pablo Mouche'nin pasıyla ceza sahası yayının
hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Salih Dursun topu sağına çektikten
sonra şutunu çekiyor ancak Marius Stankevicius'e çarpan top
kornereçıkıyor.

38' Ekrem Dağ'ın Cleyton'a yaptığı faulün ardından sol
kanattan
kazanılan serbest vuruşta topun başına Cleyton
geçiyor. Cleyton'un ortası kaleye yöneliyor ancak Zydrunas Karcemarskas tokatlayarak topu uzaklaştırmayı
başarıyor.

37' Diego Biseswar'ın pasıyla ceza sahasının
hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Sefa Yılmaz'ın çektiği şut savunmadan dönüyor.

35' Sağ
kanattan
kazanılan köşe vuruşunda topun başına Pablo Mouche
geçiyor. Mouche'nin ortasını Gaziantepspor savunması kafayla uzaklaştırıyor.

34' Haris Medunjanin'in pasıyla ceza sahası yayının
hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Muhammet Demir'in çektiği şut savunmaya da çarpıp
kaleci Ertuğrul Taşkıran'da kalıyor.

30'
Karşılaşmada yarım
saatlik
bölüm geride kalırken Gaziantepspor'un topla oynamada ufak bir
üstünlüğü söz konusu.

28' Marius Stankevicius'in orta
sahadan
gönderdiği uzun pasa sağ
kanatta
hareketlenen Ekrem
Dağiçin ofsayt bayrağı kalkıyor.

26' Sağ
kanattan
kazanılan köşe vuruşunda topun başına Pablo Mouche
geçiyor. Mouche'nin ortasını Gaziantepspor savunması altıpas üzerinde kafayla uzaklaştırıyor.

26' Sefa Yılmaz'ın pasıyla sol
kanatta topla buluşan Alper Uludağ'ın
yerden ortasını
son anda
arayagiren Şenol Can
kornere uzaklaştırıyor.

23' Sağ
kanattan Ekrem Dağ'ın yaptığı ortaya
penaltı noktası üzerinde
iyi yükselen Muhammet Demir'in kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

20' Sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Sefa
Yılmaz, Pablo Mouche'nin pasıyla topla buluştuktan
sonra
yerden ortasını yapıyor ancak savunmada Ekrem
Dağ
son anda
araya girerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.

18' Sağ
kanattan
kazanılan köşe vuruşunda topun başına Pablo Mouche
geçiyor. Mouche'nin ortasını
kaleci Zydrunas Karcemarskas yumruklayarak uzaklaştırıyor.

18' Diego Biseswar'ın pasıyla ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Srdjan Mijailovic'in
gelişine çektiği şut savunmaya çarpıp
kornere çıkıyor.

16' Abdou Traore'nin
yerden pası ile ceza sahasının
hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Cenk Tosun'un
yerden çektiği şut
kaleci Ertuğrul Taşkıran'da kalıyor.

14' Abdou Traore'nin pasıyla ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Muhammet Demir rakibini çalımlayıp topu soluna çektikten
sonra
yerden şutunu çekiyor ancak top yan direğe çarpıp
oyun
alanına geri dönüyor.

13' Cenk Tosun'un
yerden pasıyla kaleyi
cepheden gören bir mesafeden kaleye yaklaşık 35 metre mesafede topla buluşan Haris Medunjanin'in
gelişine çektiği şut
farklı
şekilde yandan dışarı çıkıyor.

10' Bekir Ozan Has'ın pasıyla sol
kanatta topla buluşan Şenol Can'ın ortasını
kaleci Ertuğrul Taşkıran yumruklayarak uzaklaştırıyor.

9' Serdar Özbayraktar'ın pasıyla sol
kanatta topla buluşan Şenol Can'ın
muz ortasına ceza sahası içerisinde Cenk Tosun dokunamıyor ve top taca çıkıyor.

6' Abdou Traore'nin pasıyla sağ
kanatta topla buluşan Cenk Tosun'un
yerden ortasında top
kaleciErtuğrul Taşkıran'da kalıyor.

4' Bekir Ozan Has'ın pasıyla ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Serdar Özbayraktar'ın çektiği şut
farklı
şekilde üstten dışarı çıkıyor.

1'
Karşılaşma Gaziantepsporlu
futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


Kayserispor ile Gaziantepspor,
Süper Lig'de 33. kez
karşı karşıya geliyor.

İki ekip
arasında şimdiye kadar Gaziantepspor 14, Kayserispor 12
galibiyet elde etti, 6
karşılaşma ise berabere
sona erdi. Bu maçlarda Gaziantepspor 43, Kayserispor ise 41 kez gol sevinci
yaşadı.

İki ekip
arasında Kayseri'de yapılan 16
lig maçının 6'sından Kayserispor, 5'inden Gaziantepspor
galip ayrıldı, 5
karşılaşma
beraberlikle
sonuçlandı. İki ekip
arasında
geçen
sezon Kayseri'de oynanan maç 1-1
sona ermişti.

Kayserispor ile Gaziantepspor
arasında
Büyükşehir Belediyesi
Kadir Has Stadı'nda yarın
saat 16.00'da başlayacak maçı, hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.



MAÇ: KAYSERİSPOR - GAZİANTEPSPOR



SAAT: 16.00


HAKEM: Mustafa Kamil Abit oğlu



STAD: Kayseri
Kadir Has


YAYIN:
Lig Tv

Askerlik 12 Aya Düşüyor


Genelkurmay'dan flaş askerlik süresi önerisi

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı askerliğin 12 aya indirilmesi çalışmasının yıl başına kadar tamamlanarak Meclis’e sevkinin hedeflendiği belirtildi. Genelkurmay ile MSB arasındaki çalışmada,Genelkurmay’ın da kısa dönem askerliğin kaldırılması ve askerlik süresinin herkes için 9 ay olarak belirlenmesini önerdiği öğrenildi.
Genelkurmay ile Milli Savunma Bakanlığı’nın 2 aydır yürüttüğü askerliğin kısaltılmasına yönelik çalışmanın bitme aşamasına geldiği kaydedildi. Çalışma kapsamında Genelkurmay Başkanlığı’nın; 6 ay olan kısa dönem askerliğin kaldırılması, askerlik süresinin herkes için 9 ay olarak belirlenmesi ve üniversite mezunlarının 18 ay yedek subay olarak görev yapabilmesine olanak tanıyan bir plan önerdiği öğrenildi.
Ancak hükümetin kararı halen 15 ay olan uzun dönem askerliğin 12 aya indirilmesi oldu. Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı düzenlemeye göre uzun dönem askerlik 12 ay olacak, üniversite mezunları da isterlerse 6 ay kısa dönem askerlik yapabilecek. Yedek subaylık uygulaması da yine eskiden olduğu gibi devam edecek. Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, sürenin kısaltılmasıyla ortaya çıkacak asker ihtiyacı ve askerlik çağı gelen gençlerin askere alınma sürelerine yönelik detaylar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede celp dönemlerinin 2 ya da 3’e indirilmesi tartışılıyor.
İLK ETAPTA 40 BİN
TSK bünyesinde 379 bin 352 er ve erbaş bulunuyor. Askerlik süresinin 12 aya indirilmesine yönelik düzenlemenin yılbaşına yetişmesi durumunda bu askerlerin yaklaşık 280 bini erken terhis imkânı kazanacak. Düzenleme Meclis’ten geçirilip Resmi Gazete’de yayımlandığı andan itibaren ilk etapta 12 ayını doldurmuş olan 40 bin dolayında asker terhis olacak.
‘1 HAFTADA ÇIKAR’
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM’de konuya ilişkin “Yeter ki muhalefet bu işleri engellemeye kalkmasın, muhalefet toplumun beklediği yasaları biran önce çıkarmakta iktidara yardımcı olduğu takdirde askerlikle ilgili düzenleme 2 gün komisyon aşaması, 2 günde genel kurul aşaması olmak üzere 1 hafta içinde çıkabilir” açıklamasını yaptı.

AMD Radeon R9 ve R7 Serisi Ekran Kartları

amd_radeon_r7_ve_r9_serisi_ekran_kartlarini_tanitti


Ekran kartı dünyasının lider firmalarından biri olan AMD, Radeon R9 290X, R9 290, R9 280X, R9 270X, R7 260X ve R7 250 ekran kartlarını tanıttı.
AMD Radeon R9 ve R7 srisi ekran kartlarında bulunan Graphics Core Next (GCN) yapısı, oyun teknolojisinin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. AMD’nin hedeflerinden birisi de oyun tecrübesini geliştirmek ve bu sayede kullanıcıya güzel bir tecrübe yaşatmaktır.
AMD TrueAudio teknolojisinin GPU üzerine programlanabilir ses konmasını sağlaması, oyun geliştiricilerine avantaj sağlamıştır.
AMD’nin R7 ve R9 serisi ekran kartları, 3840×2160 çözünürlüğe sahip Ultra HD ekranlarda oyun oynamak için geliştirilmiştir. Buna ek olarak ilerde piyasaya çıkarılacak olan AMD Catalyst sürücüsü ile de non-tiled 2160p60 ekranlar için de destek verilebilecek.
AMD Radeon R9 ve R7 serisi ekran kartları olan Radeon R9 290X, R9 290, R9 280X, R9 270X, R7 260X ve R7 250 yakın zamanda satışa çıkacak…

Kindle Fire HDX 7

Amazonun yeni tableti olan Kindle Fire HDX 7 hakkında bilgi veriyoruz bu yazımızda.
amazonun-yeni-tableti-kindle-fire-hdx-7

Tabletin avantajları arasında yüksek performansı bulunmaktadır. Bu avantajı sayesinde internette gezinme hızını ve kullanıcı arayüzünde geçişlerdeki hız farkedilebilecek seviyede artmaktadır. Buna ek olarak ekran da çok iyidir. 2 milyon piksele sahip olan ekranda ayrıca kitap okuma modunda ışık ayarı çok iyi yapılmıştır. Bunun dışında, kullanıcı arayüzünde yapılmış olan ufak değişiklikler de kullanıcıyı memnun edecektir.
Tabletin kötü özelliklerine gelecek olursak, ilk olarak uzaktan video izleme özelliği bu tablet çıktığında bulunmayacak. Daha sonrasında belki eklenebilir bu özellik. İkinci olarak ise reklamları kaldırabilmek için $15 ödeme yapmanız gerekmekte. Bu da rahatsız edici reklamlarla uğraşmamanız için $15 vermeniz anlamına gelmektedir. Üçüncü dezavantajı ise 16GB hafızaya sahip olması ve genişletilemeyecek olması. Yüksek çözünürlükte videoları gözönünde bulundurduğumuz takdirde, bu alan yeterli olmayacaktır. Son olarak da Google Play’e ulaşamıyoruz bu tablet ile. Bu da uygulama açısından limitlenmemize neden olmaktadır.
Sonuç olarak çok güçlü bir işlemci ve çok kaliteli bir ekran ve Amazon’un inanılmaz geniş içerik kütüphanesine sahip olan Kindle Fire HDX 7 tabletinde, kullanıcı açısından bakıldığında kullanımı zorlaştıracak bir takım eksiklikler bulunmaktadır.
Aşağıdaki video aracılığıyla Amazon Kindle Fire HDX 7 tableti hakkında bilgi alabilirsiniz.



Assassin’s Creed IV: Black Flag indır

Assassin’s Creed IV: Black Flag oyununun bilgisayar versiyonu 19 Kasımda piyasaya sürülecek…
assasins_creed_iv_black_flag_19_kasimda_geliyor

Ubisoft’un bugün yapmış olduğu açıklmaya göre; heyecanla beklenen oyunlardan biri olan Assassin’s Creed IV: Black Flag’in bilgisayar için olan versiyonu 19 Kasım’da gelecek. Firma tarafından yapılan açıklamaya göre XBOX 360, PlayStation 3, Wii U gibi oyun konsolları için ise bir ay öncesinden yani 29 Ekim tarihinde satışa sunulması öngörülmektedir.
Oyunun direktörü olan Ashraf İsmail tarafından sızdırılan haberde, oyunun bilgisayar versiyonunun XBOX 360, PlayStation 3 ve Wii U gibi konsollarla aynı zamanda sürülmeyeceği belirtilmişti.
İsmail tarafından Haziran ayında yapılan açıklamada, oyunun bilgisayar versiyonu üzerinde çalışıldığını ve bu platformun da kendileri için öncelik verilen bir ortam olduğu belirtilmişti. Ayrıca aynı konuşmada, oyunu bekleyenlerin, bilgisayar versiyonunu gördüklerinde oyunun başından kalkamayacaklarını belirtmiştir.
Oyunu oynayanlar, bu bölümde korsanların altın çağına şahit olacaklar. Oyunda Edward Kenway karakteri bulunmakta. Bu karakter ise daha önceki Creed versiyonlarında görmüş olduğumuz Connor karakterinin dedesi ve Desmond Miles karakterinin de torunudur. Edward Kenway dışında, oyunda Blackbeard ve Charles Vane gibi efsanevi korsanlarla da tanışma fırsatı bulacaksınız.
Oyunun XBOX 360 ve PlayStation 3 için hazırlanmış olan fragmanına aşağıdan ulaşabilrisiniz.

Football Manager 2014 İndir

Futbolseverlerin heyecanla beklediği oyun olan Football Manager’ın 2013-2014 sezonu için yeni oyunu olan FM2014, 31 Ekimde çıkacak.
fm_2014_31_ekimde_geliyor

Sega ve Sports Interactive firmalarının ortaklığıyla üretilen Football Manager oyunu, her sezon açılışında heyecanla beklenen oyun olmaktadır. Her sene olduğu gibi bu sene de FM2014 heyecanla bekleniyor. Yapılan açıklamalara göre 31 Ekim’de oyunu görebileceksiniz.
Menajerlik oyunu türünde Electronics Arts Sports’un geliştirdiği FIFA Meanager ile rekabet halinde olan Football Manager oyunu her ne kadar görsellik açısında rakibinden geride olsa da daha çok ilgi çekmiştir. İlgi çekmesinin ana nedeni araştırmaların daha detaylı yapılmış olması ve toplanan dataların gerçekle çok yakın olmasıdır. Bu da oyunun gerçekçiliğini arttırmaktadır. Oynayıcıya verdiği haz çok daha fazladır bundan dolayı.
Daha önceki Football Manager oyunlarına ek olarak, FM2014′ün mini versiyonu da piyasaya sürülecektir. Bu sürümün, tabletler ve akıllı telefonlar için olması beklenmektedir.r.

Sony Xperia Z1 Mini

Japon devi olan Sony’nin Xperia Z1 modeli su geçirmez akıllı telefonunun mini versiyonu olacak olan Xperia Z1 Mini modelinin performans olarak pek de mini olmayacağı öngörülüyor…
sony_xperia_z1_mini_resimleri_sizdi
Diğer telefon firmalarında olduğu gibi, Sony’nin de Xperia Z1 Mini modelini piyasaya sürmesi beklenmekte. Bu da akılda soru işaretleri oluşmasına neden olmaktadır. Özellikle Samsung ve Apple’ın mini klasmanındaki ürünlerini düşününce, performans açısında düşme beklenmekte. FakatSony Xperia Z1 Mini öyle olmayacak gibi görünüyor.
Japon operatörlerinden biri olan NTT DoCoMo’nun piyasaya süreceği telefonları açıkladığı broşürde Sony Xperia Z1 Mini olma ihtimali çok yüksek olan bir telefon görülmekte. Bu ürün Xperia Z1 f olarak adlandırılmakta.
Sözde Mini olan telefonun ekran boyutu 4.3 inç ve ekran çözünürlüğü 720p olacak. Sony Xperia Z1′in 5 inçlik ekranını düşününce aslında gerçekten de mini diyebiliriz.
İşlemci olan 2.2 GHz hızındaki Snapdragon 800 kullanılacak. Ana kamera olarak ise 20.7 MP çözünürlükte bir kamera kullanılacak. Telefonun hedef kitlesi olarak, 5 inçlik telefonu kullanmakta zorluk çeken ve daha küçük boyutlarda telefonları tercih eden tüketiciler seçilmiş.
Nokia’nın çıkarmış olduğu farklı renklerde telefon üretimi trendine Sony Xperia Z1 Mini de uyacak gibi görünüyor. Pembe, beyaz, siyah, sarı ve altın rengi gibi aykırı renkleri tercih etmesi bekleniyor.

Kadir Topbaş yeniden Başkan


Kadir Topbaş yeniden Dünya Başkanı

Fas'ın Rabat kentinde yapılan kongreye, 130'a yakın ülkeden 3 binden fazla delege katıldı. Tek adayla gidilen seçimde kongre, Topbaş'a 2016'ya kadar UCLG Başkanlığı'nı sürdürmesi için yetki verdi.
Göreve yeniden seçilmenin mutluluğunu yaşayan Topbaş, şunları söyledi: "Türkiye'yi her alanda zirvede tutma anlayışı ile UCLG Başkanlığı görevini 3 yıldır sürdürüyordum. 2010'da Meksika'da yapılan bir önceki Dünya Konseyi'nde çekişmeli bir seçim süreci sonucunda başkanlığa seçilmiştim. Şimdi Fas'ın Rabat kentinde yapılan seçimli kongrede delegelerin tam desteğiyle rakipsiz olarak başkanlığı sürdürme noktasında yetki aldım. Dünya Belediyeler Birliği olarak nitelendirebileceğimiz bu önemli teşkilatın başkanlığına 3 yıl için yeniden seçilmiş olmamdan dolayı ülkem ve şehrim adına onur duydum. 2016'ya kadar bu görevim devam edecek."
Kongrede yerel yönetimlerin önemi ve dünyanın geleceğine etkisi üzerinde durulduğunu aktaran Topbaş, "Dünya çapındaki yerel yönetimlerin nabzı burada attı diyebiliriz. Önemli şehirlerin belediye başkanları ile İstanbul için faydalı görüşmeler yapma imkanımız oldu. Görüyoruz ki İstanbul, son yıllardaki gelişimiyle dünyanın ilgisini daha fazla çeken bir şehir konumunda. İstanbul'un adını zirvede tutmaya devam edecek olmamız da ayrı bir gurur vesilesi" dedi.
UCLG Başkanlığı'na yeniden seçilen Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yanı sıra Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ve  Yerel Yönetimler Danışma Kurulu (UNACLA) Başkanlığı görevlerini sürdürüyor.
Kongreden notlar
"Toplumu hayal et, demokrasiyi inşa et" sloganıyla toplanan UCLG Dünya Konseyi'nde, Genel Kurul toplantısının yanı sıra "HABİTAT 3" zirvesi için stratejik oturum gerçekleştirildi.
UCLG Teşkilatı'nın 100. kuruluş yılı nedeniyle sergi açıldı. UCLG Dünya Konseyi'ne, Avrupa Birliği Kalkınma Komiseri Andris Pielbal de katıldı.
RABAT EXPO 2013'te dünyanın dört bir yanından gelen belediyelerin hizmet ve etkinlikleri sergilendi. Fuarda, açılan İstanbul standı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri Kültür AŞ, İSTON, İSTAÇ, İSBAK, SAĞLIK AŞ, BELBİM AŞ, İSPARK ve İSMEK standları büyük ilgi gördü.
UCLG'nin 2016'daki toplantısı Bogota'da
Bu arada, UCLG'nin 2016'da yapılacak toplantısı için İstanbul ile Kolombiya'nın başkenti Bogota yarıştı.
İki aday şehirle ilgili tanıtım filmleri gösterilirken, Topbaş, Güney Amerika'nın gelişmesi için İstanbul'un adaylıktan çekildiğini açıkladı. Böylece UCLG'nin 2016'daki toplantısına ev sahipliği yapacak şehir Bogota oldu.

Sanki Erdoğan sultan, ben onun valisiyim


Sanki Erdoğan sultan, ben onun valisiyim

Ömer Ödemiş’e verdiği özel mülakatta Esad, Suriye'ye geldiklerini ve bizlerin reformlar konusunda kendilerine vaatlerde bulunduğumuzu söyleyip durdular. Hangi sıfatla bunlar yapıldı. Sanki Erdoğan sultan, ben de onun valisi miyim? Türkiye bağımsız bir devlettir, biz de bağımsız bir devletiz” ifadelerini kullandı.

Ömer Ödemiş’in Beşşar Esad ile yaptığı röportaj şöyle:
Türkiye'nin Suriye'ye ilişkin tutumunu nasıl değerlendirebiliriz? Suriye'ye ilişkin duruşları, davranışları ve politikalarını nasıl değerlendirebilirsiniz?

- Bu süreç içinde iki Türkiye’den söz edebiliriz. İlki ve daha önemli olanı, Türk halkıdır. Öyle ki bu halk; Erdoğan ve hükümetinin tüm yalanlarının üstesinden gelerek, Suriye'de olup biten gerçekliği anlamayı başardı. Batılı ve Türk medyasının Erdoğan’ın yalanlarını pazarlama ve yutturma çabalarına rağmen gerçekleri öğrenmeyi başaran Türk halkının tutum ve davranışı tamamen açıktır. Bu halkın; Suriye'ye yönelik savaşa ve Erdoğan hükümetinin Suriyelilerin kanına bulaşmasına karşı tutumu da hep onurlu olmuştur. Türkiye'nin bir yanı budur. İkinci ve daha az önem taşıyan yanı ise; Erdoğan ve Suriyelilerin kanlarına gırtlaklarına kadar bulaşan hükümet üyelerinden ibarettir. Erdoğan’ın temsil ettiği bu hükümet; on binlerce Suriyelinin kanından sorumludur. Suriye'de altyapının yıkılmasından sorumludur. Sadece Suriye'de değil, tüm bölgede istikrarın baltalanmasından sorumludur. Erdoğan ve arkadaşları Mısır, Libya, Tunus ve bölgenin bir çok ülkesine müdahale ettiler. Aynı zamanda devlet ve halk olarak Türkiye'yi halkın çıkarlarına karşı bir çok başlıkta politikalara ve savaşlara bulaştırdılar. Dolayısıyla bizler günümüzde Türkiye'yi tamamen birbirleriyle çelişen iki şekilde görmekteyiz. Halk bir yönde, Erdoğan ve hükümeti de başka bir yöndedir. Bunun bir diğer kanıtı ise Erdoğan’ın Suriye’deki teröristlere destek vermesi değil ayni zamanda Mısır ve öncesinde Irak’ın iç işlerine çok tehlikeli bir şekilde müdahale etmesidir.

‘El Kaide Türkiye’yi de hedef alabilir’

Sayın Cumhurbaşkanı; El Kaide ve Nusra Cephesi gibi terör grupları Türkiye sınırına yayıldı. Sayıları binleri bulan çok sayıdaki çeteler önümüzdeki süreç içinde Suriye'ye olduğu kadar Türkiye sınırlarına da bir tehlike teşkil edecek midir sizce?

- Bu radikal ideolojiler temelde ülkeleri ya da sınırları tanımazlar. Halkları da kabullenmezler. Yalnızca bu ideolojiye sahip olanları kabul ederler. Şayet bu ideolojiye sahip olan Asya’nın en doğusunda olsa bile onlara göre 'kardeş' sayılır. Ama bu bölgede bu ideolojiye sahip olmayan herhangi biri onlara göre öldürülmelidir. Onlar açısından Suriye ile Türkiye arasında fark yoktur. Bu ideolojiye sahip olanlara göre onlar bu bölgede yayılmalı ve radikal İslami devletlerini kurmak için bulundukları bölgeyi genişletmelidirler. Onlar ancak bu şekilde Allah'ın rızasını alacaklarını düşünürler. Ancak bir rastlantı olarak iki gün önce uluslararası medya ; Suriye'nin kuzeyinde bulunan kimi radikal terör gruplarının, kendi değimleriyle Türkiye'yi 'kafirlerden' kurtarmak için cihat başlattıklarına ilişkin haberler çıkmaya başladı. Dolayısıyla bu ideolojiye toplumu yakan bir alev olarak bakarsak bu alevin genişleyerek ateşe dönüşeceği kesindir. Yani Suriye'nin alevler içinde olduğu bir zamanda Türkiye'nin esenlik içinde ve rahat olarak kalması mümkün değildir. Bu imkansızdır. Nitekim sizler de Suriye'deki krizin yansımalarını hissetmeye başladınız. Benzer şey Irak, Lübnan, Ürdün ve tüm komşular için geçerlidir. Bu konuyu fazla düşünmeye gerek yoktur. Gerçek şu ki bu teröristlerin bir kısmı Suriye toprakları, bir kısmı da Türkiye sınırlarında mevcuttur. Suriye'nin kuzeyindeki çatışmalarında da onlara ateş desteği sağlanmaktadır. Türkiye sınırlarının farklı bölgelerinden girmek için manevralarda bulunup gerek ordu gerekse halka saldırıyorlar. Yakın gelecekte bu teröristlerin Türkiye'ye etkileri olacak ve Türkiye bunun bedeli ağır ödeyecektir. Terörü bir kart gibi cebinize koymanız mümkün değildir. Çünkü terör akrep gibidir, cebinize koyduğunda ilk fırsatta sizi ısıracaktır.

Erdoğan’ın derdi hep Müslüman Kardeşler oldu

Bir zamanlar Adalet ve Kalkınma Partisi ve çevresiyle oldukça iyi ilişkileriniz vardı. Hatta Erdoğan, size ‘kardeşim Esad’ olarak hitap ediyordu. Şu an ise gerek Erdoğan gerekse de Davutoğlu sürekli olarak: ‘her görüşmede ve her fırsatta Esad ile temaslarımızda; demokratik reformlar yapması gerektiğinden söz ediyorduk. Bir çok kez ona söyledik ama o yapmadı.' diyorlar. Tam olarak sizden neler istediler? Buluşmalarınızda neler oluyordu?

- Krizden önce Erdoğan hiçbir zaman reform yada demokrasi konularından söz etmedi. Hiçbir zaman da bu konularla ilgilenmedi. Onun tek bir hedefi vardı. Bu hedef de ona göre Suriye ve Türkiye halkları arasındaki ilişkilerden çok daha önemliydi. Erdoğan’ın tek amacı; Müslüman Kardeşler'in Suriye'ye dönmelerini sağlamak idi. Erdoğan’ın Suriye ile ilişkilerinde temel ve ana amacı tam olarak buydu, yani Suriye ile Müslüman Kardeşler'i barıştırmak, bazen de Müslüman Kardeşler'in bir kısmını Suriye'ye geri getirmek. Bunun dışında hiçbir şeyi gözü görmüyordu. Olaylar başladığında ise aynı konuyu kullanmaya çalıştı. Fakat bu defa gerekçe reformlar idi. Örnek olarak krizin başında cezaevlerinden serbest bırakılanlardan söz ettiğinde; onun asıl ilgilendiği Müslüman Kardeşler'den kaç kişinin serbest bırakıldığıydı. Diğerlerinin ise onun için hiçbir önem ve değeri yoktu. Erdoğan’ın aklı budur işte. Kapalı, dar, bağnaz ve dürüstlüğü tanımayan bir mantık. Dolayısıyla kendisi ve Davutoğlu’nun tüm söyledikleri tamamen yalanlardan ibarettir. Bu birincisi.

Ben Suriye Valisi miyim?

İkincisi ise; hep, Suriye'ye geldiklerini ve bizlerin reformlar konusunda kendilerine vaatlerde bulunduğumuzu söyleyip durdular. Hangi sıfatla bunlar yapıldı. Sanki Erdoğan sultan, ben de onun valisi miyim? Türkiye bağımsız bir devlettir, biz de bağımsız bir devletiz. Erdoğan, kriz başında bizlerin ne yapabileceğimizi sordu. Biz de vizyonumuzu ve geleceğe yönelik siyasi planlarımızı anlattık. Fakat hiçbir zaman demokrasiden söz etmedi ve bizler de hiçbir vaatte bulunmadık. Suriye'de yaşananlarla ilgili söyledikleri her şey yalan. Gerçeği budur işte. Aramızda olup biten her şey bundan ibaret.

Ünal Karamanın İstifa Sebebi

Karaman, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, fazla bir şey söylemeye gerek olmadığını ifade ederek, "Şu anki dönem içerisinde görev aldığım ve futbolun patronu konumundaki görevimden istifa etmiş durumdayım. Bunu kamuoyu ile paylaşıyorum. Bir karar alınmışsa onun nedenlerine çok fazla girmemek lazım" diye konuştu.

Kurumsal yapıda her insanın kendi başına lider olduğuna işaret eden Karaman, şöyle devam etti:

"Liderlik yapanlar zaman zaman fikirlerde zıtlık yaşayabilirler. Bu yaşanan zıtlıklar camiamıza zarar verecek noktaya gelince birilerinin bu işten feragat etmesi gerekir. Bu aşamadan sonra yapacağımız hiçbir çalışma sağlıklı olmayacağı için bu görevimden ayrılıyorum. Bu dönem içerisindeki desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum."

"Trabzonspor'un menfaatlerine olmayacak bir şeyin içerisinde işim olmadı"

Bireye hizmet etmek yerine her zaman camiaya hizmet etmeyi tercih ettiğini anlatan Karaman, "Allah şahittir, Trabzonspor'un menfaatlerine olmayacak bir şeyin içerisinde işim olmadı. Benim pozisyonumdaki arkadaşlarımın zaman zaman benimle çalışmada zorluğu olabilir. Çok sevdiğim Trabzonspor camiasında bu kurumsal kimlik oturacaktır. Bundan sonraki her türlü süreç hem bana hem kuruma zarar verecekti. Ben yüreğimin hissettiğini dolu dolu yaşayan bir insanım. Ayrılık nedenim o şekilde diyebilirim" ifadelerini kullandı.

Karaman, Trabsonspor Kulübü'nde birden fazla kez görev aldığı yönündeki soruya ise "Yaşadığım hiçbir şeyden pişmanlık duymadım. Sayın hocamız Şenol Güneş'in göreve geldiği dönemde de uzun süre birlikte çalıştık. İlk ayrıldığımız dönemde de hocam ayrılacaktı ağabey gibi dur başımızda dedim. Yönetim kurulu benim bırakmamı istemiyor, bu şekilde devam edelim dedim. Eğer bu şekilde devam etmemiz söz konusu olursa benim devam etmem söz konusu olmaz dedim ve ayrıldım. Daha sonra İstanbul'da buluştuk bir araya geldik sıkıntıları anlattı ve tekrar bir araya gelip vira bismillah demiştik" diye konuştu.

Mısır karıştı!

Mısır'da Temmuz ayında bir askeri müdahale sonucu devrilen Müslüman Kardeşler destekli eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin taraftarlarının düzenlediği destek gösterileri çatışmaya dönüştü.

Güvenlik güçleri ve Mısır medyasının bildirdiğine göre başkent Kahire'nin yanı sıra İskenderiye gibi Nil kıyısındaki büyük şehirlerde Mursi destekçileri ile karşıtları arasında çatışmalar yaşanıyor.

Olay yerinde bulunan Reuters muhabiri çatışan grupların yüzlerce kişiden oluştuğunu bildirdi.

Ajansa konuşan bir güvenlik kaynağı, polis ve ordunun gösterinin düzenlendiği Kahire'nin kalbi Tahrir Meydanı'na girişlerden birini kapattığını ve yeni Mursi yanlılarının alana girişini engellemeye çalıştığını belirtti.
ASKERLERE SALDIRDILAR
Mısır'da devriye aracına açılan ateşte 1'i subay 2 askerin hayatını kaybettiği, 1 askerin yaralandığı belirtildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, seyir halindeki devriye aracına Kahire-İsmailiyye karayolunda silahlı kişiler tarafından ateş açıldı. Askerlerin saldırganlara ateşle karşılık verdiği, olayda 1'i subay 2 askerin öldüğü, 1 askerin yaralandığı ifade edildi.

Terime Galatasaray Yolu Gözüktü


Galatasaray’ın önde gelen isimlerinden eski yönetici Ergun Gürsoy, hem başkan Ünal Aysal‘ın hem de teknik direktör Fatih Terim‘in Sarı-Kırmızılı ekipteki ayrılığı gönülden istediğini belirtti.
Ergun Gürsoy: "Terim G.Saray'a geri gelebilir"

Radyospor’a konuşan Gürsoy, “Galatasaray’la gururlandık. Torino’da iyi mücadele ettik. Teknik direktör değişikliğinden sonra ayaklarının üstünde durabileceğini, daha ileri gidebileceğini göstermiş oldu. Galatasaray’ın geçen sezon fiktür avantajı yoktu; ama gruplara kaldı. Juventus favori ekipten bir tanesiydi. Bana göre Galatasaray başa baş oynadı. Bence Galatasaray bu gruptan çıkar” şeklinde konuştu.

“DROGBA FUTBOLU BIRAKSA G.SARAY’DA KALMALI”
Kadronun derinliğine vurgu yapan Gürsoy, “Zaman zaman Burak oynar, zaman zaman Umut, bunlar olabilir. Ama her maçta Drogba oynamalı. Sadece lider değil, görüntüsü, gol sevinci, golden sonraki sevinci herkesi mest ediyor. Hagi geldiğinden 31 yaşındaydı. Drogba 35 yaşında geldi. Ama futbolcunun oynama yaşı 40'a doğru gidiyor. Ayrıca nasıl Taffarel Galatasaray’da kaldı, Drogba da aynı şekilde futbolu bırakmaya karar verdiği zaman Galatasaray’ın teknik heyetinde yer alabilir” dedi.

“TERİM YİNE GALATASARAY’A GELEBİLİR”
Ergun GürsoyFatih Terim’in görevden ayrılmasıyla ilgili olarak, “Her iki taraf da böyle bir ayrılığın gönülden istiyordu; ama üzerinde durmuyordu. Bu ayrılık normal bir ayrılık. Terim, daha evveldeGalatasaray’a geldi-gitti. Yine gelebilir. İki taraf da ayrılığı istiyordu; oldu. Fatih Terim, futboldan kopmuyor. Günün birinde tekrar gelebilir. İkisi de bu ayrılığı istiyordu. Milli Takım da devreye girince bu ayrılık gerçekleşti” diye konuştu.

“OLMASI GEREKEN BİR AYRILIKTI, KİMSE ZARAR GÖRMEDİ”
Bu ayrılığın nedenleri üzerinde de duran Gürsoy, “Zaman zaman Fatih Terim’in yaşantısında bu tür olaylar oluyor. Bazen ufak tefek şeylerden birbirlerine kırılıyorlar. Bazısının yaptığı diğeri tarafından kabul edilmiyor. Bana göre olması gereken ayrılıktı. Oldu. İyi de oldu. Kimse de zarar görmedi bu işten. Fatih Terim Milli Takım teknik direktörü oldu. Terim, milli takımda daha rahat, az stresli çalışacak. Diğer yandan Galatasaray yönetimle polemiğe giren bir hocayla çalışmamış olacak. İte kaka gitmemiş olacak. Herkesin isteği oldu. Burada suçlu aramaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

“GALATASARAY’IN ÇITASI ÇOK YÜKSELDİ”
Mancini’nin toplamda alacağı ücretle ilgili yapılan yorumlara da değinen eski 2. Başkan, “Galatasaray’da bundan sonra ucuz fiyatlara çalışan bir teknik direktör olmaz. Galatasaray’ın çıtası çok yükseldi. Mancini’nin maliyetlerini de bu açıdan değerlendirmekte fayda var” dedi.

“GALATASARAY, TÜRKİYE’DE HEDEFLERE ULAŞIR”
Mancini’nin Türkiye’deki hedeflere ulaşacağına inandığını da belirten Ergun Gürsoy, “3 puanlı sistemde, her şey mümkün. Galatasaray iyi bir ekip. Aradaki fark çok değil; bunu kapatır, herkesi mutlu eder Kimsenin yaygara yapmasına gerek yok. Herkesin istediği oldu. Galatasaray iyi durumda” şeklinde konuştu.

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.