Galatasaray ve Fenerbahçe ayaklandı

Galatasaray ve Fenerbahçe ayaklandı
Galatasaray ve Fenerbahçe ayaklandı
Sonra Oku
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2012-2013 sezonuna dair kulüplere dağıtılan havuz kriterlerinde sessiz sedasız yaptığı değişiklikle büyüklerden uçan 18 milyon TL ezeli rakipleri bir araya getirdi.

Sporx.com'un haberine göre; Yapılan kesinti sonrası Galatasaray ve Fenerbahçe 'nin bu konudaki yaptığı yazılı itirazlarına federasyon yönetimi, "TFF'nin bu kriterleri değiştirmeye hakkı ve yetkisi var" şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine iki ezeli rakip, hukuki yollara başvurma kararı aldı.

TFF yönetiminin geçen sezon ligi şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'dan 5.5, lig ikincisiFenerbahçe'den de 5 milyon TL olmak üzere 5 takımdan yaklaşık 18 milyon TL'lik bir kesinti yaptığı ortaya çıktı. Futbol Federasyonu'nun havuz parası dağılımında şampiyonluklardan dolayı bu kulüplere verilen para oranında kesinti yaptığı belirlendi.

Sarı-kırmızılı ve sarı-lacivertli kulüp, kendilerine danışılmadan yapılan bu değişikliğin usulsüz olduğunu belirtip yasal yollara başvurmak için kulüp avukatlarını harekete geçirdi. Galatasaray CEO'su Lütfi Arıboğan ve Fenerbahçe Genel Sekreteri Talat Yılmaz, TFF'nin usulsüz olarak kestiği bu parayı kendilerine iade etmesi için başvuru yaptıklarını açıkladı.

Yabancı kontenjanı konusunda federasyonla karşı karşıya kalan kulüpler, şimdi de havuz parası konusunda TFF ile karşı karşıya geldi.

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.