Askerlik 12 Aya Düşüyor


Genelkurmay'dan flaş askerlik süresi önerisi

Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı askerliğin 12 aya indirilmesi çalışmasının yıl başına kadar tamamlanarak Meclis’e sevkinin hedeflendiği belirtildi. Genelkurmay ile MSB arasındaki çalışmada,Genelkurmay’ın da kısa dönem askerliğin kaldırılması ve askerlik süresinin herkes için 9 ay olarak belirlenmesini önerdiği öğrenildi.
Genelkurmay ile Milli Savunma Bakanlığı’nın 2 aydır yürüttüğü askerliğin kısaltılmasına yönelik çalışmanın bitme aşamasına geldiği kaydedildi. Çalışma kapsamında Genelkurmay Başkanlığı’nın; 6 ay olan kısa dönem askerliğin kaldırılması, askerlik süresinin herkes için 9 ay olarak belirlenmesi ve üniversite mezunlarının 18 ay yedek subay olarak görev yapabilmesine olanak tanıyan bir plan önerdiği öğrenildi.
Ancak hükümetin kararı halen 15 ay olan uzun dönem askerliğin 12 aya indirilmesi oldu. Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı düzenlemeye göre uzun dönem askerlik 12 ay olacak, üniversite mezunları da isterlerse 6 ay kısa dönem askerlik yapabilecek. Yedek subaylık uygulaması da yine eskiden olduğu gibi devam edecek. Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, sürenin kısaltılmasıyla ortaya çıkacak asker ihtiyacı ve askerlik çağı gelen gençlerin askere alınma sürelerine yönelik detaylar üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede celp dönemlerinin 2 ya da 3’e indirilmesi tartışılıyor.
İLK ETAPTA 40 BİN
TSK bünyesinde 379 bin 352 er ve erbaş bulunuyor. Askerlik süresinin 12 aya indirilmesine yönelik düzenlemenin yılbaşına yetişmesi durumunda bu askerlerin yaklaşık 280 bini erken terhis imkânı kazanacak. Düzenleme Meclis’ten geçirilip Resmi Gazete’de yayımlandığı andan itibaren ilk etapta 12 ayını doldurmuş olan 40 bin dolayında asker terhis olacak.
‘1 HAFTADA ÇIKAR’
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM’de konuya ilişkin “Yeter ki muhalefet bu işleri engellemeye kalkmasın, muhalefet toplumun beklediği yasaları biran önce çıkarmakta iktidara yardımcı olduğu takdirde askerlikle ilgili düzenleme 2 gün komisyon aşaması, 2 günde genel kurul aşaması olmak üzere 1 hafta içinde çıkabilir” açıklamasını yaptı.

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.