Silahlı kişilere neden dokunulmadı

Emniyet, Gülsuyu'nda 30 Eylül'de öldürülen Hasan Ferit Gedik'in Gazi Mahallesi'nde düzenlenen cenazesinde kalaşnikof, pompalı tüfek ve tabancayla yürüyen silahlı kişilerin tespit edilmesi için çalışma başlattı. İçişleri Bakanı Muammer Güler ise cenazenin istismar edilmek istendiğini söyledi.


Yetkililer, olası çatışma ortamı yaratılarak cenazeye katılanların zarar görebileceği ihtimali değerlendirilerek silahlı kişilere müdahale edilmediğini açıkladı.
Gedik'in cenaze töreni sırasında yaşanan görüntülerle ilgili Hürriyet'e açıklama yapan emniyet yetkilileri, elinde silah bulunan yüzleri maskeli kişilerin tespiti için MOBESE kameraları ve fotoğrafların incelemeye alındığını söyledi. Kortej içinde yürüyen toplam 9 kişinin elinde silah olduğunu tespit ettiklerini belirten yetkililer, "Söz konusu silahlar av tüfeği kapsamına giren ve birçok farklı modeli olan silahlardan olabilir. Bu konuda araştırmalarımız devam ediyor. Silahlı kişilerin tespit edilmesi amacıyla bölgedeki MOBESE kameraları ile basında yer alan fotoğrafları inceliyoruz. Kimlik tespitleri yapıldıktan sonra savcılığın talimatı doğrultusunda harekete geçilecek" dedi.
Silahlı kişilere müdahale edilmemesi konusunda yapılan eleştirilere de yanıtlayan yetkililer, cenazede bulunan insanların zarar görmemesini düşündüklerini ifade ederek şunları söyledi:
"Şüphelilere cenaze kortejinde müdahale edilmesi olası çatışmaları beraberinde getirebilir düşüncesiyle kontrollü hareket etmenin doğru olduğuna karar verdik. Sonuçta cenazeye katılan insanlar bundan büyük zarar görebilirdi. Provokasyon amaçlı bu tür görüntüleri yaratan kişiler cenazeye katılanları tahrik edip, çatışma ortamına sürüklemek için çok uğraştı. Ancak bunu başaramadılar. Yeni bir Gazi Mahallesi olaylarının fitilini ateşlemek isteyen şüphelilerin oyununa ne polis ne de cenazeye katılanlarla, halk itibar etmedi."
İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER: "YAPILMAK İSTENEN..."
İçişleri Bakanı Muammer Güler de gündeme ilişkin yaptığı açıklamada 'Ailenin son isteğinde bile örgüt propagandası yapılmak istendi' dedi. Güler sözlerini şöyle sürdürdü:
Olayın hemen akabinde 22 kişi gözaltına alındı. Olayda kullanılan suç aletlerin tamamı ele geçirildi. Orada yasa dışı bir örgütle uyuşturucu çetesi arasındaki bir olay farklı şekilde aksettirilmek istenmiştir. Cenazenin istismar edilmesi ideolojik amaçlar çerçevesinde kullanılmak istenmiştir. Ailesinin son isteğinde bile örgütün propagandası yapılmak istenmiştir.
Bu örgütlerin kamuoyuna lanse etmek istedikleri ve gerçek amaçlarını vatandaşların takdirine bırakmak istiyorum. Orada yapılmak istenen polisin müdahale edilmesini sağlamaktı. Bu yolla daha vahim olayların görüntülerin ortaya çıkması amaçlanmaktaydı. Ne uyuşturucu tacirlerine ne yasa dışı örgütlere ne de şehir eşkıyalarına asla müsamaha gösterilmeyecektir. Vatandaşlarımın cenazede ortaya çıkan silahları ve görüntüleri ibretle izlediğini görüyorum.

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.