9 ilde elektrikler kesilecek!

Enerji dengelemesi kapsamında birçok ilde elektrik kesintileri yaşanacak
Türkiye genelindeki olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılacak enerji dengelemesi kapsamında birçok ilde elektrik kesintileri yaşanacak.



Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi'nin (TEİAŞ), doğalgazda yaşanan kriz yüzünden sattığı elektriği yüzde 20 oranında kıstığı duyurdu.

Bu nedenle Cumartesi gününden başlayarak Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta kesintiye gidilecek.

Zorunlu kesintilerin kırsal kesim ağırlıklı ve dönüşümlü olarak uygulanacağı, ihtiyaç halinde kesintilerin il merkezlerinde de yapılacağı belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Dicle EDAŞ yetkilileri, kesintinin sadece bölgeyle sınırlı olmadığını söylediler.

Yetkililer, “Türkiye'nin diğer bölgelerinde de benzer kesintiler olacak. Uygulama yüzde 10 oranında hayata geçirilecek. Cumartesi günü sabah 09.00'da başlayacak kesintiler akşam 22.00'ye kadar devam edecek. Sonraki günler ise sabah 08.00'de başlayıp 00.00'da sona erecek" dediler.

TRAKYA’DA DA ELEKTRİK KESİNTİSİ

Öte yandan, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş'den (TREDAŞ) yapılan yazılı açıklamada da bölgede elektrik kesintileri uygulanacağı bildirildi.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nin de elektrik kesintilerinden etkileneceği ifade edilen açıklamada, söz konusu illerde bugün 09.00 ile 22.00 arasında kısa süreli elektrik kesintileri beklendiği aktarıldı.

Kesintilerin yarın ve pazar günü de devam edebileceği kaydedildi.

G.Saray'ın kupa maçını nerede oynayacak

G.Saray'ın kupa maçını oynayacağı stat
Galatasaray Kulübü'nün, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'la 18 Aralık Çarşamba günü oynanacak maçın Atatürk Olimpiyat Stadı'na alınması için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı başvuru kabul edildi.
UEFA şampiyonlar ligi'nde oynanan ve kar yağışı nedeniyle iki günde tamamlanabilenGalatasaray-Juventus maçı öncesindeki kar temizleme çalışmaları sonucunda Türk Telekom Arena'nın zemini bozuldu. Yaşanan gelişmelerin ardından Galatasaray Kulübü, 18 Aralık Çarşamba günü Türk Telekom Arena'da oynanacağı açıklanan Balıkesirspor maçının Atatük Olimpiyat Stadı'na alınması yönünde dün akşam saatlerinde TFF ile iletişime geçti.
Konuyla ilgili bilgi veren Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, "Dün akşam itibarıyla maçın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması için bir talebimiz oldu." dedi. Stadın zemini hakkında da açıklamada bulunan Ergün, zemin çalışmalarını yapan özel şirketten bir rapor aldıklarını belirterek, "Çalışmalar neticesinde çimlerin köklerinde herhangi bir kopma olmadığı ve zeminin ocak ayının 15'inde eski haline geleceği yönünde bir rapor sunuldu" şeklinde konuştu.

Emniyet kemeri tokası satışı tüm yurtta yasaklanıyor

Erzincan'daki uygulama emsal gösterilmesiyle, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile tebligat gönderilerek karar Türkiye genelinde yaygınlaştırıldı.

Erzincan'da 17 Kasım 2013 günü meydana gelen ve 31 yaşındaki Ersin Coşgun ve nişanlısı 25 yaşındaki Esra Gerek'in ölümüyle sonuçlanan trafik kazasındaemniyet kemeri yerine sesini kesmek için tokatakılmasının önemli faktör olduğunun ortaya çıkması üzerine Erzincan Valiliği bir genelge yayınlayarak, il genelinde emniyet kemeri tokasının satılmasını ve kullanılmasını yasaklamıştı. Erzincan Valiliği tarafından alınan karar İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 82 ile örnek olarak gönderilerek aynı şekilde bir karar alınması ve uygulanması istendi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş; "17 Kasım günü elim bir kaza yaşamıştık. İki genç insanımızı bu kazada kaybetmiştik. Bu kaza yerinde yapılan incelemeler sırasında maalesef sürücü arkadaşımızın ve yanında ki genç kızımızın her ikisinin de emniyet kemeri takmadıklarını emniyet kemeri yerine toka dediğimiz emniyet kemeri aparatını takarak seyahat ettiklerini gördük. Maalesef emniyet kemeri takılı olmadığı için hava yastıkları yeterli görev göremedi ve bu iki genç insanımızı bu kazada kaybetmiş olduk. Bu olayın sonrasında basın mensuplarının da dikkati ile emniyet kemeri aparatı ile ilgili olumsuzluğu kamuoyu ile paylaşmıştık. Erzincan Valimiz bu konu ile ilgili bu aparatın kullanılmasının yasak olup olmadığı konusunda verdiği talimat ile yaptığımız araştırmada mevzuatımızda bu konuda bir boşluk olduğunu bu aparatın satışı, kullanılması veya araçta bulundurulması gibi bunu engelleyen bir mevzuat bulunmadığını öğrendik. İl İdaresi Kanunu çerçevesinde Valiliğimizden bir yasaklama kararı çıkartırdık. Ve bunu uygulamaya başladık. Bu konuda ilimizde çık sıkı bir şekilde denetimlerimiz devam ediyor. Bu konu İç İşleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından da dikkat çekici bulundu. Kazalarda yaralanma ve ölümleri büyük oranda engelleyen emniyet kemeri kullanımını artırma amaçlı proje çerçevesinde bu uygulamanın diğer illerde de örnek olması şeklinde görüşmeler yapıldı. Aralık ayının 10'u itibariyle bakanlık adına Müsteşar Yardımcımızın imzası ile 81 ile gönderilen bir emir yazıyla Erzincan Valiliğince alınan karar örneği de bu yazının ekine konmak suretiyle bütün illere bu karar benzeri bir karar alma ve uygulamaya geçme şeklinde bir talimat iletilmiş oldu. Bu şekilde bütün illerimiz bu kararı alarak bundan sonra uygulamaya başlayacaklar" dedi.

YouTube'dan Canlı Yayın Yapabilecek!

Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube'un sevilen özelliği herkes için kullanılabilir durumda. Artık tüm kullanıcılar site üzerinden canlı video akışı gerçekleştirebilecek.

14/12/2013 14:00
Popüler video paylaşım sitesi YouTube’un geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu “canlı video akışı” özelliğinin sınırları genişletildi. Daha önce sadece popüler bazı kanalların ve hesapların sahip olduğu bu özellik artık tüm “itibarı yerinde” olan kullanıcılar için geçerli.
YouTube Creator blogundan yapılan açıklamada özelliğin herkes için birkaç hafta içerisinde kullanılabilir hale geleceği belirtildi. YouTube’un canlı video akışı özelliği için aradığı “itibar” ise bir dizi kritere göre belirleniyor.
Telif Hakları ve Topluluk Kuralları ihlalı yapmamış olmak, kanal içerisinde iyi ilişkilere sahip olmak  ve dünya çapında hiçbir videosu Content ID tarafından bloklanmamış olmak gibi kriterler bunlardan bazıları.
Kriterlere uyan kullacılar özelliğin gelmesiyle birlikte “video manager” menüsüne eklenecek “live event” seçeneği ile canlı yayınlarını gerçekleştirebilecek.

Elazığspor-MP Antalyaspor: 4-1

Spor Toto Süper Lig'de Elazığspor kendi sahasında Medical Park Antalyaspor'u 4-1 mağlup ederek 11 hafta aradan sonra kazandı.
İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmanın 60. dakikasında Antalyaspor'da penaltıya sebebiyet veren Musa Nizam kırmızı kartla oyundan atıldı. 61'de Serdar Özkan penaltıdan gol perdesini açtı: 1-0.
 
71'de Deniz Yılmaz takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı: 2-0. 75'te Köksal Yedek ev sahibi ekibi rahatlatan gole imzasını koydu: 3-0. 78'de Emre Güngör skoru 3-1'e getirse de 79'da Serdar Gürler maçın sonucunu ilan etti: 4-1.  
 
İlk yarıdan dakikalar
 
13. dakikada Medical Park Antalyaspor'da Emra Başsan'ın sağ çizgiden ortasında ceza alanı ön çizgisinde topla buluşan Tita'nın şutu, üstten auta çıktı.
 
14. dakikada ceza alanı sağ çaprazında hareketlenen Serdar Gürler, bekletmeden yerden pasını aktardı, müsait pozisyonda Sane, vuruşunu yaptı; ancak kaleci Hakan Arıkan, yatarak topu tokatladı. Dönen topu Medical Park Antalyasporlu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.
 
18. Medical Park Antalyaspor'da savunmadan atılan uzun topta savunma arkasına sarkan Diarra'nın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
 
24. dakikada Vederson'un yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta kaleci Zülküf'ten seken top, üst direğe çarparak kornere çıktı.
 
29. dakiada Tita'nın pasıyla ceza alanında rakiplerinden sıyrılan Emrah Başsan, şutunu çekti; ancak meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
 
38. dakikada kendi yarı alanında kaptığı topla Elazığspor ceza alanı önüne kadar gelen Tita'nın pasıyla topla buluşan Emrah'ın sert şutu, az farkla yandan dışarı çıktı.
 
41. dakikada Emrah'ın uzun pasıyla ceza alanına giren Insa'nun vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.
 
İkinci yarıdan dakikalar
 
52. dakikada Tita'nın pasında savunma arkasına sarkan Diarra, meşin yuvarlağa yetişemeyince kaleci Zülküf ayaklarıyla topu uzaklaştırdı.

60. dakikada Elazığspor penaltı kazanırken, Medical Park Antalyaspor ise 10 kişi kaldı. Bu dakikada Sane'yi düşüren Musa Nizam, hakem Fırat Aydınus tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı.

61. dakikada Elazığspor öne geçti. Bir dakika önce kazanılan penaltı vuruşu için atış noktasına gelen Serdar Özkan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

69. dakikada Köksal'ın sert şutunda Hakan Arıkan, topu iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

71. dakikada Deniz Yılmaz'ın golüyle Elazığspor, 2-0 öne geçti. Bu dakikada Serdar Özkan'la ver kaç yapan Köksal'ın yerden pasında ceza alanı içinde bulunan Deniz Yılmaz, plase bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 2-0.

75. dakikada Köksal, Elazığspor'u 3-0 öne geçirdi. Gelişen Elazığspor kontra atağında topla buluşan Deniz Yılmaz'ın ara pasında ceza alanına giren Köksal, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-0.

78. dakikada Emre Güngör skoru 3-1 yapan golü kaydetti. Vederson'un kullandığı köşe atışında altı pas önünde iyi yükselen Emre Güngör, kafayla topu filelerle buluşturdu: 3-1.

79. dakikada hızlı gelişen Elazığspor atağında Sane'nin şık pasına hareketlenen Serdar Gürler, meşin yuvarlağı kaleci Hakan'ın solundan ağlara gönderdi: 4-1.

86. dakikada Medical Park Antalyaspor ceza alanı önünde Deniz Yılmaz'la paslaşan Luke Moore, ceza alanı içinde topu kontrol edemeyince Elazığspor, mutlak bir golden daha oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Elazığspor, karşılaşmadan 4-1 üstün ayrılan taraf oldu.
 
Stat: Elazığ Atatürk 
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Elazığspor: Zülküf, Deniz Aslan, Çağlar, Özgür, Vitolo, Serdar Gürler (Dk. 88 Noyan), Köksal (Dk. 84 Mehmet Nas), Hakan, Sane, Serdar Özkan (Dk. 81 Luke Moore), Deniz Yılmaz
Medical Park Antalyaspor: Hakan, Serkan Balcı, Deniz Barış, Vederson, Emre, Musa Nizam, Insa (Dk. 62 İbrahim Dağaşan), Emrah (Dk. 77 Milan Baros), Uğur (Dk. 88 Zeki), Diarra, Tita
Goller: Dk. 61 Serdar Özkan (Penaltı), Dk. 71 Deniz Yılmaz, Dk. 75 Köksal, Dk. 79 Serdar Gürler (Elazığspor), Dk. 78 Emre Güngör (Medical Park Antalyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 60 Musa Nizam (Medical Park Antalyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 42 Vitolo, Dk. 70 Özgür (Elazığspor), Dk. 80 Emre Güngör, Dk. 90 İbrahim Dağaşan (Medical Park Antalyaspor)

Askerlik Durum Belgesi E-devlet

İş başvurularında kurumlar tarafından istenen askerlik durum belgesi almak için yollara düşmenize gerek kalmadı.
Eklenen yeni servis ile Askerlik Durum Belgesi'ni artık e-Devlet Kapısı üzerinden kendiniz oluşturabilir, barkodlu belgenizi diğer kurum ve kuruluşlar ile paylaşabiliyorsunuz.
Kurumlar da kontrol edebiliyor
Belgeyi verdiğiniz kurum ise, "Askerlik Durum Belgesi Doğrulama" hizmetini kullanarak verilen belgenin gerçekliğini kolayca kontrol edebiliyor.
askerlik durum belgesi
Sistemden faydalanmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Bu hizmetten, sadece askerlik ile ilişiği kalmamış vatandaşlar faydalanabiliyor. Tecil gibi durumlarda ise gerekli olan belgenin askerlik şubelerinden alınması gerekiyor.

Önce Çiftetelli Sonra Fuhuş

Bahçelievler'de masaj salonunda kadınların masaj ve fuhuştan önce, müşterilerle çiftetelli oynadıkları cep telefonu kameralarına yansıdı. Talatpaşa Mahallesi Begonyalı Sokak'da bir masaj salonunda fuhuş yapıldığı ihbarını alan Bahçelievler Asayiş Büro Amirliği ekipleri, harekete geçti.
FUHUŞTAN ÖNCE ÇİFTETELLİ
Hayat kadınlarının masaj ve fuhuştan önce müşterilerin memnuniyeti kazanmak için çiftetelli oynadıkları, müşterilerin cep telefonu kameralarına yansıdı.Fuhuş yaptığı iddia edilen ve gözaltına alınan kadınlar, Bakırköy Deri ve Tenasül Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi.
5 KADIN GÖZALTINA ALINDI
Dün akşam saatlerinde 2 polis müşteri kılığında masaj salonuna gitti. 250 liraya pazarlık yapan sivil giyimli polisler, dışarıda bekleyen arkadaşlarını telefonla arayıp, "Avrupa'da fırtına gibi estik" parolasıyla operasyonu başlattı. Baskın düzenlenen adreste fuhuş yaptığı iddia edilen 5 kadın gözaltına alınarak, sorgulanmak üzere Kocasinan Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.


Terry ve Ashley Cole Chelsea'de Kalacak

Mourinho'dan Galatasaray'a kötü haber! Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna katmayı planladığı John Terry ve Ashley Cole için, Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho açıklamalarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, sezon sonunda sözleşmesi bitecek takımın emektar futbolcuları John Terry, Frank Lampard ve Ashley Cole'ayeni sözleşme teklif edileceğini açıkladı.
"KİMSE ENDİŞELİ DEĞİL"
İngiliz basınına konuşan Portekizli çalıştırıcı, Chelsea'ninsezon sonunda kontratı dolacakİngiliz oyuncuları John Terry, Frank Lampard ve Ashley Cole'un transfer durumunudeğerlendirerek, "Bence bu durum ne beni, ne kulübü, ne de oyuncuları endişelendiriyor" dedi.
"KULÜP YENİ SÖZLEŞME ÖNERECEK"
Adı geçen futbolcuların Chelsea'da kalmak istediğini vurgulayan Morinho, "Bu oyuncuların futboldaki son yıllarından zevk almalarını ve onları rahatlatmak istiyoruz. Her şey yolunda ve muhtemelen sezon sonuna doğru, kulüp onlarla masaya oturup yeni sözleşme önerecek" ifadesini kullandı.
"EN İYİ KARARLAR ALINACAK"
Chelsea'da geçen sezon Terry'nin ilk 11'de oynamadığınıve Lampard'ın takımda önemli olmadığını hissettiği için futbol hayatınıABD'dedevam etmek istediğini hatırlatan Mourinho, "Bu sezon her şey değişti ve artık biz onlara, onlar da bize güveniyor. Şundan eminim kisorun yaşanmadan hepimiz için en iyi kararlar alınacak" şeklinde konuştu.
Mourinho, geçen sezon Real Madrid'i çalıştırdığı dönemde, ABD'ninLA Galaxy takımıyla anlaşmak üzere olan Lamprad'la görüşerek onu Chelsea'de kalması yönünde ikna ettiğini de açıkladı.

Yeni Ehliyetler Ne Zaman Çıkıyor


EVLERE POSTALANACAK
Bakan Güler, yeni ehliyetlerin 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren verilmeye başlanacağını söyledi. Yeni ehliyetler evlere postalanacak.
PASAPORTTA YENİ DÖNEM
İçişleri Bakanı, pasaportların da bundan sonra emniyet müdürlüklerinden değil, nüfus müdürlüklerinden alınacağını ifade etti.

Halk Otobüsündeki Yankesicilik Güvenlik Kamerasında

Kocaeli'de halk otobüsünde 70 yaşındaki şahsın cebinden 350 lirasını çalan yankesici, polis tarafından yakalandı.




İzmit ve Derince ilçeleri arasında çalışan halk otobüsünde 70 yaşındaki S.Ç.'nin içinde 350 lira bulunan cüzdanını çalan şüpheli, otobüsteki güvenlik kamerası kayıtlarından belirlenerek yakalandı.
KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ
Olay geçtiğimiz hafta İzmit'ten Derince'ye giden halk otobüsünde meydana geldi. Araca binen emekli S.Ç., bir süre sonra içinde 350 lira bulunan cüzdanın olmadığını farketti. S.Ç.'nin şikayeti üzerine inceleme başlatan polis, halk otobüsündeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Kayıtlarda, ayakta yolculuk yapan S.Ç.'nin yanına yaklaşan bir kişinin kendisine yaklaşarak cüzdanını çaldığı belirlendi.
SABIKALI ÇIKTI
Polis şüphelinin yankesicilikten kaydı bulunan 43 yaşındaki Uğur T. olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan Uğur T., emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Erdoğan'dan Gezi Parkı mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ağaç dikme töreninde Gezi Parkı olaylarına değindi. Erdoğan, “Eğer mesele ormansa, ağaçsa, yeşili korumaksa, eğer meselenin gerçekten bu olduğuna inananlar var ise, geçtiğimiz 11 yılda 3 milyon 691 bin hektar, yani yaklaşık 37 milyon dekar ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yaptık.” dedi. Erdoğan'ın fidan dikme töreninde diktiği fidana 'Milli İradaye Saygı' ismi verildi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ağaç dikme töreninde Gezi Parkı olaylarına değindi. Erdoğan, “Eğer mesele ormansa, ağaçsa, yeşili korumaksa, eğer meselenin gerçekten bu olduğuna inananlar var ise, geçtiğimiz 11 yılda 3 milyon 691 bin hektar, yani yaklaşık 37 milyon dekar ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yaptık.” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) Orman ve Su işleri Bakanlığı ile organize ettiği 400 bin fidan dikim törenine katıldı. Pendik’te gerçekleştirilen ağaç dikme töreninin farklı bir anlamı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “ASKON Mayıs sonu Haziran ayı içerisinde bir söz vermişti. Ağaç bahanesi adı altında yapılan şiddet gösterileri karşısında, net bir tavır ortaya koymuştu. ‘Eğer sizin derdiniz gerçekten ağaçsa biz 4’e karşı 400 bin fidan sözü veriyoruz.’ demişti. Bu gün işte bu sözün yerine getirildiğine şahit oluyoruz. Bir tarafta bahane ile şiddet oluşturanlar, vatandaşımızı maalesef dilhun edenler, esnafımızın bütün iş yerlerini kırıp dökenler, Molotof kokteylleriyle güzelim İstanbulumuzu ve diğer şehirlerimizi adeta terörize edenler ASKON’un öncülüğünde şu anda oluşacak bu ormanın milli iradeye saygı kavramıyla sembolleştirilmiş olmasından dolayı da bu atılan adımı son derece isabetli buluyorum.” diye konuştu.

Gezi olaylarına atıfta bulunan Erdoğan, şöyle devam etti: “Eğer mesele ormansa, ağaçsa, yeşili korumaksa, eğer meselenin gerçekten bu olduğuna inananlar var ise onlara birkaç rakamla Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimizi anlatmak istiyorum. Geçtiğimiz 11 yılda 3 milyon 691 bin hektar yani, yaklaşık olarak söylüyorum, 37 milyon dekar ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yaptık.”

Türkiye’de orman varlığını azaltmak yerine mevcudun üstüne 900 bin hektar daha orman alanı ilave ettiklerini ifade eden Erdoğan, yangın sebebiyle tahrip olan ormanların bir sene içinde yeniden oluşturulduğunu söyledi. Bu dönemde 2 milyar 800 milyon adet fidan diktiklerini kaydeden Erdoğan, “Bizim işimiz çevrecilik. İşimiz ağacın olmadığı yere ağacı çeşitlendirerek götürmek. İşte bu gün bu rakama 400 bin fidan daha ilave ediyoruz. ASKON’la birlikte.” şeklinde konuştu.


'HEDEFİMİZ; HER ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ İÇİN BİR FİDAN'

2008 yılından bu yana milli ağaçlandırma seferberliği projesi yürüttüklerini ifade eden Erdoğan, “Bunu görmek lazım. Ama gözü olup da görmeyenler olursa ne diyeyim? Bu proje kapsamında 10 bin 577 km kara yolu ve köy yolu kenarına 6 milyon 600 bin fidan diktik. Aynı şekilde 27 bin 393 okul bahçesine 5.5 milyon fidan diktik. Bin 965 sağlık ocağı ve hastane bahçesine de 267 bin fidanı toprakla buluşturduk. Askeri kışlar, ibadethane ve mezarlıkları ağaçlandırdık.” diye konuştu. Üniversitelerde ağaçlandırma seferberliği başlattıklarına dikkat çeken Erdoğan, hedeflerinin her üniversite öğrencisi için bir fidan olmak üzere toplamda 5 milyon fidanı toprakla buluşturmak olduğunu söyledi.

İstanbul’a 100 bin erguvan, Bursa’ya 100 bin kestane, Çanakkale’ye 250 bin gül fidanı dikeceklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu şehirlerimizi tarihi kimliklerine uygun şekilde güzelleştiriyoruz. Bal ormanları şehir ormanları gibi projelerle bu yıl başlattığımız badem ve kestane ormanları projeleriyle Türkiye’yi ağaçlandırma çalışmalarımızı çok yönlü olarak sürdürüyoruz.”

Konuşma sonrasında iş adamlarına plaket veren Erdoğan, ormanın ilk ağacını kendisi dikti. Programa, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iş adamları ve davetliler katıldı. Başbakan Erdoğan, Antalya ve ilçelerindeki programları için Gazipaşa’ya hareket etti. Toplamda 400 bin fidan, İstanbul’un Çatalca, Durusu ve Sultanbeyli orman bölgelerine dikilecek.

BAŞBAKAN'IN DİKTİĞİ AĞACA MİLLİ İRADEYE SAYGI İSMİ

Konuşma sonrasında iş adamlarına plaket veren Erdoğan, ormanın ilk ağacını kendisi dikti. Başbakan Erdoğan'ın diktiği Ladin Ağacına 'Milli İradaye Saygı' ismi verildi.

CİHAN

Çin Ay'a İniş Yapan Üçüncü Ülke Oldu


Çin'in 2 Aralık'ta uzaya gönderdiği Chang'e-3 adlı Ay keşif aracı Ay'a başarılı yumuşak iniş gerçekleştirdi.

İNİŞ 12 DAKİKA SÜRDÜ
Şinhua ajansı, uydunun yerel saatle 21: 00'de saniyede 1,7 kilometreden 0 kilometre hıza düşerek Ay'ın yüzeyine yaptığı yumuşak inişi tamamladığını duyurdu. İnişin, 12 dakika sürdüğü ve hiçbir sorun yaşanmadığı vurgulandı.
ÇİN TARİHE GEÇTİ

Çin, böylece ABD ve Sovyetler Birliği'nin ardından Ay'ın yüzeyine araç indiren üçüncü ülke oldu. Yütu'nun gelecek 90 gün boyunca beş kilometrelik alanda jeolojik yapı, yüzey materyalleri ve doğal kaynaklar gibi bilimsel incelemelerde bulunması bekleniyor.
AĞIRLIĞI 140 KİLOGRAM

Ülkenin ilk uzay aracı Yütu, 140 kilogram ağırlığında, iki kanatlı ve altı tekerlekli. Yütu'yu taşıyan Çang'ı-3 uzay aracı, ülkenin orta kesimindeki Şiçang Uydu Fırlatma Merkezi'nden 2 Aralık'ta yörüngeye fırlatılmıştı. 1976'dan bu yana Ay'a keşif için araç gönderilmezken, Yütu'nun yüzeyde yaptığı incelemeleri doğrudan dünyaya ileteceği bildirildi.

Suriyeliler Oy Kullanacak mı ?

Bakan Güler, Suriyelerin oy kullanacağı tartışmalarına "Türk vatandaşlığını kazanmalarıyla ilgili özel bir kanun yoktur" şeklinde yanıt verdi.




İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Suriyelilerin Türk vatandaşlığını kazanmalarıyla ilgili özel bir kanun yoktur. Suriyelilerin Türk vatandaşlığını kazanmaları ile özel bir düzenleme yoktur. 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 11. maddesine göre genel usuller çerçevesinde bir yabancının Türk vatandaşlığına alınma başvurusu yapma hakkı 5 yıl Türkiye'de kesintisiz ikamet şartına bağlıdır. 5901 sayılı Kanunu'na göre vatandaş olabilirler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan, hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun Türkiye'de seçimlerde oy kullanamaz" dedi.

POLİSLERE MÜJDE

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Polislerimizle ilgili fazla mesai ve emeklilileriyle ilgili sorunları Başbakanımızın talimatı üzerine çözeceğiz" dedi.
PERSONEL EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlık olarak kolluk kuvvetlerinin eğitimini çok önemsediklerinin altını çizerek, emniyet personelinin yarısının her yıl hizmet içi eğitimden geçtiğini, jandarma ve sahil güvenlik personelinin eğitimlerine de önem verdiklerini ifade etti.
Suç işlenmesinin önlenmesi ve faillerin yakalanması konusunda MOBESE'nin büyük yararını gördüklerini, bu sistemin Türkiye'nin büyük bir bölümüne yayıldığını açıklayan Bakan Güler, her türlü suçla mücadelenin kolluk birimleri tarafından büyük bir kararlılıkla devam ettiğini belirterek, bu başarının fedakarca çalışan kolluk kuvvetlerinin olduğunu söyleyip görevleri başında şehit ve gazileri andı.
"ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN SORUNU ÇÖZÜLECEK"
"Terörist faaliyetler bıkmış olan vatandaşımız, çözüm süreci ile sağlanan sükunet ortamından dolayı rahatlamıştır" diyen Güler, terörle mücadele konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Terörden zarar gören vatandaşların zararlarının giderildiğini söyleyen Güler, "Zarar tespit Komisyonu'na toplam 364 bin 92 başvuru yapıldı. Bugüne kadar 3 milyon 99 milyon 684 bin lira ödendi, 2014 yılı içinde 50 milyon lira ödenek öngörmüş bulunmaktayız. Şehit aileleri ve gazilerin her sorunu ile ilgileniyoruz" şeklinde konuştu.
Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinin 2004'e oranla 2013 yılında 4.27 kat arttığının altını çizen Muammer Güler, Türkiye'de bulunan Suriyelilerle ilgili açıklamalarda bulundu.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMAYAN SEÇİMLERDE OY KULLANAMAZ"
Güler, kamplarda 205 bin 503, kamp dışında 400 bin Suriyelinin geçici sığınma yöntemi ile Türkiye'de bulunduğunu belirterek, bakanlığın kamplarda ve kamp dışında bulunan Suriyelilerin kayıt ve verilerini almak için merkezi veri tabanı kurduğunu söyledi. Güler, Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınma konusuna açıklık getirerek, "5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 11. maddesine göre genel usuller çerçevesinde bir yabancının Türk vatandaşlığına alınma başvurusu yapma hakkı 5 yıl Türkiye'de kesintisiz ikamet şartına bağlıdır. Suriyelilerin Türk vatandaşlığını kazanmalarıyla ilgili özel bir kanun yoktur. Suriyelilerin Türk vatandaşlığını kazanmaları ile özel bir düzenleme yoktur. 5901 sayılı kanuna göre vatandaş olabilirler. Suriye uyruklu olanlardan Türk vatandaşlığını kazanların sayısı 1923 yılından şimdiye kadar 5 bin 730'dur. Büyük çoğunluğu evlenme yoluyla kazanılmıştır. Asıl konu bu, Suriyelilere Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı verilmesi. Sahtesi olabilir ama bu kamplarda bulunanlara bir tanıtma kartı veriliyor, yardımlarla ilgili bir tanıtma kartları var. Böyle bir kimlik bizim tarafımızdan verilmiş değildir. Onlara verilmiş bir kimlik belgesi söz konusu değildir. Seçimlerde oy hakkı verilmesiyle ilgili olarak, 298 sayılı kanuna göre 18 yaşını bitiren Türk vatandaşlarının oy kullanma hakları var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar kanuna göre oy kullanamazlar. Bu kaygıyı gidermek için buradan tekrar ifade ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan, hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun Türkiye'de seçimlerde oy kullanamaz" ifadelerini kullandı.
Bakan Güler, 2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçenlerin sayısının ise 45 olduğunu belirtti.

Kayserispor - Eskişehirspor canlı lig tv izle

KayserisporEskişehirsporHaftanın zorlu karşılaşmalarından bir tanesi. Ligde on puanla on yedinci sırada yer alan Kayserispor ile yirmi üç puanla beşinci sırada yer alan Eskişehirspor karşılaşacak. Kayserispor üst sıralara çıkmak için bu maçı kazanmak zorunda ve  Eskişehirspor ise UEFA Avrupa Ligi hedefleri içi bu maçtan mutlak üç puan çıkrtması lazım. Bu zorlu mücadeleyi sitemizdenbedava lig tv izlemek için maç saatinden önce sitemizi ziyaret ediniz. Maç yayını ana sayfa üzerinden paylaşılacaktır.

Sivasspor - Rizespor maçını canlı izle

SivassporRizesporLigde son üç maçtır galip gelemeyen Sivasspor çıkışa geçmek istiyor. Kendi evinde en son Antalyaspor 'a mağlup olan Sivasspor bu maçı kazanarak UEFA Avrupa ligi hedefine yaklaşmak istiyor. Rizespor ise formsuz durumda. Deplasmanda dokuz maçtır galip gelemiyor. Rıza Çalımbay için çok önemli bir maç. bu maçı kazanıp onlarda çıkışa geçmek istiyor. Kesinlikle çok zor bir maç olacak. Sivasspor - Rizespor maçını sitemizden canlı lig tv izlemek için maç saatinden önce sitemizi ziyaret ediniz.

Fenerbahçe - Akhisar Bld.spor maçını canlı izle

FenerbahçeAkhisar Bld.sporMaç, Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle kadın ve çocuk izleyilere açık olacak. Fenerbahçe son maçta deplasmanda Rizespor'u 2-1 yendi. Son 3 maçlarında karşılıklı gol atıldı. Fenerbahçe'de Caner Erkin cezalı, Emre Belözoğlu sakat, Egemen Korkmaz'ın durumu ise maç saatinde belli olacak. Akhisar Bld. son maçında sahasında Konyaspor'u 2-1 yendi. Oynadıkları son 5 maçın 4'ünde karşılıklı gol atılmadı. Akhisar Bld.de Oğuz Dağlaroğlu ve Emin Aladağ sakat. Geçen sezon aralarında oynanan iki maçı da Fenerbahçe kazandı. Tahminimiz lider Fenerbahçe yakaladığı puan avantajını korumak isteyecek, zorlanmadan kazanır.

Galatasaray 1-0 Juventus maçın özetini izle

Galatasaray Şampiyonlar Ligi B grubu son maçında Juventus 'u kendi evinde 85. dakikada Sneijder 'in golüyle 1-0 yendi ve adını Son 16 'ya yazdırmayı başardı. Galatasaray - Juventus maçının geniş özeti aşağıdadır.

Elazığspor - Antalyaspor online maç izle

ElazığsporAntalyasporSpor Toto Süper Lig 'in 15. haftasında karşılaşacak olan Elazığspor - Antalyaspor maçını sitemizden canlı olarak izleyebilirsiniz. Maçı izlemek için maç saatinden önce sitemizi ziyaret ediniz. Ligde çok kötü bir grafik çizen Elazığspor kendi evinde galibiyete hasret kaldı. Antalyaspor ise son üç lig maçınıda kaybetmedi. İki galibiyet bir beraberlik aldı. Ben deplasmanda Antalyaspor 'un yenilmeyeceğini düşünüyorum.

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.