Suriyeliler Oy Kullanacak mı ?

Bakan Güler, Suriyelerin oy kullanacağı tartışmalarına "Türk vatandaşlığını kazanmalarıyla ilgili özel bir kanun yoktur" şeklinde yanıt verdi.




İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Suriyelilerin Türk vatandaşlığını kazanmalarıyla ilgili özel bir kanun yoktur. Suriyelilerin Türk vatandaşlığını kazanmaları ile özel bir düzenleme yoktur. 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 11. maddesine göre genel usuller çerçevesinde bir yabancının Türk vatandaşlığına alınma başvurusu yapma hakkı 5 yıl Türkiye'de kesintisiz ikamet şartına bağlıdır. 5901 sayılı Kanunu'na göre vatandaş olabilirler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan, hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun Türkiye'de seçimlerde oy kullanamaz" dedi.

POLİSLERE MÜJDE

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Polislerimizle ilgili fazla mesai ve emeklilileriyle ilgili sorunları Başbakanımızın talimatı üzerine çözeceğiz" dedi.
PERSONEL EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR
TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı görüşmelerinde kürsüye çıkan İçişleri Bakanı Muammer Güler, bakanlık olarak kolluk kuvvetlerinin eğitimini çok önemsediklerinin altını çizerek, emniyet personelinin yarısının her yıl hizmet içi eğitimden geçtiğini, jandarma ve sahil güvenlik personelinin eğitimlerine de önem verdiklerini ifade etti.
Suç işlenmesinin önlenmesi ve faillerin yakalanması konusunda MOBESE'nin büyük yararını gördüklerini, bu sistemin Türkiye'nin büyük bir bölümüne yayıldığını açıklayan Bakan Güler, her türlü suçla mücadelenin kolluk birimleri tarafından büyük bir kararlılıkla devam ettiğini belirterek, bu başarının fedakarca çalışan kolluk kuvvetlerinin olduğunu söyleyip görevleri başında şehit ve gazileri andı.
"ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİN SORUNU ÇÖZÜLECEK"
"Terörist faaliyetler bıkmış olan vatandaşımız, çözüm süreci ile sağlanan sükunet ortamından dolayı rahatlamıştır" diyen Güler, terörle mücadele konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Terörden zarar gören vatandaşların zararlarının giderildiğini söyleyen Güler, "Zarar tespit Komisyonu'na toplam 364 bin 92 başvuru yapıldı. Bugüne kadar 3 milyon 99 milyon 684 bin lira ödendi, 2014 yılı içinde 50 milyon lira ödenek öngörmüş bulunmaktayız. Şehit aileleri ve gazilerin her sorunu ile ilgileniyoruz" şeklinde konuştu.
Emniyet Genel Müdürlüğü bütçesinin 2004'e oranla 2013 yılında 4.27 kat arttığının altını çizen Muammer Güler, Türkiye'de bulunan Suriyelilerle ilgili açıklamalarda bulundu.
"TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI OLMAYAN SEÇİMLERDE OY KULLANAMAZ"
Güler, kamplarda 205 bin 503, kamp dışında 400 bin Suriyelinin geçici sığınma yöntemi ile Türkiye'de bulunduğunu belirterek, bakanlığın kamplarda ve kamp dışında bulunan Suriyelilerin kayıt ve verilerini almak için merkezi veri tabanı kurduğunu söyledi. Güler, Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınma konusuna açıklık getirerek, "5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 11. maddesine göre genel usuller çerçevesinde bir yabancının Türk vatandaşlığına alınma başvurusu yapma hakkı 5 yıl Türkiye'de kesintisiz ikamet şartına bağlıdır. Suriyelilerin Türk vatandaşlığını kazanmalarıyla ilgili özel bir kanun yoktur. Suriyelilerin Türk vatandaşlığını kazanmaları ile özel bir düzenleme yoktur. 5901 sayılı kanuna göre vatandaş olabilirler. Suriye uyruklu olanlardan Türk vatandaşlığını kazanların sayısı 1923 yılından şimdiye kadar 5 bin 730'dur. Büyük çoğunluğu evlenme yoluyla kazanılmıştır. Asıl konu bu, Suriyelilere Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı verilmesi. Sahtesi olabilir ama bu kamplarda bulunanlara bir tanıtma kartı veriliyor, yardımlarla ilgili bir tanıtma kartları var. Böyle bir kimlik bizim tarafımızdan verilmiş değildir. Onlara verilmiş bir kimlik belgesi söz konusu değildir. Seçimlerde oy hakkı verilmesiyle ilgili olarak, 298 sayılı kanuna göre 18 yaşını bitiren Türk vatandaşlarının oy kullanma hakları var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar kanuna göre oy kullanamazlar. Bu kaygıyı gidermek için buradan tekrar ifade ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan, hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun Türkiye'de seçimlerde oy kullanamaz" ifadelerini kullandı.
Bakan Güler, 2013 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçenlerin sayısının ise 45 olduğunu belirtti.

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.