Localhost'ta Database Nasıl import Edilir?

Bunu bilmeyen arkadaşlarımızın olduğunu düşünerek bir açıklama yazmak istedim umarım işinize yarar...

Yapılması gerekenler İpb yada vbulletin kurduğumuzu farz edelim)

1-Appserv programını kur.
2-Database ismi oluştur.(cPanel® yaz ve en üst menüde örneğin forum adlı bir database oluştur)
2-www klasörüne forum dosyalarını at(Dosyaları forum adlı klasöre attığımızı kabul edelim)
3-Forumu localhostta sıfırdan kur.(Örnek: http://localhost/forum/install/index.php)
4-http://localhost yazıp en üstteki menüden forum databasesini seç ve database içindeki bütün dosyaları seçerek en alttaki menüden(2. SEÇENEK OLAN) Boşalt'a tıkla ve sonra evet de.
5-sql uzantılı yedeğini c:\appserv\mysql\bin altına ismini değiştirmeden kopyala(istersen değiştirebilirsinde tabi) örneğimizde dosya ismi aynen şöyle olur: ipf_dbbackup.sql
6-Başlat\Çalıştır tıkla ve cmd yaz enter'a bas.
7-gelen menüde şu komutu yaz: cd c:\appserv\mysql\bin ve enter'a bas.bastığın takdirde şu hali alacaktır: c:\Appserv\mysql\bin>
8-şu komutu yaz: c:\Appserv\mysql\bin>mysql forum < ipb204_dbbackup.sql yaz Enter a bas yaklaşık 1 dakka sonra sonra o büyüüüüük megabyte'lı dosyan import olacaktır.
Burada mysql forum < ipb204_dbbackup.sql komutunda mysql sabit bir komuttur. forum yazan kısım senin forum kurarken oluşturmuş olduğunuz database ismidir yani bu değişkendir sizin oluşturmuş olduğunuz database ismine göre değişir.ibf_dbbackup.sql kısmıda değişkendir.yedeğinizi admin panelinden nasıl aldı iseniz onu bin klasörünün altına kopyalayın.kesinlikle gz uzantılı dosyayı kopyalama çünkü gz uzantılı dosyayı kabul etmez ille sql uzantılı dosya olacak.

Bu işlemlerden sonra göreceksinizki forumunuz en son yedeği monte edilmiş şekilde tıkır tıkır çalışacak...

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.