Benim Dünyam

“Ona tek bir kelimeyi öğretmedi: imkansız”

Benim Dünyam (2013)
Yapımını TMC’nin, yapımcılığını Erol Avcı’nın yaptığı, yönetmenliğini Uğur Yücel’in üstlendiği Benim Dünyam filmi için geri sayım başladı.

Başrollerini Uğur Yücel ve Beren Saat’in üstlendiği, yılın beklenen filmi Benim Dünyam, 25 Ekim’de vizyona giriyor.
Gösterim Tarihi: 25 Ekim 2013
Dağıtım: UIP Filmcilik
Yapım: TMC Film
Yapımcı: Erol Avcı
Yönetmen: Uğur Yücel
Senaryo: Uğraş Güneş, Can Yücel
Oyuncular: Uğur Yücel (Mahir Hoca), Beren Saat (Elâ), Ayça Bingöl (Elâ’nın annesi), Turgay Kantürk (Elâ’nın babası), Hazar Ergüçlü (Elâ’nın kardeşi).
1950’li yılların Büyükadası’nda, iki yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hem kör hem sağır olan, bu nedenle hiçbir kavramı “bilmeyen”, çevresiyle tamamen uyumsuz bir çocuk olan Elâ ile Elâ’yı iyileştirebilmeye hayatını adayan Mahir Hoca’nın çarpıcı hikâyesi. 8 yaşına kadar hayatla ilgili hiçbir şey bilmeden yaşayan Elâ ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca’nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculuğunda sadece bir kelimeye yer yoktur: İmkânsız… Benim Dünyam; sadece karanlığı görebilenlere, karanlığın anlamını baştan yazdıranların hikâyesidir.

Jimmy Jean-Louis, The Captain Karakteriyle Arrow Dizisinin Kadrosuna Dahil Oldu!



CW’nin süper kahraman hikayesi Arrow başlangıcından beri DC Comics’in birçok karakterini yaratıcı bir şekilde kullandı. Seri devam ettikçe bu karakterlerden yararlanmaya ikinci sezonda da devam edeceklerini görebiliyoruz.

CBR News bugün, kahramanlar birliğine gizemli karakter The Captain’i de katacağını açıkladı. Karakteri aktör Jimmy Jean-Louis canlandıracak. İkinci sezonda aktörDylan Neal’ın da DC Comics’in kötü adamı Dr. Anthony Ivo’yu canlandırmak üzere oyuncu kadrosuna katılacağı haberler arasında.

Dizinin prodüksiyon ekibi CBR’a yaptığı açıklamada; ‘The Captain gizemli ve ölümcül bir şekilde Anthony Ivo ile ilişkili. Buna bağlı olarak ikinci sezonun adının, DC Comics hayranlarının aşina olduğu, ‘Amazo’ olmasına karar verildi.’ Diyor.

Elbette çizgiroman okuyucuları ‘Amazo’ isminin, Professör Ivo’nun yarattığı, Justice League kahramanlarının, bunlara Superman, Green Lantern hatta Arrow karakteriFlash de dail olmak üzere, süper güçlerini taklit edebilen hain androide ait olduğunu biliyorlar. Gardner Fox/Murphy Anderson yaratımı olan ‘Amazo’, ‘The Brave and the Bold’ ismiyle 1960lı yıllardaki başlangıcından beri, Justice League ve genel olarak DC evrenin sürekli baş belası oldu.

Peki, Heroes izleyicilerinin ‘The Haitian’ olarak hatırlayacakları Jean-Louis ‘Arrow’ dizisinde The Captain’in Amazo’ya dönüşümüne şahit olacak mıyız?

I,Frankenstein Filminin Fragmanı Yayınlandı



The Dark Knight filminin ardından bir başka beğenilen film bulmak Aaron Eckhartiçin biraz zor oldu. Ama Eckhart I, Frankenstein filminin vizyona girdiğinde gişe rekorları kıracağını umuyor. Eckhart’ın tüm umutlarına rağmen film vizyona pek tercih edilmeyen Ocak ayında girecek, yani pek umut yok gibi görünüyor. Yine de filmin aksiyon sahneleriyle dolu ilk fragmanı yayınlandı. Çok iyi görünmese de en azındanYvonne Strahovski’nin orada olması göze oldukça güzel geliyor. Belki de bu yeni film 2014 yılının ilk ayında boş vaktimizi değerlendirmek için iyi bir seçenek olur.

Mutlak güce ulaşmak isteyen iki ölümsüz klan arasında bir savaş çıkar. Victor Frankenstein’ın yaratmış olduğu Adam kendisini sahip olduğu ölümsüzlüğün sırrını çözmek için birbiriyle yarışan bu iki klanın ortasında bulur. Stuart Beattle filmin hem senaryosunu yazdı hem de yönetmenliğini üstlendi. Filmin senaryosu Kevin Grievous’un çizgi romanına dayanıyor. Filmde aynı zamanda Bill Nighy, Yvonne Strahovski, Miranda Otto, Jai Courtney, Socratis Otto, Mahesh Jadu, Caitlin Stasey ve Aden Young rol alıyor.

Lionsgate yeni filmini 24 Ocak 2014 tarihinde 3D olarak izleyicilerin beğenisine sunacak.


Sleepy Hollow 2. Sezon


Fox, sevilen Sleepy Hollow dizisinin ikinci sezon onayını verdi. Gala bölümü 22 milyonu aşan izleyici sayısına ulaşmıştı. Dizinin yeni bölümü 7 Ekim 2013, Pazartesigünü FOX ekranlarında olacak. Kevin Reilly FOX’un sevilen aksiyon/macera dizisi Sleepy Hollow’un ikinci sezon onayını aldığını açıkladı.

“Seri risk almaya değer olduğunu kanıtladı. Televizyondaki diğer şovların aksine sürükleyici bir hikâyesi var. Dizi yaratıcı bir senaryo ile fantastik bir oyuncu kadrosunu bir araya getiriyor. İzleyicilerin bu sonbaharda ve ikinci sezonda karşılaşacakları heyecanlı olayları sabırsızlıkla bekliyorum.” diyor Reilly.

Sleepy Hollow dizisinin galası yayınlandığı günden üç gün sonra toplamda 13,6 milyon seyirciye ulaştı. Bu durum diziyi 2001 yılının Kasım ayında galasını yapan 24 dizisinden bu yana en iyi açılış yapan dizi haline getirdi. Çeşitli platformlar üzerinden izlenmesinin ardından 22 milyondan fazla izleyici tarafından izlendi.

Dizinin “The Lesser Key of Solomon” isimli yeni bölümü 7 Ekim 2013, Pazartesigünü yayınlanacak. Yeni bölümde Abbie Mills ve Ichabod Crane, Abbie’nin Sleepy Hollow psikiyatri hastanesinden kaçan kız kardeşi Jenny’i aramaya çıkarlar. Geçmişe geri dönüşlerin olduğu bu bölümde Abbie ve Ichabod yüz yüze oldukları kötü durum hakkında daha çok şey keşfederler.

Sleepy Hollow, 250 senelik bir geçmişe dayanan heyecan verici bir macera dizisidir. Dizide yeniden hayata dönen Ichabod Crane gizemli bir kasaba olan Sleepy Hollow’u ve dünyayı daha önce görülmemiş olan kötülüklerden kurtarmak için şimdiki zamanda polislik yapan yüzbaşı Abbie Mills ile bir araya gelir.


Ant-Man Filminin Setinden Görüntüler


Geçtiğimiz yaz The World’s End filmi ile The Three Flavours Cornetto üçlemesini tamamlayan yönetmen Edgar Wright yeniden kamera arkasına geçmek için hiç vakit kaybetmedi. Herkes Shaun of the Dead ve Scott Pilgrim vs. the World filmlerinin yönetmeninin Marvel’ın Üçüncü Aşama filmi olan Ant-Man filmini çekeceğini biliyor. Birkaç yıl önce Comic-Con’da film hakkında ipuçları verilmişti fakat o zamandan beri filmin başrol oyuncusunun kim olacağı ya da filmin ne zaman yapım aşamasına geçeceği hakkında bir haber almamıştık. Ama geçtiğimiz günlerde Wright filmin setinden bir fotoğraf paylaştı. Peki, bu ne anlama geliyor?

Gördüğünüz gibi fotoğraf Ant-Man filminin setinden ve fotoğraftaki kostüm de Comic-Con’da yayınlanan videodaki kostümde oldukça benziyor. Peki Ant-Man karakterini oynayan aktör gerçekten o kostümün içinde mi yoksa bu sadece bir özel efekt testi mi? Bir süre önce Simon Pegg Marvel’da çekilmiş olduğu ima dolu bir fotoğraf yayınlamıştı yine de bu rolü onun alacağı konusunda şüpheliyiz. Peki başrolü kim oynayacak? Eğer yönetmenimiz şimdiden film ile bu kadar meşgulse bu haber de yakın bir zamanda ortaya çıkacaktır.

Ant-Man 31 Temmuz 2015 tarihinde vizyona girecek.

Ant-Man


Shadow Recruit Filminin İlk Fragmanı Yayınlandı


“Artık sadece bir araştırmacı değilsin. Şimdi harekete geçme vakti geldi.”

Hafta başında yazar Tom Clancy’nin vefat haberini almıştık buna rağmen Paramount söz verdiği üzere Kenneth Branagh’ın yönetmenliğini yaptığı ve Chris Pine’ın Jack Ryan rolünü canlandırdığı Jack Ryan: Shadow Recruit filimin ilk fragmanını yayınladı. Bu aksiyon dolu fragman hikayenin birçok önemli noktasını içine alıyor. Buna Keira Knightley’nin Cathy Ryan rolünü canlandırdığını gördüğümüz sahne de dahil. Aynı zamanda Kevin Costner’ı William Harper rolünde ve Branagh’ı da Rus kötü adam rolünde görüyoruz. Fragmanda birkaç sıradan sahne de var ama tamamına baktığımızda film fena gözükmüyor.

Steven Zaillian, Anthony Peckham, Adam Cozad ve David Koepp tarafından yazılan Jack Ryan: Shadow Recruit filminin senaryosu Kenneth Branagh tarafından çekildi. Film belirli bir Tom Clancy romanından uyarlanmadı. Filmin hikayesi Jack Ryan’ın CIA’e katılmadan önceki hayatını konu alıyor. Branagh aynı zamanda filmdeki kötü adamı da canlandırıyor. Ryan’ın eşi rolünde ise Keira Knightley’i ve Ryan’ın akıl hocası rolünde ise Kevin Costner’ı görüyoruz. Colm Feore de filmde rol alan diğer oyunculardan biri.

Paramount, Pictures Jack Ryan: Shadow Recruit filmini 25 Aralık 2013’ta izleyicilerin beğenisine sunacak.


Age of Ultron Filminde Quicksilver Karakterini Mi Canlandıracak?



Aylardır bu konu hakkında etrafta söylentiler geziyor ama sonunda söylentiler resmi bir hal alacakmış gibi görünüyor. Geçtiğimiz günlerde Samuel L. Jackson bizzat kendisi Elizabeth Olsen’ın Scarlet Witch rolüyle The Avengers: Age of Ultron filminine katılacağını doğrulamıştı. Bunun üzerine Deadline bu haber hakkında küçük bir araştırma yaptı ve oyuncu ile antlaşmaya varılmak üzere olduğunu öğrendi. Şimdiyse gözler Scarlet Witch karakterinin erkek kardeşi olan Quicksilver karakterine yöneldi. Latino Review’in yayınladığı bir bilgiye göre Aaron Taylor-Johnson bu hızlı süper kahraman rolü için antlaşma yapmak üzereymiş. Bu karakter Mark Millar’ınKick-Ass kahramanının ardından canlandıracağı büyük rollerden biri olacak.

Bu iki karakter hakkında bilgisi olmayan takipçilerimiz için karakterlerimizi kısaca bir tanıtalım. Scarlet Witch ve Quicksilver kardeşler. Quicksilver aynı zamanda X-Men: Days of Future Past filminde de yer alacak. Ama Bryan Singer tarafından çekilen bu devam filminde Quicksilver karakterini Evan Peters canlandıracak. Quicksilver insanüstü bir hızda düşünme ve hareket etme kabiliyetine sahip. Kahramanımız sesten daha hızlı hareket edebilir, kasırga oluşturabilir ve suyun üstünde yürüyebilir. Buna rağmen hıza olan düşkünlüğü karakterimizi sabırsız bir hale getiriyor. Dünya’nın kendisine yetişmesini bekliyormuş gibi hissediyor. Bu rol Taylor-Johnson için oldukça uygun bir rol gibi gözüküyor. Taylor-Johnson ve Olsen süper kahraman grubumuza ayrı bir renk getirecek.

Kelebeğin Rüyası Filmi Yeniden Vizyona Giriyor!



Türkiye’nin Oscar aday adayı olan Kelebeğin Rüyası filmi yeniden vizyona girecek. Amerika’da yapılacak “86. Oscar Academy Ödülleri” için En İyi Yabancı Film Dalında ülkemizi temsil etmek üzere seçilen Kelebeğin Rüyası, şimdi Amerika’da tanıtım çalışmalarını sürdürüyor. Amerika’da farklı etkinlikler ve özel gösterimlerle devam eden yolculuğunda Türkiye’de de yeniden gösterime giriyor. Filmin yeniden vizyona giren versiyonu da Oscar için hazırlanan yeni versiyonu.

Yılmaz Erdoğan’ın gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği Kelebeğin Rüyası, 11 Ekim’de yeniden vizyona giriyor.

Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Farah Zeynep Abdullah ve Yılmaz Erdoğan’ın başrolünü üstlendiği film, Türk sinema, tiyatro ve ekranlarının pek çok ünlü ismini de ağırlıyor. Filmde Ahmet Mümtaz Taylan, Taner Birsel, İpek Bilgin, Devrim Yakuit, Aksel Bonfil, Servet Pandur, Aytet Soykök, Emin Gürsoy, Celallettin Demirel ve Funda Şirinkal da önemli roller üstlendiler. Engin Şenkan ve Salih Kalyon ise “Kelebeğin Rüyası”nda misafir oyuncu olarak yer aldılar.

Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun hayatlarından bir dönemi yansıtan Yılmaz Erdoğan’ın senaryosunda, iki genç şairin, “aşk”ı “şiir”e bahane ederken geçen kısacık yaşamları yer alıyor.

Sinema tarihinin en büyük yapımlarından ve en büyük prodüksiyonu olarak anılan film, hikayesi ve oyuncuların başarılı performanslarının yanı sıra, 1940’lı yılların tüm atmosferini yansıtan görüntüleri, kostüm ve dekorları ile de övgü topladı.

Zonguldak’ın yeşil ve mavi ile buluşan olağanüstü doğal görüntüsü kadar yerin altındaki karanlık dünyayı da büyük bir gerçekçilikle yansıtan Kelebeğin Rüyası, 11 Ekim’de kaçıranlar ve yeniden izlemek isteyenler için tekrar vizyona giriyor.

Zuckerberg Ve Uyanık Komşu

Zuckerberg, uyanık komşudan kaçmak için ev satın aldı
Facebook'u hayatımıza katan isim Mark Zuckerberg'e komşu olmak isteyen bir komşu adayı yapacağı uyanıklık ortaya çıkınca satın alacağı tüm evlerden oldu. Evleri satın alan isim ise Zuckerberg'in ta kendisi
!





























Facebook adlı sosyal medya mecrasını kuran ve dünyanın en zengin isimlerinden biri haline gelen Mark Zuckerberg ilginç bir olaya konu oldu. Popülerliği sebebi ile sokakta rahat dolaşamayan isim, Palo Alto adlı yerleşim bölgesinde kendine has bir ev satın alarak gözlerden ırak yaşıyor. Kısa bir süre önce evinin yakınındaki çok sayıda mülkü satın almak isteyen bir komşu adayı ise Zuckerberg'in başına bela oluyor!

Uyanık bir girişimci, ünlü ismin evinin yakınındaki neredeyse tüm evleri satın alıp, tek bir dev yapıya dönüştürmeyi planlamış. İşin eğlenceli tarafı ise bu yapıyı çok çok daha yüksek bir fiyata "Zuckerberg'e komşu olmak isteyenlere" satmayı planlamış! Durumu öğrenen sosyal medya ünlüsünün yaptığı ilk şey ise yaklaşık olarak 30 milyon dolarödeyerek bahsi geçen evleri satın almak oldu!




Android 4.4 ve Nexus 5'in yeni fotoğrafları

Android 4.4 ve Nexus 5'in yeni fotoğrafları sızdı

Android 4.4 KitKat yüklü Nexus 5'in yeni fotoğrafları sızdı, Google'ın düzenleyeceği etkinliğe dair bazı detaylar gün yüzüne çıktı.


Güney Kore merkezli LG ve dev arama motoru Google'ın işbirliği ile geliştirilen Nexus 5, merakla beklenen yeni Android 4.4 KitKat sürümü ile çalışırken görüntülendi. Google'ın Ekim ayı içerisinde düzenleyeceği etkinlik için geri sayım devam ederken, tanıtılacak olan en yeni Android sürümü Android 4.4 ve akıllı telefon Nexus 5'in detayları gelmeye devam ediyor.

Uzun zamandır sızıntılar ile gündeme gelen Nexus 5'in, donanımsal özellikleri ve fotoğrafı hakkında az da olsa bilgibulunuyor, ancak Android işletim sisteminin en yeni versiyonu olan Android 4.4 KitKat bu zamana kadar sır gibisaklanmıştı. Yeni gelen sızıntılar ile gün yüzüne çıkan yeni sürümde, kullanıcı dostu yeni arayüz ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra kilit ekranı, şeffaf bildirim çubuğu ve ayarlar menüsünde yenilikler yapılmış.

Nexus 5'e yüklenmiş olan Android 4.4 KitKat'ın menüsünde, Yüksek Hassasiyet , Aygıt Sensörü ve Batarya Tasarruf modu olmak üzere 3 tane seçenek mevcut.

Android 4.4 KitKat ve Nexus 5'in bu ay içerisinde lanse edileceği tahmin ediliyor.

Google Street View ile Lamborghini Müzesi

Google Street View ile Lamborghini Müzesi'ni gezin

Dev arama motoru Google'ın Street View ekibi hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Beyaz Saray, Motorola'nın Teksas'da yer alan Moto X üretim tesisi ve CERN'de bulunan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı gibi yerlere giren Google Street View'in, bu seferki durağı ise İtalya'daki Lamborghini Müzesi.

Hayatımızda belki de hiç göremeyeceğimiz yerleri 360 derece açı ile görmemize olanak sağlayan Google Street View sayesinde, artık oturduğunuz yerden 16.000 metrekarelik Lamborghini Müzesi'ni de gezebileceksiniz. Miura, Countach, Diablo, Murcielago,Gallardo ve Reventon gibi otomobillerin yer aldığı Lamborghini Müzesi'nde 360 derecedolaşmanın yanı sıra otomobillerin içerisine dahi girebilirsiniz.
 Müzesi'ne daha yakından bakmak için buraya tıklayın.

Xiaomi'nin telefonu HongMi

Xiaomi'nin telefonu HongMi, 2 dakikada 100 bin adet sattı

Google'da Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Hugo Barra'yı ekibine katan Xiaomi, hızla büyümeye devam ediyor. Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, resmi Weibo hesabı üzerinden 2 dakika 5 saniyede 100.000 adet HongMi adlı akıllı telefonun satıldığını duyurdu. XiaomiHongMi'nin kısa sürede bu kadar satmasının sebebi olarak ise, fiyat ve performans ürünü olması gösteriliyor.

Çin'de yer alan en ucuz dört çekirdekli akıllı telefonlardan bir tanesi konumunda olan Xiaomi HongMi, 4.7 inçbüyüklüğünde ve1280 x 720 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip. 1.5GHz saat hızında çalışan Cortex-A7 işlemcibarındıran MTK MT6589T yonga setinden gücünü alan cihaz, 1 GB RAM ve 4 GB dahili depolama (+microSD) alanı sunuyor. Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi ile çalışan Xiaomi HongMi, arka tarafında 8 megapiksel çözünürlükte kameraya sahip. Ön tarafında ise, 1.3 MP'lik ikinci bir kamera yer alıyor.

Xiaomi HongMi'nin fiyatı ise yaklaşık 131 dolar.

Star Wars çılgınlığı



George Lucas'ın Star Wars serisi, şüphesiz para basan markalardan bir tanesi halini alalı çok oluyor. Filmlerden çizgi romanlara, figürlerden kostüm ve ışın kılıçlarına kadar daha birçok ürün, dünya çapındaki Star Wars hayranlarını cezbetmeyi başarıyor. Star Wars fırtınası, son 2 gündür de BİM'de yaşandı. Evet, doğru duydunuz.

Zaman zaman BİM marketlerde "farklı" olarak nitelendirebileceğimiz ve uygun fiyatlarıyla dikkat çeken, ama sınırlı sayıda getirilen ürünler bulunabiliyor. 30cm'lik Star Wars figürlerini de bunlara örnek olarak verebiliriz, ki Hasbro tarafından üretilen bu ürünlerin tanesi de 17,50TL olarak belirlendi.

Darth Vader, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi ve Clone Trooper'dan oluşan, 5 noktadan hareketli olduğu belirtilen bu figürler, kısa sürede büyük ilgi gördü ve hatta tükenme noktasına geldi

Satışa sunulalı 2 gün olmasına rağmen, birçok BİM mağazasında bu figürlerin tamamı tükenmiş durumda. Tabii bazen tek tük figürlerle de karşılaşma şansınız var, ancak mağaza yetkililerinden öğrendiklerimiz, bu figürler için insanların erken saatlerde mağazalara akın ettiği ve ardından da yine oldukça fazla sayıda Star Wars hayranının bu figürleri mağaza mağaza aramaya çıktıkları yönündeydi.

Spor Toto Süper Lig 9 ve 10. hafta maç programı




9. HAFTA
25 Ekim 2013 Cuma

FENERBAHÇE A.Ş.
GAZİANTEPSPOR
FB ŞÜKRÜ SARACOĞLU
20:00

SİVASSPOR
KAYSERİ ERCİYESSPOR
SİVAS 4 EYLÜL
20:00

26 Ekim 2013 Cumartesi

KARDEMİR KARABÜKSPOR
MEDICAL PARK ANTALYASPOR
DR. NECMETTİN ŞEYHOĞLU
15:30

SANICA BORU ELAZIĞSPOR
GENÇLERBİRLİĞİ
ElAZIĞ ATATÜRK
19:00

AKHİSAR BELEDİYESPOR
BEŞİKTAŞ A.Ş.
MANİSA 19 MAYIS
19:00


27 Ekim 2013 Pazar

ESKİŞEHİRSPOR
ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.
ESKİŞEHİR ATATÜRK
15:30

TORKU KONYASPOR
BURSASPOR
KONYA B.Ş. BLD. ATATÜRK
19:00


KAYSERİSPOR
GALATASARAY A.Ş.
KAYSERİ B.Ş. BLD. KADİR HAS
19:00


28 EKİM 2013 Pazartesi

KASIMPAŞA A.Ş.
TRABZONSPOR A.Ş.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
20:00

10. HAFTA

01 Kasım 2013 Cuma
GALATASARAY A.Ş.
TORKU KONYASPOR
TÜRK TELEKOM ARENA
20:00

02 Kasım 2013 Cumartesi

KAYSERİ ERCİYESSPOR
KASIMPAŞA A.Ş.
KAYSERİ B.Ş. BLD. KADİR HAS
19:00

BURSASPOR
FENERBAHÇE A.Ş.
BURSA ATATÜRK
19:00


03 Kasım 2013 Pazar


TRABZONSPOR A.Ş.
SANICA BORU ELAZIĞSPOR
HÜSEYİN AVNİ AKER
15:30


ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.
AKHİSAR BELEDİYESPOR
YENİ RİZE ŞEHİR
19:00


BEŞİKTAŞ A.Ş.
KARDEMİR KARABÜKSPOR
ATATÜRK OLİMPİYAT(SEYİRCİSİZ)
19:00


04 Kasım 2013 Pazartesi

GENÇLERBİRLİĞİ
ESKİŞEHİRSPOR
ANKARA 19 MAYIS
20:00


MEDİCAL PARK ANTALYASPOR
KAYSERİSPOR
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
20:00

Spor toto süper lig 8.hafta maçları

Milli maçlar nedeniyle Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de maç yapılmayacak olan haftada,  Spor Toto 2. Lig 7. hafta maçları 13 ve 14 Ekim'de; Spor Toto 3. Lig 7. hafta maçları 12 ve 13 Ekim'de; Spor Toto Süper Lig 8. Hafta maçları 19, 20 ve 21 Ekim'de;  PTT 1. Lig 9. hafta maçları ise 19, 20 ve 21 Ekim'de oynanacak.

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında oynanacak maçların programı açıklandı.
Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada Spor Toto Süper Lig’in 8. hafta programı şu şekilde belirlendi:
19 Ekim Cumartesi
16.00 Sanica Boru Elazığspor-Eskişehirspor (Elazığ Atatürk)
19.00 Gençlerbirliği-Kasımpaşa (Ankara 19 Mayıs)
19.00 Galatasaray-Kardemir D.Ç Karabükspor (Türk Telekom Arena)
20 Ekim Pazar
16.00 Gaziantepspor-Torku Konyaspor (Kamil Ocak)
16.00 Trabzonspor-Sivasspor (Hüseyin Avni Aker)
19.00 Medical Park Antalyaspor-Akhisar Belediyespor (Akdeniz Üniversitesi)
19.00 Kayseri Erciyesspor-Fenerbahçe (Kadir Has)
21 Ekim Pazartesi
20.00 Beşiktaş-Çaykur Rizespor (Atatürk Olimpiyat-Seyircisiz)
20.00 Bursaspor-Kayserispor (Bursa Atatürk)

Galatasaray Fenerbahçe Ülker basketbol maçı özeti video izle



Galatasaray Liv Hospital ve ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker arasında şu dakikalarda 29. Cumhurbaşkanlığı Kupası basketbol maçı oynanıyor. Galatasaray Fenerbahçe Ülker maç özeti ve GS FB Ülker maçı özet görüntüleri izle maç sonucu burada.

MAÇ ÖNCESİ YORUM;

Bu yıl şampiyonluğun iki adayı, iki ezeli rakip Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmak için karşı karşıya geliyor. Sezon başı olmasına rağmen iki takım da hazır değil. Ama tarafları tartıya koyduğumuzda, Fenerbahçe Ülker'in sorunları biraz daha fazla gibi gözüküyor.

Kariyerinde defalarca Euroleague şampiyonu olan Obradoviç'in ilk derbisinde ne yapacağı merak konusu. Onun Türkiye'de olması Avrupa basketbol kamuoyunun da gözlerini ülkemize çevirmesine neden oldu. Kanarya'nın en büyük avantajı Obradoviç gibi görünse de, Sırp coach sıkıntılı bir hazırlık dönemi geçirdi. Hatta hiç hazırlık yapamadılar. Kleiza, Bogdanoviç, Vidmar, Zoriç ve Bjelica 10 gün önce takıma katıldı. Ömer, Oğuz, McCalebb, Melih, İzzet, Kenan gibi oyuncular bütün yazı milli takımlarda geçirdiler.

Bunların üstüne İlkan, Ömer ve Oğuz sakat. Obadoviç'in bir sistem oturtmasını beklemek haksızlık olur. Ama dünkü basın toplantısında söylediği gibi tecrübeli coach bunları mazeret olarak kabul etmiyor. Fenerbahçe'de kritik bir başka nokta da yabancı seçimi olacak. Şu an 6 sağlıklı yabancısı bulunan Obradoviç'in yazın kadrosunda düşünmediği Vidmar'ı mutlaka oynatması gerekiyor. Aksi taktirde, Zoriç, Kleiza, Bjelica ve İzzet'ten oluşacak uzun rotasyonu, Galatasaray'ın sert uzunlarına karşı ezilebilirler.

Galatasaray'da fazla milli oyuncu olmaması onların yeteri kadar tam kadro olarak hazırlık maçı yapmasını sağladı. Arroyo, Ender, Sinan ve Markoishvili gibi milliler, takımları erken elendiği için kadroya dahil oldular. Cim Bom'un dezavantajı Domercant, Jawai ve Markoisvhili'nin sakatlıktan yeni çıkmaları. Ama formsuz olmaları, hiç olmamalarından kuşkusuz daha iyidir. Bir de Ergin Ataman faktörü var. Onun takıma kazandırdığı kazanma alışkanlığı ve özgüven geçen yıl üst üste 25 maç kazanmalarında büyük rol oynamıştı. Şartlar ne olursa olsun, bir şekilde kazanmayı bilen, kazanmayı beceren bir takıma sahipler. Oyun kurucu Arroyo takımına ne kadar hakimse, Fenerbahçe'nin oyun kurucusu McCalebb bir o kadar savruk. Burada oyun kurucuların faktörü de kazananın belirlenmesinde etken olacak.

VE MAÇTAN DAKİKALAR;

3. ÇEYREK

- Üçüncü çeyrekte sarı kırmızılıların üst üste bulduğu sayılarla üstünlükleri devam ediyor. 42-39
- Galatasaray ikinci yarıya hızlı başladı. 40 - 35

2. ÇEYREK

- İlk yarı G.Saray'ın üstünlüğü ile sona erdi. 37-33
- İlk yarıda son 1 dakikaya girilirken Galatasaray'ın üstünlüğü var 37-33
- Zoriç'in sayısı Fenerbahçe'yi yeniden umutlandırdı. 30-33
- Sarı kızmızılılar G.Köksal'ın sayısı ile yeniden önde. 30-29
- Galatasaray'da Domercant2ınatışı isabetli. 28-29
- İkinci çeyrekte ilk molaya Fenerbahçe önde girdi. 22- 27
- Fenerbahçe'de Cenk'in serbest atışıyla sarı lacivertliler ilk kez öne geçti. 23-22
- Hücum ribauntunu alan Galatasaray'da Ersin Dağlının atışı kısa kaldı. 22-21
- İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. 22-21

1. ÇEYREK



- Fenerbahçe'de Vidmar'ın üçlüğü ile ilk periyot Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi. 19-16
- Vidmar'ın üst üste bulduğu sayılar farkı kapatıyor. 16-12
- İlk periyotta son iki dakikaya girilirken Vidmar'ın sayısı sarı lacivertlileri biraz rahatlattı. 16-10
- Galatasaray Cenk Akyol'un attığı ikinci üçlük ile farkı iyice açtı. 16-8
- J. Gordon'un üç sayılık atışı başarılı. 13-8
- İlk teknik molaya sarı kırmızılılar önde girdi. 10-8
- Hücum ribauntunu alan Fenerbahçe, farkı kapattı. 10-8
- Galatasaray, kazandığı serbest atışlarını sayıya çevirdi ve farkı açtı. 8-4
- Mccalebb'in orta alandan atışı isabetli 4-2
- Savunma ribauntunu alan Galatasray'da Ersin Dağlı takımı adına maçın ilk sayısını kaydetti. 2-0

Mücadele ile ilgili olarak bu sayfa devamlı güncellenecektir.

beleş ligtv,ligtv izle,güncel spor haberleri,bedava ligtv,justin tv izle

Galatasaray fenerbahce basket maci canli izle

Son Dakika Haberleri √ Şampiyonlar Ligi √ UEFA Avrupa Ligi √ Spor Toto Süper Lig √ Ptt 1.Lig √ İngiltere Premier Lig √ Almanya Bundesliga √ La Liga √ ve Digerleri √ Hepsi Burada !

Banvit R.Gaz. baset maçı canlı izle





Spor Toto Türkiye Kupası A Grubu’nda Banvit,Royal Halı Gaziantep’i 77-60’lık skorla mağlup etmeyi başardı.

Oyuna iyi başlayan ve 7.dakikayı 13-2 önde geçen Banvit, ilk periyot sonunda da skoru 17-13 yaptı. İkinci periyotta Kudrautsau’nun turnikesiyle 19-20 öne geçen Royal Halı Gaziantep karşısında Bandırma ekibi devreyi 10 sayı farkla 44-34 üstün kapattı. Mücadelenin ikinci yarısında aradaki farkı açan Banvit, son 10 dakikalık bölümüne 65-46 üstün girdiği maçı 77-60’lık skorla kazandı.

Diğer yandan Spor Toto Türkiye Kupası maçın adamı, Banvit’ten Sammy Meija seçildi.

BANVİT (77): Earl Rowland 6 (3 ribaud- 5 asist), Drew Gordon 7 (3 ribaund), Şafak Edge (2 ribaund- 1 asist), Charles Davis 15 (3 ribaund), Sammy Meija 14 (5 ribaund- 1 asist), Duşan Cantekin 8 (2 ribaund), Ermal Kurtoğlu 4 (7 ribaund), Keith Simmons 9 (4 ribaund- 1 asist), Ahmet Canıtitiz, Klemen Preperic (2 asist), Erkan Veyseloğlu 4 (1 ribaund- 2 asist), Cevher Özer 10 (5 ribaund)

ROYAL HALI GAZİANTEP (60): Stanley Burell 8 (2 asist), Erden Eryüz (1 ribaund- 3 asist), Mutlu Akpınar (1 asist), Murat Göktaş 5 (4 ribaund- 1 asist), Oliver Stevic 6 (2 ribaund- 1 asist), Emre Bayav 12 (8 ribaund), Dejan Borovnejak 5 (1 ribaund- 2 asist), Sertaç Şanlı 14 (6 ribaund), Sasha Kudrautsau 2 (2 ribaund- 4 asist), Can Uğur Öğüt 8 (3 ribaund- 2 asist)

1.PERİYOT: 17-13
2.PERİYOT: 27-21
3.PERİYOT: 21-12
4.PERİYOT: 12-14

Balyoz'da kararlar açıklandı



“Balyoz Planı” davasının temyiz incelemesini yapan Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi, aralarında emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan ile emekli Oramiral Özden Örnek’in de bulunduğu 361 sanıkla ilgili kararını bugün açıkladı. 36 sanık hakkında mahkemenin verdiği beraat kararı onandı. 25 sanık hakkında verilen mahkumiyet hükümleri, yeterli delil bulunmadığından bozuldu ve tahliyelerine karar verildi. 63 sanık hakkında verilen mahkumiyet hükümleri, ceza verilmesine yer olmadığı gerekçesiyle bozuldu ve tahliyelerine karar verildi. 237 sanığın cezaları ise onandı.


MAHKUMİYET KARARLARI ONANANLAR

Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Bilgin Balanlı, Engin Alan, Ergin Saygun, Nejat Bek, Süha Tanyeri, Şükrü Sarıışık, Özden Örnek, Şükrü Sarıışık ve Dursun Çiçek'in hakkında verilen mahkumiyet kararları onandı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Emekli kuvvet komutanları Çetin Doğan, Özden Örnek ve İbrahim Fırtına'nın aralarında olduğu 196 sanıklı Balyoz Davası'nın ilk duruşması 16 Aralık 2010 tarihinde Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda başladı. 3 Ekim 2011 tarihinde 21'i tutuklu 28 sanığın yargılandığı İkinci Balyoz Davası, 29 Aralık 2011 tarihinde ise 64'ü tutuklu 143 sanığın yargılandığı Üçüncü Balyoz Davası dosyaları aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunması, yargılamanın seriliği, usul ekonomisi, çelişkili kararların çıkmaması ve sanıkların hukuki durumlarının birbirini etkilemesi durumunu da dikkate alınarak ana davayla birleştirildi.

21 ay süren yargılamanın ardından Balyoz Davası'na bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi, kararını 21 Eylül 2012 tarihinde açıkladı. Balyoz Davası'nda Çetin Doğan, Özden Örnek ve Halil İbrahim Fırtına 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 36 kişinin de beraatine karar verilen davada diğer sanıklarda 16 yılla 20 yıl arasında hapis cezalarına çaptırıldı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, gerekçeli kararını 7 Ocak 2013 tarihinde açıkladı.

Balyoz Planı Davası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na 27 Şubat 2013 tarihinde geldi. Başsavcılık, yaklaşık 4 aylık bir incelemenin ardından tebliğnamesini tamamladı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tebliğnamesinde, 361 sanıktan, 256 sanık hakkında verilen mahkûmiyet kararlarının onanmasını, 67 sanık hakkındaki mahkûmiyet kararlarının bozulmasını, 2 sanık hakkındaki mahkûmiyet kararının düzelterek onanmasını, 35 sanık hakkında verilen beraat kararının onanmasını, 1 sanık hakkındaki beraat kararının ise bozulmasını talep etti. 15 Temmuz'da Yargıtay'da başlayan ve 17 gün süren temyiz duruşmalarında ise 117 avukat savunma yaptı.

İŞTE SERBEST KALACAKLARIN İSİMLERİ


Yargıtay'ın balyoz kararını açıklamasının ardından Başta Hasdal olmaz üzere, Silivri, Hadımköy gibi tutuklu sanıkların yoğun bulunduğu cezevlerinden önümüzdeki saatlerde tahliyelerin başlaması bekleniyor.

E.Tümg. Abdullah DALAY , E.Tuğg Ali AYDIN , E.Tümg. Halil HELVACIOĞLU , Tuğgeneral Suat DÖNMEZ
Tuğgeneral Hakan AKKOÇ , Tuğamiral Levent GÖRGEÇ , Korgeneral Tevfik ÖZKILIÇ , E.Tuğg. Gökhan GÖKAY, E.Tuğg. Kasım ERDEM

Kur.Albay Sırrı YILMAZ ,Kur.Albay Hasan Basri ASLAN , Kur.Alb. Can BOLAT, Kur. Albay Cemal CANDAN
Kur. Albay Fatih Musa ÇINAR , Dz.Albay Şafak DURUER, Albay Burhan GÖĞCE , Dz.Albay Hasan GÜLKAYA , Alb. Barbaros KASAR , Albay İsmet KIŞLA , Alb.Erdoğan KOÇOĞLU , Albay İlkay NERAT , Albay İkrami ÖZTURAN , Dz.Kur.Albay Bora SERDAR , Kur.Alb. Cüneyt SARIKAYA , Dz.Albay Ahmet Necdet DOLUEL , Dz.Hakim Albay Cumhur ERYÜKSEL , Kur.Alb. Murat ATAÇ , Kur.Alb. Mustafa Erdal HAMZAOĞULLARI , Kur.Yarbay Mustafa YUVANÇ , E.Kur.Alb. Recai ELMAZ , E.Kur.Alb. Ali Rıza SÖZEN , E.Alb. Mehmet Kemal GÖNÜLDAŞ, E.Alb. Ali İhsan ÇUHADAROĞLU, Alb. Levent ERGÜN , E.Kur.Alb. Mümtaz CAN , Albay İsmet KIŞLA, Alb. Sami YÜKSEL , Albay Nihat ÖZKAN , Albay Orkun GÖKALP , Albay Veli Murat TULGA , E.Kur.Alb.Ahmet TOPDAĞI, Yarbay Yunus Nadi ERKUT , Jan.Binbaşı Gökhan ÇİLOĞLU , Yzb. Hüseyin POLATSOY , E.Üsteğmen Ahmet ŞENTÜRK

E.Astsb. Tuncay KÜÇÜK, Astsubay Adem CEYLAN , Astsubay Murat DÜLEK , Astsubay Canatan TURGUT
Astsubay Cafer UYAR , Astsubay Kenan YÜCE , Astsubay Bülent AKALIN , Eski Havelsan Gn.Md. Ömer Faruk Ağa YARMAN

Abdurrahman Başbuğ , Ahmet Türkmen , Doğan Uysal , Svl.Me. Güllü SALKAYA , Hakan Ilıca, İlker Yunus , Muharrem Selçuk Ünal , Albay Namık KOÇ , Nedim Ulusan , Refik Hakan Tufan , Soydan Görgülü , Suha Civan, Timuçin Eraslan , Yaşar Dilber, Yüksel Gamsız, Zafer Karakaş, Gökhan Murat Üstündağ, Nurettin Işık , Turgay Bülent Göktürk

Pınar karşı yaka Trabzon basket canlı izle



PINAR KARŞIYAKA: 79 – TRABZONSPOR BASKET: 89
SALON: Şahinbey
HAKEMLER: Murat Biricik, Fatih Arslanoğlu, Ergin Sarı
PINAR KARŞIYAKA: Barış (12), Yunus, Can (6), İnanç, Dixon (24), Mert (2), Mutlu (2), Lyons (19), Diebler (12), Egemen, Soner (2)
TRABZONSPOR BASKET: El Amin, Penney (22)(4 Ribaund, 3 Asist), Can Korkmaz (5), Önder, Tutku (10)(7 Asist), Eren, Kaya (21)(6 Ribaund), Katelynas, İsmet, Can Maxim Mutaf (11), Cooley (14)(12 Ribaund), Alper (6)







ABD ve NATO'dan Türkiye'ye Nota



ABD ve NATO, Türkiye'den füze savunma sistemini Çin'den alma ilgili kararını gözden geçirmesini istiyor.ABD'li yetkililer, bu konudaki kaygılarını Türk yetkililere ilettkilerini ve görüşmelerin süreceğini söyledi. NATO da, Ankara'nın diğer müttefikleriyle uyumlu bir sistem seçmesini beklediklerini açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, füze savunma sistemi ihalesinin bir Çin firmasıyla görüşülmesine yönelik uluslararası tepkilere şu yanıtı vermişti: "NATO'ya uygun düşmüyor demek doğru değil. Bizim teknisyenlerimiz tarafından bu çalışmalar yürüyecek. Bizim sözleşmemizde NATO dışında silah alamazsınız diye bir madde de yok."

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Marie Harf, bu konudaki endişelerini Türk yetkililere ilettiklerini söyledi.

Harf, "Türk hükümetine, NATO sistemleriyle veya kolektif savunma kabiliyetleriyle birlikte çalışmayacak bir füze savunma sistemi için ABD'nin yaptırım uyguladığı bir şirketle sözleşme görüşmelerine ilişkin ciddi kaygılarımızı ilettik" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Harf, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de, BM Genel Kurulu görüşmeleri sırasında ülkesinin bu konudaki kaygılarını Türk Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile konuştuğunu belirtti. ABD'li sözcü, bu konuya ilişkin temasların iki ülke arasında süreceğini de belirtti.

NATO: UYARIM TÜRKİYE BUNA UYAR

Türkiye'nin füze savunsa sistemi tercihiyle ilgili bir eleştiri de NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'den geldi. Rasmussen, Ankara'dan diğer müttefikleriyle uyumlu bir sistem seçmesini beklediklerini söyledi.

Rasmussen, "Bizim için önemli olan her ülkenin diğer ülkelerle aynı sistemler içinde faaliyet gösterebilmesidir. Umarım Türkiye de buna uyar" dedi.

Hadise Yine Olay Oldu


Kadınları meme kanseri konusunda bilgilendirmek amacıyla Küçükçiftlik Park'ta düzenlenen Avon Pembe Festivali'nde sahneye çıkan Hadise, soğuk havaya rağmen giydiği mini şortuyla dikkat çekti.
Hava soğuk Hadise sıcak!

Hava soğuk Hadise sıcak!

Hava soğuk Hadise sıcak!

Hava soğuk Hadise sıcak!

Hava soğuk Hadise sıcak!

Hava soğuk Hadise sıcak!


Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. tur eşleşmeleri

Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Süper Lig'in flaş ekibi Kasımpaşa, İnegölspor'a konuk olacak.

İşte eşleşmeler:

  • 1461 Trabzon - Altay
  • Niğde Belediyespor - Adana Demirspor
  • Çankırıspor - Adanaspor
  • Akhisar Belediyespor - Yeşil Bursa
  • Konya Anadolu Selçuklu Balıkesirspor 
  • Tokatspor - Boluspor
  • Bucaspor - Aydınspor
  • Çaykur Rizespor - Tarsus İdmanyurdu
  • Eskişehirspor - Alanyaspor
  • Fethiyespor - Bayrampaşaspor
  • Gaziantep Büyükşehir Belediyespor - Altınordu
  • Gaziantepspor - Hatayspor
  • Bergama Belediyespor - Gençlerbirliği 
  • Tatvan Gençlerbirliği - İstanbul BBSK
  • Bandırmaspor - Kahramanmaraşspor
  • Kardemir Karabükspor - Manavgat Evrenseki
  • Karşıyaka - Belediye Vanspor
  • Kartalspor - Silivrispor
  • İnegölspor - Kasımpaşa
  • Kayseri Erciyesspor - Giresunspor
  • Kayserispor - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor
  • Turgutlsupor - Medical Park Antalyaspor
  • Niğde Belediyespor -Orduspor
  • Elazığspor- Pendikspor
  • Sivasspor - Ankaragücü
  • İskenderun Demirçelikspor - Tavşanlı Linyitspor
  • Hacettepe - Torku Konyaspor

İlk yerli füze denemesi

İlk yerli füze fırlatıldı!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) alçak irtifa hava savunma ihtiyacının milli olanaklarla karşılanması amacıyla 2011 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığınca başlatılan, Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-A) Projesi kapsamında yurt içinde geliştirilen ve üretilen füzelerin ilk deneme atışları başarıyla gerçekleştirildi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamada, proje çerçevesinde yurt içinde geliştirilen ve üretilen füzelerin ilk deneme atışlarının Tuz Gölü atış sahasında yapıldığı bildirdildi.

Yapılan testlerde füzenin, fırlatma aracından sorunsuz bir şekilde ayrıldığı ve hesaplanan yörüngede kararlı bir şekilde uçuşunu tamamladığı belirtilen açıklamada, "Deneme atışları sırasında radar ve diğer ölçüm cihazlarıyla füzeye ilişkin veriler planlandığı şekilde alındı" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ana yükleniciliğini ASELSAN firmasının yürüttüğü HİSAR-A Projesi'nde, radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemlerinin ASELSAN, füze sistemlerinin de ROKETSAN firması tarafından geliştirildiği, projede yurt içinden çok sayıda sanayi kuruluşunun da görev aldığı kaydedildi.

Alçak irtifa hava savunma füze sisteminin Türk mühendisleri tarafından tasarlandığına işaret edilen açıklamada, dikey fırlatma kabiliyeti sayesinde tüm hava unsurlarına karşı koruma sağlayan sistemin 2017 yılında TSK envanterine girmesinin planlandığı hatırlatıldı.

Trabzonspor Kulübünden Açıklama

Türk sporunu kirleten, kutuplaştıran bu baskıcı zihniyet düne kadar spor kamuoyunu kendi çıkarları doğrultusunda istedikleri gibi yönlendirdiklerini zannediyorlardı.

Hatta bu uğurda kendi camialarını bile bölen bu ahlak ve adalet yoksullarının spor camiasında yaşattıkları rezilliklerin üzeri artık örtülemez hale gelmiştir. Sergilenen komplo ve düzenlerle üzerlerindeki karayı unutturmaya çalışan, Türk sporunun hiçbir dalında görev almaya layık olmayan bu kişilerin sergiledikleri tutum ve davranışların kamuoyu nezdinde inandırıcılığı dahi kalmamıştır. Her açıklamalarında bize sıfatlar yakıştırmaya çalışmaları, kendi başkanlarına sıfat bulamadıklarından kaynaklanmaktadır. Türk futbolunu kirleten, her defasında Ulu Önder’in ismini kullanarak Atatürk’ün takımıyız demekteyken Atamızın kurucusu ve Başkomutanı olduğu ordusunda sahte çürük raporuyla vatani görevinden kaçan bu şahsa söylenecek çok sıfat var. Ancak yaptıklarıyla Türk sporunda kara bir leke bırakan bu şahsa gereken sıfatı kamuoyunun ve özellikle kendi camiasının zaman içerisinde vereceğini biliyoruz. Üzüntümüz halen bazı medya ve yayın organlarında bu şahsa itibar gösteriliyor olmasıdır ki, itibar gösterenlerin de zamanla bu tavırlarından dolayı utanacağını biliyoruz.

Ülkemizin güzide takımlarından Trabzonspor’un Başkanının stada gireceği ve çıkacağı yer bellidir. Protokol tribününde oturan Başkanımızın bu tribüne girdiği kapı protokol kapısıdır. Aynı şekilde Başkanımız çıkışını da doğal olarak bu kapıdan yapmıştır. Kaldı ki Başkanımıza herhangi bir stad sorumlusu veya güvenlikten sorumlu emniyet yetkilisi tarafından dışarıda olayların olabileceğinden bahisle, statta beklemesi, çıkışını geç yapması veya hangi kapıdan çıkış yapacağına dair bir uyarı yapılmamıştır. Bir takım kişilerin kendisini kurtarmak adına Başkanımıza ait olmayan söylemlerle başına buyruk davrandığı şeklindeki uygunsuz beyanlar sadece zevahiri kurtarmak adına yapılan açıklamalardır. Üstelik Başkanımızın protokol tribününden aracına bininceye kadar geçen süreçte yanında bulunan yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları da başından sonuna kadar olayın şahitleridirler. 

Başkanımız her zaman futbolun amacının eğlence olduğunu, farklı amaçlarla kullanılmaması gerektiğini ifade etmiştir. Taraftarlar arasında deplasman yasağının kalkması için Beşiktaş – Trabzonspor maçını çocuklarıyla beraber Beşiktaş taraftarının arasında izlemiştir. Burada vermeye çalıştığı mesaj toplumda sporun birleştirici ve kardeşlik demek olduğu hususudur. Burada Beşiktaş taraftarlarının sevgi ve saygısıyla karşılaşmıştır. Nitekim Fenerbahçe maçında da gerçek Fenerbahçe taraftarı bütün tahriklere rağmen metanetini bozmamış, Başkanımızla beraber maçı seyretmiş, tribünü terk ederken de yine aynı saygıyla merdivenlerden Başkanımızla beraber inmişlerdir. Bu sürece kadar hiçbir sorunla karşılaşmamıştır. Bu süreçte Başkanımıza sivil polis memurları da merdivenlerden inişi sırasında eşlik etmişlerdir. Ancak Başkanımıza bu memurlarca ve başka emniyet görevlileri tarafından herhangi alınan bir tedbir konusunda veya çıkacağı otopark çıkışının gösterilmesi hususunda bir bilgi verilmemiştir. Trabzonspor’un başkanı da diğer bütün Başkanların girdiği ve çıktığı protokol kapısından çıkmıştır. Hiçbir dahlimiz olmamasına rağmen yaşanan bütün bu olayların tarafı olmak bizleri üzmüştür.



Hangi takım seyircisi olursa olsun gerçek futbol seyircilerinin konu hakkındaki hassasiyetine teşekkür eder, temiz futbol adına ahlak ve adalet duygumuzdan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğimizi kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz.

Üç haftada beş kilo verin

Kilo vermek sandığınız kadar zor değil. Dr. Murat Topoğlu'nun vermek istediğiniz kiloya uygun diyet reçeteleri ve yemek tarifleriyle artık kilo vermek dert değil...

Mutlaka üç öğün

İşin özü, belirli yiyecekleri diyetinizden çıkarmaktan ibaret. Her şeyden önce diyet süresince tek bir öğünü bile kaçırmamanız şart. Eğer "Ne olacak canım, yemeyiveririm" derseniz, metabolizmanız rotasından çıkar ve bir sonraki öğünde yağ rezervlerini artırmak için elinden geleni yapar. Bu nedenle günde mutlaka üç öğün yemelisiniz.

Sabah ve öğlen hiçbir şey yemeyip, akşam yemeğinde bütün günü telafi etmek için karnınızı tıka basa doldurmamaya dikkat etmelisiniz.




3 haftada 5 Kg. incelten diyet

Pazartesi

Sabah : 1 dilim ekmek, bir parça yarım yağlı peynir çay, kahve, ada çayı, ıhlamur yoğurt (şekersiz)
Öğle : Bir kase salata; yanında yoğurt limon az tuz sirke nar ekşisi
Akşam : Bir tabak ıspanak yanında yoğurt

Salı

Sabah : Bir armut 10 adet light bisküvi
Öğle : Bir kase cacık (az tuzlu yağsız)
Akşam : 5 adet ekmeksiz hazırlanmış köfte


Çarşamba
Sabah : Bir adet greyfurt
Öğle : 100 gr haşlama veya fırında tavuk
Akşam : Bir tabak fırında mantar



Perşembe

Sabah : Bir dilim kepek ekmeği 3-4 siyah veya yeşil zeytin
Öğle : Bir tabak mevsim salatası
Akşam : Bir tabak yağsız menemen

Cuma
Sabah : 10 adet light çubuk kraker, Bir meyve suyu (sıkma)
Öğle : Bir tabak sebze musakka (tatlı kaşığı zeytinyağlı)
Akşam : 1 porsiyon bonfile ızgara




Cumartesi

Sabah : Peynirli sandviç
Öğle : 1 simit yanında çay (şekersiz)
Akşam : 1 porsiyon bonfile tavuk

Pazar

Sabah : 2 adet meyve
Öğle : Salata ve süzme yoğurt 1 kase
Akşam : 2 adet tavuk but veya 2 adet kanat yağda kızartılmayacak

Not: Bu diyet sırasında haftada 3 kez yürüyüş veya egzersiz yapılmalı. Günde 2-3 litre(10-15 bardak) su mutlak içilmelidir. Diyete bu şekilde 3 hafta devam edilmelidir.

Tokat tazminatı'nın ilk taksidi ödendi


'Tokat tazminatı'nı çocuklara dağıttı

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner, Silopi İlçesi’nde kendisine tokat atan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’den mahkeme yolu ile aldığı 36 bin 720 lira tazminatın ilk taksiti ile Şırnaklı öğrencilere hediyeler alıp nakdi yardımında bulund
u.


        TAZMİNATINI ÇOCUKLARA DAĞITTI 

Silopi’de 21 Mart 2011 günü yürümek isteyen BDP’liler ile tartışan ve BDP İstanbulMilletvekili Sebahat Tuncel’in tokat attığı Şırnak Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner, Silopi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı davada Tuncel’den yasal faizi ile birlikte 36 bin 720 lira tazminat kazandı. 14 taksit halinde BDP’li Tuncel’den tazminatı alacak olan Güvenlik Şube müdürü Çetiner, aldığı ilk taksitle İstiklal İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere çeşitli hediyeler aldı ve zarflar içerisinde çocuklara para yardımında bulundu.

'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ'

Şark hizmeti 2 yıl olmasına rağmen 4 yıldır Şırnak’ta halen görev yapan Güvenlik Şube Müdürü Murat Çetiner, aldığı tazminat paralarını eğitime harcayacağını söyledi. Şırnak’ın eğitim ile anılmasını istediğini belirten Çetiner şöyle dedi:

"Maalesef tatsız bir olay yaşadık, olmaması gereken bir olaydı. Fakat biliyorsunuz ülkemiz bir hukuk devleti. Bizde konuyu yargıya taşıdık ve yargı bu konuyla ilgili bir karar verdi. Tazminat davası açmıştık, kazandık. Daha önce ifade ettiğim gibi bugün bu tazminatı özellikle şehitlerimizin çocukları ve yine desteğe muhtaç Şırnaklı çocuklarımızın eğitimine kullanıyoruz. Şırnak’ın eğitim ve güzellikleriyle anılmasını istiyoruz." 

EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISINDAN TEŞEKKÜR

Şırnak Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven de, Toplum Destekli Polislik şubesi olarak eğitime destek faaliyetlerinin devam ettiğini ve bu çerçevede ihtiyaç sahiplerini okul müdürleri ve öğretmenler ile görüşerek tespit ettiklerini söyledi. Emniyet Müdür Yardımcısı Güven, "Şube müdürümüzün, geçtiğimiz yıl almış olduğu tazminatı Şırnaklı öğrencilerin eğitimine harcayacağı şeklinde beyanatı olmuştu. Bugün yine bu kapsamda müdürümüz buraya geldi ve bu vaat ettiği konuyu gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

BDP'de kriz


BDP'de olağanüstü kongre krizi

BARIŞ ve Demokrasi Partisi’nde (BDP) olağanüstü kongre krizi yaşanıyor. Olağanüstü kongrenin yerel seçimden önce yapılmasını isteyen Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın, bu talebinin parti yönetimi tarafından kabul edilmemesi üzerine, seçimden sonra genel başkanlıktan ayrılmaya hazırlandığı öğrenildi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından demokratikleşme paketinin açıklandığı 30 Eylül tarihinden bu yana, ortalıkta görünmeyen ve demokratikleşme paketiyle ilgili değerlendirme yapmayan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, parti genel başkanlığından ayrılmaya hazırlandığı öğrenildi. DHA muhabirinin BDP kaynaklarından aldığı bilgiye göre, yerel seçimlerden önce olağanüstü kongre yapılmasını isteyen Demirtaş’ın bu teklifi parti yönetimince kabul edilmediği için, seçimden sonra genel başkanlıktan ayrılmaya hazırlandığı belirtildi.

Cenazede silah taşıyan 7 kişi yakalandı


Yakalandılar

Maltepe Gülsuyu’nda meydana gelen çatışmada hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in cenaze töreninde yüzlerine maske takıp silahlarla kortejin önünde yürüyen 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında cenazede elinde kalaşnikof taşıyan İ.B. de var.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce bu sabah Maltepe Gülsuyu Mahallesi ve Sultangazi Gazi Mahallesi’nde birçok adrese helikopter destekli operasyon düzenlendi.
Çok sayıda adreste arama yapan polisler, 6 tabanca ve bir pompalı tüfek ele geçirdi. 35 kişinin gözaltına alındığı operasyon kapsamında, Hasan Ferit Gedik’in cenaze töreni sırasında yüzlerine maske takarak ellerindeki silahlarla kortejin önünde yürüyen 7 kişinin de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in, “Cenazeyi provoke etmek istediler” dediği silahlı kişiler arasında, kalaşnikof taşıyan kişinin İ.B. olduğu tespit edilirken, İ.B.’nin de gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet yetkilileri, İ.B.’nin evinde yapılan aramada kalaşnikof silahın bulunmadığı ve arama çalışmalarının sürdüğü belirtti.

Operasyon kapsamında gözaltı sayısının artacağı belirtilirken, yapılan aramalarda çok sayıda mermi, molotof kokteyli, havai fişek, sallama ile satırlar ele geçirildiği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan: Trabzonspor Başkanı'nı tebrik ediyorum

'Trabzonspor Başkanı'nı tebrik ediyorum'

ASKERLİK SÜRESİ

“Kısa dönem 6 ay. Diğeri de 12 ay. Yedek subaylığın kaldırılması diye bir şey söz konusu değil.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ’NDEKİ MADDELER

Yapılacak olanlardan idari olanları yetiştirmeye çalışacağız bayramdan önce.

ABD’NİN ESAD’I ÖVMESİ

Siz de insansınız, ben de insanım. 110 bin kişiyi öldüren insanın davranışlarını nasıl övgüyle karşılayacağız? Neticesi ölüm olan silah ne olursa olsun neticesi ölüm mü? Ölüm. O zaman biz buna nasıl övgü gönderebiliriz. Buna övgü gönderecek insan tasavvur edemiyorum. Kerry’nin de böyle bir açıklama yapacağını sanmıyorum. Çelişkiye düşer.

FB-TS MAÇINDAN SONRAKİ OLAYLAR
Trabzonspor
Başkanı’na takınılan bu tavrı şık bulmuyorum, yanlış buluyorum. Burada misafir takıma karşı ev sahibi takımın taraftarlarının şişe ya da taşlarla saldırıda bulunulmasını çirkin buluyorum.

Bunlar birbirine karşı olumsuz gelişmeleri tetikliyor. Fenerbahçe seyircisi Trabzon’a giderse acaba ne olur sorusunu sormaya başlıyorsunuz Ben tüm bunlara rağmen TS Başkanı’nın olaylar karşısındaki tavrını da takdir ve tebrik ediyorum. Soğukkanlılıkla oradan ayrılmasını takdir ediyorum.”

Başkana şişeli saldırı!

Lig TV'nin haberine göre; Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na yönelik aleyhte yoğun bir şekilde tezahürat yapan Fenerbahçeli taraftarlardan biri başkana şişeli saldırı bulundu. Öte yandan, stat dışında ise taraftarlar arasında arbede yaşandığı ve polisin biber gazı kullanarak kalabalığı dağıttığı bildirildi.

Kadıköy'de maç bitti saha karıştı!

Maçın son düdüğünün ardından oyuncular birbirlerini tebrik ederken, bir anda Onur ile yedek kulübesinden gelen Selçuk arasında tartışma yaşandı. O noktaya bu sırada bir çok futbolcu gelirken, Fenerbahçe kalecisi Volkan, Onur'u bu alandan uzaklaştırdı.
Ancak Zokora da tartışlma noktasına gelip Selçuk'la ağız dalaşına başlayınca tansiyon daha da arttı. Bekir de o noktaya geldi ve diğer Trabzonsporlu oyuncularla da arasında gerilim oldu. Bu sırada Volkan bu noktaya da gelip Zokora ve Selçuk'u uzaklaştırdı ancak daha sonra bu kez de Onur'la arasında bir gerilim yaşandı. Olay büyümeden diğer oyuncuların da araya girmesiyle noktalandı.

SivasSpor Gençlerbirliği Maçı Canli izle


Yiğido yükselişe geçti!

Sivasspor: 2 - Gençlerbirliği: 0
Stat: Sivas 4 Eylül
Hakemler: Yunus Yıldırım, İsmail Şencan, Gökhan Memişoğlu
Sivasspor: Korcan Çelikay, Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Ziya Erdal, Kadir Bekmezci, Burhan Eşer (Dk. 79 Cihan Özkara), Taouil, Aydın Karabulut, Chahechouhe (Dk. 90 Hakan Arslan), Utaka (Dk. 64 Djebbour)
Gençlerbirliği: Ramazan Köse, Serkan Yanık, Tosic, Ahmet Yılmaz Çalık, Uğur Çiftçi, Oktay Delibalta, Gosso, Mervan Çelik (Dk. 46 Stancu), Jimmy Durmaz (Dk. 72 Deniz Naki), Nizamettin Çalışkan (Dk. 59 Petrovic), Zec
Sarı kartlar: Dk. 62 Gosso, Dk. 67 Stancu (Gençlerbirliği)
Goller: Dk. 32 Aydın Karabulut, Dk. 88 Djebbour (Sivasspor)
9. dakikada sağ kanattan topla hareketlenen Chahechouhe'nin ceza alanından sert vuruşunda kaleci Ramazan meşin yuvarlağı kontrol etti.
11. dakikada kaleci Ramazan'ın degajında rakip sahada topla buluşan Zec'in, Da Costa'yı çalımladıktan sonra ceza alanı sol çaprazından yaptığı vuruşta köşeye giden meşin yuvarlağı, kaleci Korcan güçlükle çeldi.
17. dakikada Oktay'ın defansın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Mervan'ın çapraz pozisyondan vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
32. dakikada gelişen Sivasspor atağında Aydın Karabulut'un ceza alanı dışından sağ çaprazdan şutunda, top filelerle buluştu: 1-0
34. dakikada Gençlerbirliği ceza alanına gönderilen topu kaleci Ramazan bir anda elinden kaçırdı. Burhan'ın hareketlendiği meşin yuvarlağı, Ahmet son anda taca gönderdi.
36. dakikada sol kanattan çalımlarla oyun alanını sınırlayan çizgiye kadar inen Utaka, kaleci Ramazan'ı da geçtikten sonra topu müsait durumdaki Taouil'e çıkardı. Taouil'in vuruşunda meşin yuvarlak savunmadan döndü.
Karşılaşmanın ilk yarısı, Sivasspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.
47. dakikada gelişen Sivasspor atağında Utaka'nın pasında topla buluşan Burhan'ın ceza alanı sağ çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden az farkla auta çıktı.
61. dakikada Stancu'nun sağ kanattan ortasında ceza alanında iyi yükselen Zec'in kafa vuruşunda kaleci Korcan'ın parmaklarıyla çeldiği top, üst direğe çarparak auta gitti.
64. dakikada Sivasspor'un kazandığı serbest vuruşta topun başına Cicinho-Da Costa ikilisi geçti. Cicinho'nun dokunduğu meşin yuvarlağa Da Costa'nın sert vuruşunda kaleci Ramazan topu kontrol etti.
85. dakikada Tosic'in ceza alanı dışından çapraz pozisyonda sert vuruşunda kaleci Korcan, topu köşeden güçlükle çıkardı. Kale önünde boşta kalan topu, Sivasspor savunması uzaklaştırdı.
88. dakikada organize gelişen Sivasspor atağında ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Cicinho, meşin yuvarlağı müsait durumdaki Djebbour'a çıkardı. Djebbour, topu boş kaleye göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0
Sivasspor, karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Fenerbahce Trabzonspor Macı Canlı izle



Ve dev maç müthiş bir mücadeleye sahne oldu ancak başladığı gibi bitti..: 0-0 


90' +4 
Son saniyede Fenerbahçe mutlak golü kaçırdı, Caner soldan taçı kullandı, Webo indirdi, altıpasta Sow'un rövaşatası üstten auta gitti.. 


90' +4 
Olcan bu dakikada ofsaytta kaldı... 


90' +4 
Sow soldan ceza alanı arka noktasına ortaladı, Mehmet Topuz'u aşan top auta gitti.. 


90' +2 
Caner, Zeki Yavru'ya faul yaptı ve sarı kartla cezalandırıldı. 

90' +2 
Caner Erkin (Fenerbahçe) 


90' +1 
Bu dakikada Onur kale vuruşu kullanırken bazı yabancı maddeler sahaya atıldı, oyun kısa süre durdu.. 


90' 
Mücadelenin sonuna 4 dakika eklendi.. 


90' 
Emenike'ye faul yapan Mustafa sarı kart gördü.. 

90' 
Mustafa Yumlu (Trabzonspor) 


89' 
Trabzonspor son dakikalarda rakip yarı alanda top tutmaya çalışıyor. 


88' 
Olcan soldan giderken Bekir kendisine faul yaptı, Bekir bu karar sonrasında çok sinirlendi. 


86' 
Zeki Yavru uzak mesafeden kaleyi denedi, vuruşu yandan auta gitti. 

84' 
Mehmet Topuz(Girdi) - Dirk Kuyt(Çıktı) (Fenerbahçe) 


83' 
Fenerbahçe baskıyı devam ettiriyor, Caner'in soldan sert vuruşunda yerden giden top kornere çelindi. Köşe vuruşunda Sow faul yaptı.. 

82' 
Zeki Yavru(Girdi) - Paulo Henrique(Çıktı) (Trabzonspor) 


80' 
Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Webo ceza alanı dışı sol kısmında önüne düşen topa nefis vurdu ancak bu şut üst direkte patladı... 


78' 
Köşe vuruşunda sol kanada seken topa Emre'nin ortasında arka direkte Webo'nun kafa vuruşunu Onur çizgide kesti, Webo gol bekledi ancak oyun sürdü.. 


78' 
Webo ve Kuyt ceza alanında paslaştı, Hollandalı'nın arka direğe orta denemesine Mustafa ayak koyup izin vermedi.. 

77' 
Abdulkadir Özdemir(Girdi) - Adrian Mierzejewski(Çıktı) (Trabzonspor) 


76' 
Adrian'ın pasını ceza alanı arka kısmında alan Janko'dan topu Gökhan Gönül kaptı.. 


75' 
Emre ceza alanı dışından kaleyi denedi, sert vuruşu üstten auta gitti. 


75' 
Emenike ceza alanında topu aldı, sağdan Sow'a pasını verdi, golcü oyuncu topu düzeltip vurdu ama etkisiz şut Onur'da kaldı. 


73' 
Olcan'ın soldan ortasında Janko'ya gelmeden Volkan topu kontrol etti.. 

73' 
Marc Janko(Girdi) - Yusuf Erdoğan(Çıktı) (Trabzonspor) 


73' 
Yusuf korner sonrasında süren atakta ceza alanı dışından çok sert vurdu, top kalenin üzerinden az farkla auta gitti.. 


72' 
Caner pozisyon sonrasında bir sakatlık geçirdi ve faul bekledi ama oyun kornerle devam etti. Olcan'ın köşe vuruşunu da Caner karşıladı.. 


72' 
Olcan'ın ceza alanına ortasında Yusuf'tan önce Caner müthiş bir koşuyla topa ayak koyduİ korner.. 


71' 
Emre'nin köşe vuruşunda savunma ön direkte topu karşıladı. 


71' 
Emre frikikte vurdu, top barajdan kornere gitti. 


70' 
Sow ceza alanına topla girerken son anda Giray'ın hamlesi ile yerde kaldı ve düdük çaldı. Giray sarı kart gördü, Fenerbahçe frikik kazandı. Trabzonspor'da 5 kişilik baraj var, Emre topun başında. 

70' 
Remzi Giray Kaçar (Trabzonspor) 


68' 
Kuyt uzun oynadı, Sow ceza alanında kafayla indirdi, Webo'nun gelişine şutu üstten auta gitti. 


67' 
Olcan bu dakikada ofsaytta kalan isim oldu. 


67' 
Ceza alanına uzun pasa hareketlenen Sow'un kafayla indirmek istediği top kaleci Onur'a kadar gitti.. 


66' 
Adrian'ın serbest vuruşta ceza alanına ortasında Kuyt topu uzaklaştırdı. 


65' 
Malouda soldan ceza alanına sokulmak isterken Emenike'nin faulüyle yerde kaldı, Trabzonspor frikik kazandı. 


64' 
Emre'nin anlık pas hatasında Henrique ceza alanına girdi, etkili olabilecek atakta defans dikkatliydi. 

63' 
Emmanuel Emenike(Girdi) - Samuel Holmen(Çıktı) (Fenerbahçe) 


62' 
Fenerbahçe gole yaklaştı. Webo'nun ceza alanı dışından sert vuruşunu Onur köşede nefis bir refleksle kornere çeldi. Köşe vuruşunda kafalardan seken topu savunma karşıladı. 


61' 
Adrian'ın sağdan kullandığı serbest vuruşta Giray'ın kafa vuruşunu Volkan kontrol etti. Bu Trabzonspor'un kaleyi bulan ilk şutu oldu. 


60' 
Son haftaların golcüsü Kuyt gole yaklaştı. Ceza alanı dışı sağ çaprazda gelen topu göğsüyle düzelten Kuyt'ın vuruşunu köşede Onur kontrol etti. 


59' 
Mustafa Yumlu'nun da bu kafa vuruşu sırasında kısa süren bir sakatlığı oluştu. 


59' 
Kornerde Caner'in arka direk ilerisine ortasına Egemen'in kafa vuruşu yandan auta gitti. 


58' 
Caner sağdan korneri kullandı, Bekir arka alan topu kaybetti Egemen'in boşta kalan topa vuruşlu savunmadan kornere gitti. 


58' 
Bekir'in sağdan ortasında Giray'ın kafa vuruşunda top sağdan kornere gitti. 


57' 
Emre'nin soldan ceza alanı dışına ortasında Webo'dan önce savunma topu uzaklaştırdı.. 


56' 
Oyun alanında iki top vardı hakem atışıyla oyun başladı, Olcan topu Fenerbahçeli oyunculara verdi. 


56' 
Caner soldan önünde kalan topla etkili şekilde içeri girdi, ortasında Giray topu karşıladı.. 


55' 
Holmen'in ceza alanına derin pasında Caner son çizgiye kadar topu kovaladı ama hızlı topu kontrol edemedi; aut... 


54' 
Olcan'ın ceza alanındaki Adrian'a pası herkesi aştı ve Volkan'ın ellerinde kaldı.. 

54' 
Emre Belözoğlu(Girdi) - Alper Potuk(Çıktı) (Fenerbahçe) 


53' 
Kuyt soldan ceza alanına girdi, pasında Webo'ya top geldi ama hakem daha önce faulü belirledi. 


52' 
Ceza alanına yapılan ortada Sow estetik bir vuruş yapmak istedi, rövaşata denemesinde topa vuramadı. 


51' 
Fenerbahçe'de Emenike ısınmaya giderken, Emre oyuna girebilir. 


51' 
Alper Potuk Malouda'yı çekti ve sarı kart gördü.. 

51' 
Alper Potuk (Fenerbahçe) 


50' 
Trabzonspor etkili geldi. Sağdan mücadele ile topu söküp alan ve ceza alanına sokulan Paulo Henrique vurdu, top az farkla yandan auta gitti. 


49' 
Soldan kazanılan serbest vuruşta Caner'in ortasında top defans tarafından uzaklaştırıldı. 


48' 
Gökhan Gönül'ün ceza alanına ortasında Giray topu karşıladı. 


46' 
İkinci yarıya Trabzonspor takımı başladı.. 



İkinci yarı için takımlar oyun alanında... 



Ve mücadelede ilk 45 dakika sona erdi: 0-0 


45' 
İlk yarının sonuna 1 dakika ekleneceği işaret edildi. 


44' 
Alper ceza alanına kadar taşıdığı topu sağa açtı Kuyt'ın ortasında içeride kafayı da vurdu ama biraz yukarı gelen top iyi bir vuruş yapmasını engelledi. 


43' 
Sağdan Kuyt ceza alanına ilerlemek isterken Olcan yerde kaldı, karar faul oldu.. 


42' 
Fenerbahçe çok etkili geldi. Holmen ceza alanına nefis bir dripling ile girdi, ön direğe kestiği topta Sow topa ayak koydu, top yandan az farkla dışarı gitti, Sow korner bekledi, auta kararı çıktı. 


40' 
Bu arada Fenerbahçe'de 1 dakika içinde önce Alper, ardından da Egemen kritik hamlelerle Trabzonspor'un tehlikeli olabileceği atakları kesti. 


40' 
Fenerbahçeliler penaltı bekledi, soldan ceza alanına gelen ortada Bosingwa'nın durdurduğu topta elle oynama beklendi ama oyun sürdü.. 


39' 
Fenerbahçe etkili olabileceği bir atak başlattı, Caner'in soldan ortasını ceza alanında savunma karşıladı. Kornerde ortayı Malouda uzaklaştırdı. 


38' 
Bekir'in ceza alanı dışına pasında, Sow'un rövaşatası üstten auta gitti. 


37' 
Adrian'ın soldan pasında Olcan'ın ırta denemesi auta gitti. 


35' 
Webo iki oyuncu arasından çıktı, sola açıp içeri kaçtı ve Caner de kendisini gördü ama Webo bu topu kontrol etmek isterken kontrolünü sağlayamadı, aut.. 


34' 
Alper ceza alanı içinde topla buluştu, içeri pasında Sow topla ceza yayına geriledi ve vurdu, yerden şutunda onur topun sahibi oldu. 


33' 
Trabzonspor çok hızlı bir atağa çıktı, Olcan sol koridorda topla buluştu ama içeri etkili ortası kimseyi bulmayınca atak sona erdi.. 


31' 
Olcan'ın ceza alanına ortasında Volkan topu yumrukladı, başlayan ani atakta Sow soldan ceza alanına girdi ve vurdu, Onur topu çeldi, boşa çıkan topu savunma uzaklaştırdı. 


30' 
Mehmet Topal Adrian'a faul yaptı ve sarı kartla cezalandırıldı. 

30' 
Mehmet Topal (Fenerbahçe) 


30' 
Caner'in kornerde ceza alanına ortasında ön direkte çevrilmek istenen top auta gitti. 


29' 
Fenerbahçe, Trabzonspor ceza alanında tehlike yarattı, Gökhanh Gönül'ün son çizgiden çevirdiği topu son anda Giray kornere çeldi.. 


28' 
Yusuf, Caner'e faulü sonrasında sarı kart gördü.. 

28' 
Yusuf Erdoğan (Trabzonspor) 


27' 
Paulo Henrique sağdan ceza alanına girmek isterken yerde kaldı, oyun devam etti. 


27' 
Webo soldan ceza alanına sokulmak istedi ama araya giren Bosingwa buna müsaade etmedi. 


26' 
Olcan'ın soldan ceza alanına çevirdiği topa Adrian'a gelmeden savunma topa ayak koydu, süren atakta topun Adrian'ın eline çarptığı işaret edildi. 


24' 
Sow'un soldan ortasında Holmen müsait durumda gelişine vuramadı, arka alana seken topta Webo Mustafa'ya faul yaptı. 


22' 
Aykut'un sert şutunda defanstan dönen topla ani bir Fenerbahçe atağı başladı, soldan Holmen, daha solundan kaçmasını beklediği Caner'e pas vermek istedi ancak bu pas başarılı olmadı ve önemli bir şans kayboldu. 


21' 
Holmen'in Zokora'ya faulü sonrasında Trabzonsporlu oyuncu hayli kızdı.. 


20' 
Son dakikalarda top orta alanda adeta sıkıştı kaldı.. 


18' 
Gökhan aynı dakikada yeniden içeri sağdan orta kesti, bu kez top Onur'da kaldı. 


18' 
Gökhan'ın sağdan ceza alanına ortasında Mustafa Yumlu topu karşıladı.. 


17' 
Holmen'in ceza alanına ortasında Caner içeri kafayla yükseltti, Sow da yükselen topu kafayla daha dışarı çıkarttı, orada kimse yoktu. 


16' 
Adrian'ın ceza alanında Yusuf'a pas denemesinde araya son anda Egemen girip tehlikeyi önledi. 


15' 
Holmen ceza yayı önünde döndü, Sow'a pasını verdi, Alper bu topa araya girip vurdu, Aykut topa ayak koydu.. 


13' 
Sağdan kazanılan serbest vuruşta Caner'in ortasını Mustafa Yumlu uzaklaştırdı.. 


12' 
Bekir'in sağdan ortasında ceza alanında Sow'dan önce savunma topu uzaklaştırdı. 


10' 
Fenerbahçe'de Webo ofsaytta kalan isim oldu.. 


8' 
Adrian'ın paslı kornerinde Yusuf içeri ortaladı, Sow topu uzaklaştırdı. 


7' 
Yusuf sağdan ceza alanına sokuldu, araya savunma girdi ve top kornere gitti. 


4' 
Bu arada Onur faul itirazıyla yardımcı hakeme itiraz edince, tribünlerden tepki gördü.. 


4' 
Caner'in ortasında Onur'uzaklaştırdığı topu Mehmet içeri çelemedi, süren atakta Gökhan'ın ortası da uzaklaştırılamadı, Egemen ardından sol çaprazdan vurdu top yandan auta gitti. 


3' 
Sağdan kullanılan kornerde top uzaklaştırıldı ancak devam eden atakta bu kez Giray'dan top kornere gitti. 


2' 
Fenerbahçe gole çok yaklaştı.. Giray ve Mustafa'nın hatasıyla arkada boşta kalan Holmen şutunu gönderdi, Onur topu kornere çeldi.. 


1' 
Ve dev maç başladı.. İki takıma da yakışır dostça bir mücadele dileğiyle.. 



Maça Fenerbahçe takımı başlayacak.. 



Kadıköy'de İstiklal Marşımız hep bir ağızdan söylendi, artık dev maç için son hazırlıklar yapılıyor.. 



İki takım oyun alanındaki yerini aldı.. Şimdi seremoni yapılacak. 



FENERBAHÇE - TRABZONSPOR

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz 



Ezeli rekabet
Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 13 Şubat 1974'te yapılan ve 0-0 sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 39 yıllık rekabette, genel toplamda Fenerbahçe'nin 7 farkla üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertli ekip, 80 lig, 12 Türkiye Kupası, 9 özel, 4'er Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere, geride kalan toplam 111 maçtan 44'ünü kazanırken, bordo-mavili ekip bu süre içinde 37 galibiyet elde etti. Taraflar 30 maçta eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin toplam 137 golüne, Trabzonspor 126 golle cevap verdi.

Trabzonspor 8 maçtır kazanamıyor
Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 7'si Süper Lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 8 resmi maçta da yenemedi. Rakibi karşısında resmi maçlardaki son galibiyeti 2010-2011 sezonunun ilk yarısında kendi evinde 3-2'lik sonuçla alan bordo-mavili ekip, daha sonraki 8 resmi maçtan 6'sını kaybetti, 2'sinde berabere kaldı, galip gelemedi.

Ligde de Fenerbahçe önde
Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde şimdiye dek 80 kez karşı karşıya geldi. Lig maçlarında Fenerbahçe 33, Trabzonspor 22 galibiyet alırken, 25 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı.

Fenerbahçe'nin ligdeki toplam 106 golüne, Trabzonspor 85 golle cevap verdi.

Geçen sezon Süper Lig'de yapılan maçlarda taraflar İstanbul'da golsüz berabere kalırken, Trabzon'da Fenerbahçe 3-0 galip geldi.

Bu arada, iki takım geçen sezon Türkiye Kupası finalinde de karşılaştı. Ankara'daki maçı 1-0 kazanan Fenerbahçe, kupayı müzesine götürdü.

Fenerbahçe, evinde açık ara üstün
İki takım arasında şimdiye dek Fenerbahçe'nin evsahipliğinde yapılan toplam 53 resmi ve özel maçta Fenerbahçe'nin 26, Trabzonspor'un ise 11 galibiyeti bulunuyor. Taraflar 16 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe 79, Trabzonspor ise 52 gol attı.

İki takım arasında sarı-lacivertlilerin evsahipliğinde yapılan lig maçlarında ise Fenerbahçe'nin 19, Trabzonspor'un 6 galibiyeti bulunurken, 14 maç berabere sonuçlandı.

Trabzonspor, deplasmanda galibiyeti unuttu
Trabzonspor, Fenerbahçe karşısında, son yıllarda deplasmanda yaptığı maçlarda galip gelmekte oldukça zorlanıyor.

Bordo-mavili ekip, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı son 23 maçta yalnızca 1 kez galip gelebildi.

20 Mart 1993'te Kadıköy'de yapılan lig maçında rakibini 1-0 yenen Trabzonspor, bu tarihten sonra Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı 21 lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 jübile maçı olmak üzere toplam 23 karşılaşmadan 15'ini yitirdi, 7'sinde berabere kaldı, yalnızca 23 Ağustos 1997'de yapılan lig maçını 3-1'lik skorla kazanabildi.

Bordo-mavili ekip, bu süre içinde kalesinde 43 gol görürken, rakip fileleri 22 kez havalandırdı.

Fenerbahçe, Trabzonspor ile İstanbul'da yaptığı son 23 maçın 21'inde rakibine en az 1 gol atmayı başardı.

Trabzonspor deplasmanda 16 maçtır kazanamıyor
Trabzonspor, Fenerbahçe ile deplasmanda yaptığı son 16 lig maçında 11 yenilgi, 5 beraberlik aldı, hiç galip gelemedi. Trabzonspor'un deplasmanda galibiyete hasret kaldığı son 16 lig maçının sonuçları şöyle:
1998-99: Fenerbahçe - Trabzonspor: 1 - 0
1999-00: Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 1
2000-01: Fenerbahçe - Trabzonspor: 5 - 2
2001-02: Fenerbahçe - Trabzonspor: 3 - 0
2002-03: Fenerbahçe - Trabzonspor: 3 - 2
2003-04: Fenerbahçe - Trabzonspor: 3 - 1
2004-05: Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 1
2005-06: Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 2
2006-07: Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 2 (İzmir'de oynandı)
2007-08: Fenerbahçe - Trabzonspor: 3 - 2
2008-09: Fenerbahçe - Trabzonspor: 0 - 0
2009-10: Fenerbahçe - Trabzonspor: 1 - 1
2010-11: Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 0
2011-12: Fenerbahçe - Trabzonspor: 1 - 0 (Lig Grubu)
Fenerbahçe - Trabzonspor: 2 - 0 (Süper Final)
2012-13: Fenerbahçe - Trabzonspor: 0 - 0

En farklı skorlu galibiyetler
Fenerbahçe, Trabzonspor'u 5 Mart 1989'da Kadıköy'deki lig maçında 5-1 gibi açık farklı skorla yendi. Bu sonuç, iki takım arasında bugüne dek yapılan maçlardaki en farklı skorlu galibiyet olarak da tarihe geçti.

Trabzonspor ise Fenerbahçe karşısındaki tarihindeki en farklı skorlu galibiyetlerini, 11 Ağustos 1992'de Kadıköy'de Şenol Çorlu'nun jübile maçında 4-1, 26 Aralık 1976 ve 9 Mart 1991 tarihlerinde de Trabzon'daki lig maçlarında 3-0'lık sonuçlarla aldı.

En gollü maçlar
İki takım arasındaki en gollü maç, 6 Ekim 1990'da Fenerbahçe Stadı'nda yapıldı. Toplam 8 gol atılan lig maçında, Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 5-3 yendi.

Bordo-mavililer ayrıca, 21 Mayıs 1994'de Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan Başbakanlık Kupası maçında ve 6 Nisan 1997'de yine Trabzon'daki lig maçında rakibini 4-3'lük skorlarla mağlup etti.

Fenerbahçe ise 17 Ekim 1992'de Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki gol düellosundan 4-3 galip ayrılırken, 2000-2001 sezonunda İstanbul'daki lig maçını 5-2 kazandı.

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.