Galatasaray Fenerbahçe Ülker basketbol maçı özeti video izle



Galatasaray Liv Hospital ve ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker arasında şu dakikalarda 29. Cumhurbaşkanlığı Kupası basketbol maçı oynanıyor. Galatasaray Fenerbahçe Ülker maç özeti ve GS FB Ülker maçı özet görüntüleri izle maç sonucu burada.

MAÇ ÖNCESİ YORUM;

Bu yıl şampiyonluğun iki adayı, iki ezeli rakip Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmak için karşı karşıya geliyor. Sezon başı olmasına rağmen iki takım da hazır değil. Ama tarafları tartıya koyduğumuzda, Fenerbahçe Ülker'in sorunları biraz daha fazla gibi gözüküyor.

Kariyerinde defalarca Euroleague şampiyonu olan Obradoviç'in ilk derbisinde ne yapacağı merak konusu. Onun Türkiye'de olması Avrupa basketbol kamuoyunun da gözlerini ülkemize çevirmesine neden oldu. Kanarya'nın en büyük avantajı Obradoviç gibi görünse de, Sırp coach sıkıntılı bir hazırlık dönemi geçirdi. Hatta hiç hazırlık yapamadılar. Kleiza, Bogdanoviç, Vidmar, Zoriç ve Bjelica 10 gün önce takıma katıldı. Ömer, Oğuz, McCalebb, Melih, İzzet, Kenan gibi oyuncular bütün yazı milli takımlarda geçirdiler.

Bunların üstüne İlkan, Ömer ve Oğuz sakat. Obadoviç'in bir sistem oturtmasını beklemek haksızlık olur. Ama dünkü basın toplantısında söylediği gibi tecrübeli coach bunları mazeret olarak kabul etmiyor. Fenerbahçe'de kritik bir başka nokta da yabancı seçimi olacak. Şu an 6 sağlıklı yabancısı bulunan Obradoviç'in yazın kadrosunda düşünmediği Vidmar'ı mutlaka oynatması gerekiyor. Aksi taktirde, Zoriç, Kleiza, Bjelica ve İzzet'ten oluşacak uzun rotasyonu, Galatasaray'ın sert uzunlarına karşı ezilebilirler.

Galatasaray'da fazla milli oyuncu olmaması onların yeteri kadar tam kadro olarak hazırlık maçı yapmasını sağladı. Arroyo, Ender, Sinan ve Markoishvili gibi milliler, takımları erken elendiği için kadroya dahil oldular. Cim Bom'un dezavantajı Domercant, Jawai ve Markoisvhili'nin sakatlıktan yeni çıkmaları. Ama formsuz olmaları, hiç olmamalarından kuşkusuz daha iyidir. Bir de Ergin Ataman faktörü var. Onun takıma kazandırdığı kazanma alışkanlığı ve özgüven geçen yıl üst üste 25 maç kazanmalarında büyük rol oynamıştı. Şartlar ne olursa olsun, bir şekilde kazanmayı bilen, kazanmayı beceren bir takıma sahipler. Oyun kurucu Arroyo takımına ne kadar hakimse, Fenerbahçe'nin oyun kurucusu McCalebb bir o kadar savruk. Burada oyun kurucuların faktörü de kazananın belirlenmesinde etken olacak.

VE MAÇTAN DAKİKALAR;

3. ÇEYREK

- Üçüncü çeyrekte sarı kırmızılıların üst üste bulduğu sayılarla üstünlükleri devam ediyor. 42-39
- Galatasaray ikinci yarıya hızlı başladı. 40 - 35

2. ÇEYREK

- İlk yarı G.Saray'ın üstünlüğü ile sona erdi. 37-33
- İlk yarıda son 1 dakikaya girilirken Galatasaray'ın üstünlüğü var 37-33
- Zoriç'in sayısı Fenerbahçe'yi yeniden umutlandırdı. 30-33
- Sarı kızmızılılar G.Köksal'ın sayısı ile yeniden önde. 30-29
- Galatasaray'da Domercant2ınatışı isabetli. 28-29
- İkinci çeyrekte ilk molaya Fenerbahçe önde girdi. 22- 27
- Fenerbahçe'de Cenk'in serbest atışıyla sarı lacivertliler ilk kez öne geçti. 23-22
- Hücum ribauntunu alan Galatasaray'da Ersin Dağlının atışı kısa kaldı. 22-21
- İkinci çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. 22-21

1. ÇEYREK



- Fenerbahçe'de Vidmar'ın üçlüğü ile ilk periyot Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona erdi. 19-16
- Vidmar'ın üst üste bulduğu sayılar farkı kapatıyor. 16-12
- İlk periyotta son iki dakikaya girilirken Vidmar'ın sayısı sarı lacivertlileri biraz rahatlattı. 16-10
- Galatasaray Cenk Akyol'un attığı ikinci üçlük ile farkı iyice açtı. 16-8
- J. Gordon'un üç sayılık atışı başarılı. 13-8
- İlk teknik molaya sarı kırmızılılar önde girdi. 10-8
- Hücum ribauntunu alan Fenerbahçe, farkı kapattı. 10-8
- Galatasaray, kazandığı serbest atışlarını sayıya çevirdi ve farkı açtı. 8-4
- Mccalebb'in orta alandan atışı isabetli 4-2
- Savunma ribauntunu alan Galatasray'da Ersin Dağlı takımı adına maçın ilk sayısını kaydetti. 2-0

Mücadele ile ilgili olarak bu sayfa devamlı güncellenecektir.

beleş ligtv,ligtv izle,güncel spor haberleri,bedava ligtv,justin tv izle

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.