Trabzonspor Sonunu Getiremedi

Yazık oldu!

Notlar....Notlar...Notlar....
UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda sahasında İtalya'nın Lazio takımını konuk eden Trabzonspor'da teknik direktör, geçen hafta ligdeki Torku Konyaspor maçından farklı olarak Gustavo Colman'ı sahaya sürerek tek oyuncu değişikliği yaptı.
Grupta Apollon Limassol ile yapılan ilk maçın devre arasında sakatlanan ve daha sonra ligdeki Kayserispor ve Torku Konyaspor maçında takımdaki yerini alamayan Arjantinli oyuncu, Lazio maçıyla tekrar formasına kavuştu. Arjantinli oyuncunun forma giymesiyle Aykut Akgün yedek kulübesinde kendine yer buldu.
Akçay, geçen hafta yedek soyundurduğu oyunculardan sakatlığı bulunan Soner Aydoğdu'nun yanı sıra Zeki Yavru ve Caner Osmanpaşa'yı kadroya almadı. 
-19 yıl  sonra karşılaştılar
Trabzonspor ile Lazio, 19 sezon sonra yeniden karşı karşıya geldi. Bordo-mavililer, 1994-1995 sezonunda UEFA Kupası 3. turunda karşılaştığı Lazio'ya ilk maçta sahasında 2-1, deplasmanda aynı sonuçla yenilerek kupaya veda etmişti.
O dönemde Trabzonspor'un gollerini atan Hami Mandıralı yardımcı antrenör olarak bu maçta yedek kulübesinde yer alırken, Ünal Karaman da Futbol Genel Direktörü olarak maçı izledi.
Trabzonspor maçı öncesi Lazio’da Miroslav Klose, Abdoulay Konko, Stefen Radu, Diego Novaretti gibi oyuncular forma giyemedi.
-Yağmur, taraftar sayısını etkiledi
UEFA Avrupa Ligi'nde kaybetmeden yoluna devam eden Trabzonspor'un Lazio ile oynadığı karşılaşmaya taraftarlar yoğun yağmurun da etkisiyle fazla ilgi göstermedi. Maraton ve açık tribünlerde geniş boşluklar gözlendi. Burada bulunan taraftarlara maç öncesi yağmurluk dağıtıldı.
Kentte dün akşamdan beri aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle fazla taraftar desteğini arkasında bulamayan bordo-mavililerin karşılaşmasını 24 bin kişi kapasitesi bulunan Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 13 bin dolayında taraftar izledi.
İtalya'dan kafileyle gelen yaklaşık 100 Lazio taraftarı da misafir takım tribünde yer alarak takımlarını yalnız bırakmadı. 
Karşılaşma öncesi Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, rakip takım kulübesine giderek teknik direktör Vladimir Petkoviç'e sıralıp başarılar diledi.
Ve Maç
 Trabzonspor: 3 - Lazio: 3
Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Martin Hansson, Fredrik Nilsson, Joakim Flink (İsveç)
Trabzonspor: Onur Revep Kıvrak, Bosingwa, Aykut Demir, Mustafa Yumlu, Olcan Adın, Zokora, Colman (Dk. 57 Aykut Akgün), Adrian, Malouda (Dk. 64 Alanzinho), Yusuf Erdoğan, Henrique
Lazio: Marchetti, Cavanda, Ciani, Cana, Lulic, Biglia, Hernanes (Dk. 74 Ederson), Candreva (Dk. 61 Floccari), Onazi, Anderson (Dk. 79 Balde), Perea
Goller: Dk. 12 Yusuf Erdoğan, Dk. 22 Adrian, Dk. 34 Henrique (Trabzonspor) Dk. 29 Onazi,  Dk. 83 ve 85 Floccari (Lazio)
Sarı kart: Dk. 74 Cavanda (Lazio)
:::::::::::::Maçtan Dakikalar:::::::::::
2. dakikada Yusuf Erdoğan'ın ceza alanı dışından vurduğu sert şutta kaleci Marchetti, iki hamlede topu kontrol etti.
9. dakikada Olcan Adın'ın ceza sahası dışından şutunda, kaleci Marchetti topun sahibi oldu.
11. dakikada Hernanes'in uzaktan şutunda kaleci Onur, topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.
12. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında savunmada Aykut Demir'in uzun pasında, Henrique topu Yusuf Erdoğan'ın önüne bıraktı. Sol çaprazdan ceza alanına giren bu futbolcu, kaleci Marchetti ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı yerden filelere gönderdi: 1-0
14. dakikada soldan ceza alanına giren Andrson'un kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı andaki şutunda Onur tehlikeyi önledi.
19. dakikada Adrian'ın ceza alanı dışından şutunda yerden seken top kaleci Marchetti'den döndü. Daha sonra savunmada Lulic, Henrique'den önce topu kornere göndererek tehlikeyi önledi.
22. dakikada savunmada Lulic'in Malouda ile mücadelesinde uzaklaştırmak istediği top ceza alanı dışındaki Adrian'ın önüne düştü. Bu futbolcu da  meşin yuvarlağı kaleci Marchetti'nin üstünden filelere yolladı: 2-0
27. dakikada Yusuf Erdoğan'ın yerden ortasında boşta kalan topu altı pas içinde Adrian'dan önce savunmada Cana son anda kornere göndererek tehlikeyi önledi.
29. dakikada Perea'nın ara pasında ceza alanı sağ çaprazında Onazi, karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ileriye çıkan Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelere göndererek farkı 1'e indirdi: 2-1
32. dakikada Hennanes'in ceza yayı üzerinde yerden şutunda yan direğe çarpan top auta çıktı.
34. dakikada Adrian'ın pasında iki savunma oyuncusunun arasından geçen  top ile buluşan Henrique, meşin yuvarlağı karşı karşıya kaldığı kaleci Marchetti'nin solundan filelere gönderdi: 3-1
43. dakikada Hernanes'in kullandığı serbest vuruşta, kaleci Onur üzerine doğru gelen topu kontrol etti.
51. dakikada Lulic'in soldan ortasında, ceza alanı içinde iyi yükselen Hennanes'in kafa vuruşunda top kaleci Onur Recep Kıvrak da kaldı.
52. dakikada Yusuf Erdoğan'ın sol taraftan ceza alanı son çizgisine yakın noktadan kaleye gönderdiği topu son anda kaleci Marchetti çizgi üzerinden kornere gönderdi.
60. dakikada yakın mesafeden Anderson'un altı pas içinde vuruşunda kaleci Onur Recep Kıvrak topu çelmeyi başardı.
65. dakikada ceza alanı içinde Olcan Adın ve Mustafa Yumlu'dan sıyrılan Anderson'un şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, topu kornere çeldi.
70. dakikada Hernanes'in soldan kullandığı köşe vuruşuda, ceza alanı içinde iyi yükselen Cana'nın kafa vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak yatarak topu kornere çeldi.
73. dakikada Henrique, orta alandan getirdiği topu ceza alanı içinde uygun durumdaki Alanzinho'ya aktardı ancak kaleci Marchetti ile karşı karşıya kalan bu futbolcu etkisiz bir vuruş yapınca Marchetti tehlikeyi yatarak önledi. 
75. dakikada Henrique'nin pasında ceza alanı çizgisi üzerinde Alanzinho'nun aşırtma vuruşunda top üsten auta gitti.
81. dakikada Adrian'ın ara pasında ceza alanı sol çaprazında Henrique'nin şutuda, kaleci Marchetti'nin üzerinden geçen top az farkla yandan auta gitti.
83. dakikada Balde'nin soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Floccari,  kafa ile topu filelere göndererek farkı tekrar 1'e indirdi: 3-2
85. dakikada Lazio, beraberliği sağladı. Bu dakikada Perea'nın ara pasında ceza yayı üzerinde topla buluşarak içeri giren Floccari, kendisinin 2'nci takımının da 3'üncü golünü atarak beraberliği sağladı: 3-3
Karşılaşma 3-3'lük beraberlikle sona erdi.

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.