Bigisayarda joystick Kullanma

Herhangi bir oyun konsolunuz yoksa mecburen oyunlarınızı bilgisayarınızdan oynamak zorundasınız.Bilgisayardan oyun oynamak her ne kadar zor olmasada oyun konsolları gibi oyunu joystick ile oynamayı her insan ister.Özellikle araba yarışları ve spor oyunlarını joystick ile oynamanın zevki bir başka diyebiliriz.Eğer sizlerde bilgisayar oyunlarınızı joystick ile oynamak istiyorsanız bunu ufak bir program ve bir kaç adım işlem yaparak bu isteğinizi yerine getirebilirsiniz.Öncelikle 644 kb’lık programı bilgisayarınıza yüklemeniz gerekiyor.Programı aşağıdan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.
  Joystick Kontrol (644 bytes, 11.818 hits)
Programı indirdikten dosyaları rardan çıkartın.Joystick Kontrol adında klasör çıkacaktır.Bu klasördeki dosyaları kopyalayın ve oynamak istediğiniz oyunun kurulu olduğu dizine gidip oraya yapıştırın.Daha sonra joystickinizi bilgisayarınıza takın ve kopyaladığınız dosyaların içinde yer alan x360ce.exe dosyasını çalıştırın.
Eğer bilgisayarınızda joystick takılı ise resimde de gördüğünüz gibi Controller 1 ‘de yeşil ışık yanacaktır.Buradan joystick ayarlarınızı yapabilirsiniz.Aşağıdan Present yazan kısımdan joystikiğinizin markasını seçebilirsiniz.Ayarları yaptıktan sonra alt taraftaki save butonuna tıklayın ve bir süre bekleyin.Daha sonra programı kapatabilirsiniz.
Tuş ayarlamalarını yaptıktan sonra şimdi sıra geldi kontrole.Kopyaladığımız dosyaların içinde yer alanXInputTest.exe dosyasına çift tıklayarak açıyoruz.Program açıldıktan sonra Controller 1   Status :Connected şeklinde yazıyorsa joystickiniz bilgisayarınız görüyordur.Tuşları basarak doğru ayarlayıp ayarlamadığınız görebilirsiniz.
İşlemler bu kadar artık oyuna girip oyununuzu joystickiniz ile oynayama başlayabilirsiniz.Bu program sayesinde joystick ile her oyunu oynayamayabiliriz.Aşağıda listedeki oyunlar bu program sayesinde joystick ile oynanmış ve test edilmiştir.
GTA 4 
DIRT 2 
F1 2010 
PORTAL 2 
BULLETSTORM 
RESIDENT EvIL 5 
WINGS OF PREY 
DARKSIDERS 
DRAGON AGE 2 
NEED FOR SPEED SHIFT SERİSİ 
HOT PURSUIT 
FIFA 11 
MAFIA 2,3 
CRYSIS 2 
NBA 2K11 
DEAD SPACE 2 
THE WITCHER 2 
FABLE 3 
DIRT 3 
DUKE NUKEM FOREVER 
HUNTED: THE DEMON’S FORGE 
FIFA 12 
NBA 2K12 
DEUS EX HUMAN REVOLUTION 
RAGE 
L.A. NOIRE 
THE ElDER SCROLLS SKYRIM 
Call of Duty: Black Ops 
Wolfenstein 
Burnout Paradise 
Alice Madness Return 
Mafia 2 
Midtown Madness
Dead Island (Ziyaretçimiz tarafından denemiştir ve Joystick ile oynanabilmektedir.)
Medal of Honor Warfighter
Assassin’s creed Brotherhood
Çoğu oyunun test işlemlerini ben yapmadım.Benim denediklerim; Fifa,Need For Speed Serisi,Maxpayne,Mafia2 ve NB2K12.Ben bu oyunları joystick ile oynayabildim.Herhangi bir sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olabilirim.

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.