Blogger robots.txt dosyasi olusturma

Daha önce ileri derecede bilgi isteyen blogger robots txt dosyası artık çok kolay. Arama motorları robotları  ile başa çıkmak için en önemlisi olan robots.txt dosyası eklemek çoğu blogger kullanıcılarının başına dert olmuştu. Size vereceğim kodlarla çok basit bir şekilde blogger robots txt dosyası oluşturabileceksiniz. Bir çok google robots.txt yazı başlıklarını çeşitli internet sitelerinde okuşsunuzdur ve yazılarının sonunda uzman değilseniz eklemeyingibi uyarılar yazı sonlarında yer almaktadır, bu sizi korkutmasın. nebuldun.blogspot.com olarak denenmeden hiç bir paylaşım yayınlamamaktayız. Bende aynı robots.txt dosyasını kullanmaktayım ve google aramalarında sıramız ortadadır. Sayısız kafa ütüleyen bloggercilerin yazıları bir kenara bırakıp yeni kolay yoldan blogger robots.txt dosyamızı oluşturmaya geçelim.

 Blogger robots.txt dosyası olusturma

Blogger google robots.txt dosyası oluşturmak için Ayarlar > Arama tercihleri özel Robots.txt seçeneğinden eveti tıklayıp aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştıryoruz kaydedip çıkıyoruz.

User-agent: Mediapartners-Google 
User-agent: *
Disallow: /search?q=*
Disallow: /*?updated-max=*
Allow: /
Sitemap: http://www.nebuldun.blogspot.com/feeds/posts/default?orderby=updated 

Sitenizde google adsense reklamı yok ise bu yazıyı kaldırın User-agent: Mediapartners-Google
Kırmızı yerde belirttiğim url adresini silip kendi blog adresini ekleyiniz. tüm işlemler bittikten sonra robots.txt dosyamızı test edelim

Online robots.txt test 

Bu linge tıklayarak oluşturduğumuz robots.tex dosyamızı online test ediyoruz, sonuçlarda 0 Errors uyarısı aldıysanız robots.txt'imizi doğru yapmışız demektir. 

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.