28 Şubat Davası Başladı

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılanacağı davanın ilk celsesi, Ankara Adliyesi'nde başladı.
Kritik davada yaşanan gelişmeler;
*Dava nedeniyle polis ekipleri, sabah saatlerinden itibaren Ankara Adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. TOMA'lar da adliye önünde hazırda bekletildi. Davayı takip edecek basın mensupları da sabahın erken saatlerinde Adliyeye geldi. Kararname Mağduru Askerler Platformu (KAMA) üyesi bir grup, adliye bahçesinde basın açıklaması yapmak istedi. Emniyet güçleri grubu, adliye önünde karşıt gruplar olduğu için başka bir noktaya yönlendirdi. Polisin uyarısını dikkate almayan KAMA üyeleri, suçüstü girişinde basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında sanıklara destek için gelenler, grubu yuhalayıp, sloganlarla protesto etti.
*Sanık yakınları duruşmayı salonda bulunan ekrandan takip ediyor.
*Duruşma, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca salona kurulan görüntü ve ses sistemi ile kayıt altına alınıyor.
*Mahkeme heyeti, Başkan Tayyar Köksal ile üyeler Süleyman Köksaldı ve Hakan Oruç'tan oluşuyor. Hakim Kadriye Çatal da yedek üye olarak salonda bulunuyor.
*Duruşmanın savcılığını ise iddianameyi hazırlayan savcılardan Kemal Çetin yapıyor.
*Öte yandan, emniyet güçleri, sabah saatlerinden itibaren adliye içi ve çevresinde güvenlik önemleri aldı.
*28 Şubat Postmodern darbesi ilk duruşmasının görüldüğü Ankara Adliyesi'nde darbe karşıtlarıyla sanıklara destek için gelen bir grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
SANIKLARIN KİMLİKLERİ AÇIKLANIYOR
10.00: Dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, emekli orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan ve Erol Özkasnak, eski kuvvet komutanları Ahmet Çörekçi, Hikmet Köksal, Teoman Koman, Fevzi Türkeri, Erdal Ceylanoğlu, eski MGK Genel Sekreteri İlhan Kılıç, MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan ve eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz gibi isimlerin yer aldığı 103 sanığın yargılanacağı davanın ilk celsesi, bugün başladı. Ankara 13 Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi sanıklar cezaevi aracı ile Adliyeye getirildi.
10.45:Karadayı'nın sağlık raporu mahkemeye sunuldu.
10. 52: Sanıkların kimlikleri açıklanıyor.
AJANSLAR

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.