Yeni Ehliyet Yasası 2012

Evet araba almak ve sürmek bütün gençlerin hayali neredeyse bu hayal onlarla birlikte 18 yaşına kadar bekliyor ve ehliyet aldıktan sonra hayallerine kavuşuyorlar. Ehliyet alan her genç yasal olarak araba kullanabiliyordu ancak yeni çıkacak olan yasayla birlikte bu durum artık böyle olmayacak. Daha güvenilir bir sistem geliyor kısacası. Bu sistem ile ehliyet almak hem zorlaşacak, zorlaştığı gibi alındıktan sonrada sıkıntı yaratacak. Resmi gazete yayınlandı ve seneye ehliyet almak ve araba kullanmak çok daha zor olacak. Sürücü kurslarını başarıyla tamamlayanlara, yeni uygulamada stajyer sürücü belgesi verilecek. Stajyer sürücü belgesi, 2 yıl süreyle geçerli olacak. Bu süre içerisinde 2 kez kırmızı ışıkta geçen, 2 kez hız limitini aşan, uyuşturucu, alkollü maddelerin etkisiyle araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü ve yaralamalı kazalara karışan, 60 ceza puanını dolduran stajyer sürücülerin belgeleri trafik zabıtalarınca geri alınarak iptal edilecek. Bu kişilerin yeniden sürücü belgesi alabilmesi için yeniden sürücü kurslarında eğitim görüp yapılan sınavları başarıyla tamamlamaları gerekecek.
1-) Stajyer Ehliyet: Bu durum gerçekten ehliyet alacaklar için can sıkıcı hale gelecek gibi duruyor.  Ehliyet aldıktan 2 sene sonra bile kontrol edilebilirsiniz. Bu kontrol şekli şöyle; aldığınız ehliyet stajyer ehliyeti olacak ve bu ehliyetin 2 sene süresi var 2 sene içinde yaptığınız kazalar, ceza vs gibi puanlara göre ehliyetinizi alamayabileceksiniz. Eğer 2 sene içinde işler iyi gider ise gerçek ehliyet sahibi olmaya hak kazanacaksınız. Stajyer sürücü belgesi iptal edilip tekrar almak isteyenlerin, psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı tarafından muayene edilerek olumlu rapor almaları da gerekecek. İkinci defa iptal olursa, yine aynı hükümler uygulanacak.
2-) Daha zor sınavlar: Asıl canı sıkan bu artık kimse ezberlenmiş bilgiler ile sınava giremeyecek, sınavlar artık ezbere dayalı değil yoruma dayalı şekilde yapılacak. Sürücü belgesi sahibi olanlar 50 yaşına kadar 10 yılda bir, 50-65 yaş arası 5 yılda bir, 65 yaşından sonra 3 yılda bir sağlık kontrolünden geçecekler.
Evet, yeni ehliyet sistemininin en büyük 2 büyük sorunu bu gibi gözükse de, olması gereken hatta geç bile kalına bir uygulama. Kısaca artık trafikte ehliyeti bakkaldan alan arkadaşları görmeyeceğimizi bilmek bile insana şimdiden güven veriyor..
- See more at: http://www.guncelblog.com/yeni-ehliyet-yasasi-201.html#sthash.m8xXuXZm.dpuf

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.