Kadınlar Neden Orgazm Olmakta Güçlük Çekiyor?

Yapılan bir araştırmaya göre kadınlar partnerlerinin orgazm olma sayısının ancak yarısı kadar orgazm deneyimi yaşayabiliyorlar. İşte nedenleri…
Araştırmalar “kadınlar ve orgazm” konusunda ne diyor?
Amerika’da yapılan son araştırma, söz konusu olan orgazm meselesi olduğunda erkeklerin orgazmı kadınlardan çok daha fazla sayıda deneyimlediklerini gösteriyor.
19-25 yaş arası üç bin 237 genç yetişkin üzerinde yapılan araştırmaya göre, neredeyse her 10 erkekten 9’u hayatlarında orgazm deneyimi yaşamış. Fakat çalışmaya katılan kadınların sadece yüzde 47’si cinsel ilişki esnasında orgazmı tattığını söylüyor.
Genç kadınlar aynı zamanda genç erkeklerin yaşadığının yarısı sayıda orgazm deneyimi yaşıyor.
Bazı kadınlar erkeklerle karşılaştırıldığında erkekler kadar sık da orgazm deneyimi yaşamıyorlar. Kadınların yüzde 9’u cinsel ilişkilerinde bir kereden daha az orgazm yaşıyor, yüzde 6,4’ü hiçbir zaman orgazm olamıyor ya da sadece bir kez orgazm oluyor.
Yine Amerika’da yapılan bir başka ankete göre kadınların yüzde 50′si çok zor orgazm olurken, yüzde 25′i ise hiçbir şekilde orgazm yaşayamıyor.
Kadınlar neden zor orgazm oluyorlar?
Peki ama seks, hayatın bize sunduğu en güzel nimetlerden biri olduğu halde neden pek çok kadın seksin en güzel anının, orgazmın tadına varamıyor? Halbuki, orgazma ulaşmak açısından kadınlar erkeklerden daha şanslı. Bir kere kadınlar daha kolay ve üstelik aynı sevişmede defalarca orgazma ulaşabiliyorlar. Buna da zincirleme orgazm deniliyor. Erkekte ise ikinci bir orgazm için belli bir süre geçmesi ve erkeğin tekrar ereksiyon durumuna kavuşması gerekiyor.
Orgazm olamama, “orgazm bozukluğu” olarak telaffuz ediliyor cinsel sağlık literatüründe. Uzmanlar kadınların çoğunun bu sorunu yaşadıklarını ama bu sorun cinsel birleşmeye engel teşkil etmediği için doktordan yardım alma oranının düşük olduğunu da belirtiyorlar.
Araştırmalar, cinsel doyum eksikliğinin, çeşitli cinsel güçlüklerle (yetersiz sevişme, zevke konsantre olamama gibi) daha yakından bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor.
Uyarılma ve orgazm bozukluğu nedenleri
Normal bir uyarılma döneminden sonra orgazm olamama durumu gençlerde ve cinsel ilişkiye yeni başlamış olan, yani seks konusunda tecrübesi az olan kadınlarda daha sık görülüyor. Kadınların yüzde 5-10′u hayatlarının hiçbir döneminde orgazm olmuyor ve buna birincil anorgazmi (orgazm olamama) deniliyor. Birincil anorgazmi sonradan ortaya çıkan (ikincil) anorgazmiden daha sık görülüyor.
Orgazm olamama sorununun en sık görülen psikolojik nedeni takıntılı bir şekilde ilişkinin nitelikleriyle ilgilenme, hata yapma korkusu ve buna bağlı olarak kendini aşırı eleştirme ve başaramama korkusu olarak sıralanıyor. Kadın eşinin davranışlarıyla ve kendisinin yapması ve yapmaması gerekenlerle o kadar meşgul oluyor ki kendini ilişkiye kaptırıp gevşeyemiyor.
Uzmanlara göre orgazm olamamanın diğer nedenleri de geçmişte cinsel tacize maruz kalmış olmak, cinsellik hakkında olumsuz duygular taşımak, ilişkiye ait problemler, özgüven azlığı, vücudunu beğenmeme ve kontrolü kaybetme korkusu.
Orgazm sorunu nasıl aşılır?
Uzmana başvurduğunuzda, orgazm olamama sorununun tedavisinde öncelikle altta yatan organik ve psikolojik nedenler araştırılıp gideriliyor. Cinsel eğitim, bireysel ve eşle birlikte sürdürülen psikoterapi de organik neden bulunamayan durumlarda uygulanıyor.

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.