2014 Şubat öğretmen ataması yapılacak mı , şubatta öğretmen ataması var mı ?

Öğretmen atamalarına da değinen Genel Başkan İsmail Koncuk, şunları kaydetti: “Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da 42 bin atama yapılacağını söylemişti. Ancak 9-10 Eylül tarihinde 40 bin atama yapılacağı açıklandı. Yani öğretmen atamaları söz verilenden 2 bin eksik yapılacaktır. 2 bin rakamı büyük görünmese de, 2 bin kişinin hayata tutunması anlamına gelmektedir. Dolayısıyla 2 bin kişinin hayata tutunması engellenmiştir. Milli Eğitim Bakanı’nın 42 bin atama sözünün ardından, öğretmen atamalarının 40 bine düşürülmesini doğru bulmuyorum. Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacını 127 bin olarak açıklamıştı. OECD ülkeleri ile karşılaştırıldığında 280 bin öğretmen açığı vardır. Öte yandan 400 bin öğretmen atama beklemektedir. 

Dolayısıyla 40 bin atama yeterli değildir ve hiçbir yaraya merhem olmayacaktır. 4+4+4 sistemi çok ciddi bir öğretmen ihtiyacı doğurmuştur. Bakınız; öğrenciler önümüzdeki yıl her dönem 6 temel dersten sınava girecektir. Dolayısıyla 6 temel dersin öğretmen ihtiyacı mutlaka karşılanmak zorundadır. Peki soruyorum: Bu atama döneminde kaç tane fen bilgisi öğretmeni atandı? Sadece Muş’ta 2 bin sınıf öğretmeni ihtiyacı bulunmaktadır. Ama Türkiye genelinde sınıf öğretmenleri için ayrılan kontenjan sayısı 1820’dir. 2013 yılında Fransızca öğretmenliğine, teknik öğretmenliğin 6 alanına hiç öğretmen ataması yapılmayacaktır. 23 bin kişi sosyal bilgiler öğretmeni olarak atama beklemektedir. Lise branşlarında binlerce atama bekleyen öğretmen vardır. Ne yazık ki adaletli bir  öğretmen ataması yapılmamaktadır. 

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin’in ‘Şubat’ta atama düşünülebilir. Başbakanla görüşüyoruz’ şeklinde açıklaması bulunmaktadır. Türk Eğitim-Sen olarak Şubat ayında 40 bin atama yapılmasını istiyoruz. Bilindiği gibi Eski Bakan Ömer Dinçer döneminde öğretmen atamaları yılda iki defadan yılda bir defaya düşürüldü. 400 bin evladımız atama beklerken, yılda bir kez atama yapılır mı? Şayet Şubat ayında atama yapılmazsa ve atama bekleyen öğretmenlerimiz de eylem yapmamızı isterse, Ocak ayında Ankara merkezli bir eylem yapacağız. Biliyorsunuz seçim dönemine giriyoruz. Önümüzde yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler var. Türk Eğitim-Sen olarak Hükümetten Şubat ayında atama yapılmasını isteyeceğiz. Bu bir koz mudur?Kozdur. 

Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Bakınız memurlar masada satıldı, 123 TL zamma mahkum edildi. Tüm bunları sineye çekmememiz lazım. Bu ülkede demokrasi varsa haklarımızı kullanacağız. 2002 yılında ataması yapılmayan öğretmen sayısı 72 bin idi. Başbakan ‘Bizim iktidarımızda ataması yapılmayan öğretmen sorunu kalmayacak” şeklinde açıklama yapmıştı. Bugün atama bekleyen öğretmen sayısı 400 bine çıktıysa, Hükümetin şapkayı önüne koyup düşünmesi gerekir.”

yasal uyarı

futboll-tv.blogspot.com adlı sitemizde bulunan resim, videolar, film fragmanları ve diğer tüm videolar ve resimler çeşitli paylaşım ortamlarında da bulunmaktadır. Sitemiz sadece youtube.com, video.google.com, yahoo.com vb. sitelerde eklenmiş ve paylaşıma açılmış videolar ve resimler yayınlamaktadır. Server'ımıza kesinlikle yükleme yapılmamaktadır. Bu yüzden futboll-tv.blogspot.com sitesi hiç bir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. İstenildiği takdirde hak sahipleri videoların ve resimlerin kaldırılması talebinde bulunabilirler.